נמסטה: פקורה תרד
מחפשים לגוון את ארוחת השבת עם מתכון פשוט וקל להכנה? קבלו מתכון טבעוני של פקורה תרד שגם מאותגרי המטבח יצליחו להכין ללא כל קושי
פקורה תרד
המרכיבים (לכ-30 יחידות):
1 חבילת תרד (עדיף מזן גוליבר שטופים)
3/4 כפית מלח
1/2 כפית כורכום טחון
1/4 כפית זרעי כמון
1 כוס קמח בסן (צ'נהדאל) - אפשר להשתמש גם בקמח טמפורה
1/4 כוס מים - להוסיף לפי הצורך
אופן ההכנה:
- מכינים את הבלילה - בקערה מערבבים את הקמח, המלח, הכורכום והכמון. יוצקים מים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב לוודא שהתערובת לא דלילה מדי).
- מכינים את הפקורה - בסיר עם מים רותחים חולטים את התרד במשך 30 שניות, ומייבשים טוב את העלים.
- טובלים את העלים בבלילה, ומטגנים בשמן רותח משני הצדדים למשך מספר שניות.
המתכון באדיבות מסעדת מהרג'ה
מהמטבח ההודי. פקורה תרד
צילום: דניאל לילה
מומלצים