כך תכינו פאד תאי
אוהבים את המנה התאילנדית הפופולרית אבל אף פעם לא העזתם להכין אותה בבית? עכשיו תגלו שזה אפשרי ואפילו פשוט - מתכון לפאד תאי שכל אחד יכול להכין
צילום: ירון ברנר
מתכון לפאד תאי
המצרכים:
לרוטב -
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות רוטב דגים
1 כף תמרינד
1 כף שמן שומשום
3 כפות יין סוי-שין
מעט ג'ינג'ר, קצוץ
1 שן שום, קצוצה
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
1/2 בצל לבן, קצוץ
1 גזר, פרוס לרצועות באורך 5 ס״מ
חופן נבטים
חופן שעועית ירוקה, פרוסה
חופן בצל ירוק, קצוץ לטבעות
1 חבילה של אטריות אורז (את האטריות יש להשרות במים קרים לילה קודם או במים חמים רבע שעה לפני הבישול)
מעט שמן לטיגון
לקישוט המנה -
חופן בוטנים קצוצים
2 רבעי לימון
חופן כוסברה קצוצה
חביתה דקה
אופן ההכנה:
- לרוטב - מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ביחד.
- במחבת ווק שמים מעט שמן ומכניסים פנימה שום, צ'ילי, בצל לבן וג'ינגר ומטגנים קלות.
- לאחר טיגון קל מוסיפים אטריות וארבע כפות מהרוטב שהכנו מראש ומערבבים היטב.
- מוסיפים את שאר הירקות שהכנו ומקפיצים.
- הרכבת המנה - מניחים את החביתה שהכנו מראש בקערה קטנה ועורמים בתוכה את תוכן הפאד תאי. מקפלים את שולי של החביתה והופכים את הקערה על הצלחת. מפזרים בוטנים קצוצים על החביתה ההפוכה ומניחים בצד פרוסות לימון. מפזרים מעל כוסברה ומגישים. אופציה נוספת להגשה (כמו בתמונה): מניחים את החביתה על הצלחת ומעליה עורמים את הפאד תאי.
המתכון באדיבות השף שחף שבתאי ממסעדת "ניטן תאי"
מתכון לפאד תאי
צילום: ירון ברנר
מומלצים