שתף קטע נבחר

 

כל אחד יכול: מתכון לפרנץ' טוסט בקלי קלות

לחם לא אבוד: נשארה לכם בבית חלה יבשה והמשפט של סבתא שלחם לא זורקים מהדהד לכם בראש? רותי קינן מגישה גרסה קלילה לפרנץ' טוסט אפוי ללא חמאה

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לחם לא זורקים. על האמירה הקדושה הזאת גדלנו מינקות, והיא ממשיכה להיות רלוונטית בכל תקופה - גם בגלל הרעב במחוזות העניים של העולם, וגם בשל הדאגה לשלום כדור הארץ בכללו והצורך במחזור.

 

יש המון דברים שאפשר לעשות עם לחם מאתמול או משלשום - מקרוטונים ותוספות לסלטים ולמרקים ועד פירורים לציפוי השניצל. אבל אין ספק שהאופציה הטעימה והמתוקה מכולן היא להפוך אותו למה שהאמריקאים מכנים פרנץ' טוסט והצרפתים, שחתומים על המצאת המתכון - לחם אבוד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

פרנץ' טוסט מקורי ומסורתי עשוי מפרוסה עבה של לחם, טבולה בבלילה של ביצים וחלב ומטוגנת בכמות נדיבה של חמאה. המהדרין בוזקים עליה סוכר או מזלפים דבש או סירופ. בווריאציות מתוחכמות יותר מוסיפים לו גבינות ותוספות מלוחות אחרות. הלחם המטוגן הוא מרכיב מתבקש בארוחות בוקר מושקעות, אבל הוא משמש גם כמנת קינוח נהדרת המככבת בעת האחרונה במסעדות צרפתיות רבות. בעניין הלחם, הצרפתים לא מקפידים - לחם כפרי מתאים מאוד, אבל לחם בריוש הרבה יותר מפנק.

 

וכאן נכנסת לתמונה החלה שלנו. השאריות שנותרו ממנה ממש מתחננות לחזור לתחייה בארוחת הבוקר, במיוחד בבוקר של חג. כל חלה מתאימה, אבל זו העגולה והמתוקה של ראש השנה מתאימה באופן מיוחד.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

כדי לא להכביד בכמויות של שומן (וגם לא ללכלך את הכיריים שמורקו לקראת החגים), הפכנו את השאריות לפרנץ' טוסט בגרסה אפויה. אין צורך להתאמץ - מסדרים את הפרוסות בתבנית או בכלי חרס, יוצקים עליהן את הבלילה וטומנים בתנור. אפשר להכין הכול מראש בערב, לכסות ולהכניס לתנור לחצי שעה לפני ההגשה למחרת. מגישים מעוטר בפרי טרי - אנחנו הלכנו על תאנים - ומזלפים בדבש או בסילאן, לשנה מתוקה ביותר.

 

פרנץ' טוסט אפוי

פחות חמאה מאשר במתכון המסורתי המטוגן וגם הרבה פחות בלגן. כדאי להמתין מעט לפני שמגישים - המאפה טעים הרבה יותר כשהוא פושר.

 

המרכיבים (ל-6-4 מנות):

10-8 פרוסות עבות של חלה (כ-250 גר')

4 ביצים

2 כוסות חלב

1/2 כוס סוכר חום

קורט מלח

להגשה -

3-2 תאנים טריות פרוסות

דבש

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את פרוסות החלה בכלי חסין אש, משומן מעט בחמאה או בשמן.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. טורפים את הביצים עם החלב, הסוכר והמלח ויוצקים על פרוסות החלה. מניחים בצד ל-15 דקות או מכסים ומכניסים למקרר עד 12 שעות.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים מעט. מצננים כ-15 דקות, מפזרים למעלה את התאנים ומזלפים דבש. מגישים חמים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
אפשר להוסיף גם:

  • פירות יער כמו אוכמניות, שאותן אפשר לפזר על הפרוסות לפני האפייה
  • צימוקים או חמוציות, רצוי מושרים תחילה במים או במעט קוניאק
  • תבלינים וארומות - וניל, קינמון או מעט אגוז מוסקט, שאותם טורפים עם הבלילה לפני שיוצקים על הפרוסות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פרנץ' טוסט ביתי בקלות
צילום: ירון ברנר
מומלצים