שיגעון הקריספי צ'יקן: 4 מתכונים
קריספי מבחוץ, עסיסי מבפנים: הוא כבש את ההמבורגריות הטרנדיות ואת מסעדות השף, ועכשיו גם אתם יכולים להגיד שהכנתם כזה בבית - 4 מתכונים לקריספי צ'יקן. וכן, אפשר גם לקרוא לו עוף פריך
קריספי צ'יקן
נתחי הפרגית מושרים במי יוגורט שמרככים אותם והופכים אותם לנימוחים. העוף מושרה למשך הלילה, ולאחר מכן נטבל בתערובת תבלינים - והתוצאה: ביס מושלם - קריספי מבחוץ ועסיסי מבפנים.
המרכיבים (ל-4 מנות):
8 פרגיות, נקיות ופתוחות לפרפר
למשרה -
1/2 1 ק"ג יוגורט באפלו
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
לתערובת הקמח ולציפוי -
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 כף טוגאראשי (תערובת 7 תבלינים יפנית) - להשיג בחנויות המתמחות
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית אבקת בצל
קורט פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אבקת צ'ילי
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מכינים את המשרה - יוצקים את היוגורט לתוך בד אוורירי ותולים אותו למשך יממה. שומרים את הנוזל הניגר בקופסה סגורה במקרר (לאחר יום אמור להיאגר כ-1,200 גרם נוזל). מתבלים את הנוזל במלח וסוכר ומשרים את הפרגיות למשך הלילה.
- מכינים את תערובת הקמח - מערבבים היטב את הקמח עם התבלינים עד לקבלת תערובת אחידה.
סנדוויץ' קריספי צ'יקן
המרכיבים:
8 פרגיות, מושרות ביוגורט המתובל למשך יממה (ראו מתכון מעלה)
4 ביצים
שמן לטיגון עמוק
להגשה -
לחמניית המבורגר
מיונז יפני (להשיג בחנויות המתמחות)
רוטב ברבקיו
גבינת צ'דר
אופן ההכנה:
- מסננים את הפרגיות מנוזל היוגורט, מצפים בתערובת הקמח החריף, מנערים היטב משאריות הקמח וטובלים בביצים הטרופות. מחזירים לקמח לציפוי נוסף.
- מטגנים את הפרגיות בשמן עמוק בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 4-3 דקות עד שהציפוי מזהיב והעוף מבושל לחלוטין.
- מרכיבים את המנה - חוצים לחמניית המבורגר, מורחים מהמיונז היפני, שמים את הפרגיות, יוצקים מעל רוטב ברביוקיו ומניחים גבינת צ'דר חריפה ושמים קריספי צ'יקן נוסף. סוגרים את הלחמנייה ואוכלים מיד.
קריספי סוויט אנד ספייסי
המרכיבים:
8 פרגיות, מושרות ביוגורט המתובל למשך יממה (ראו מתכון מעלה)
לזיגוג מתוק-חריף -
10 יחידות צ'ילי אדום טרי, ללא העוקץ הירוק
1 שן שום, ללא הקליפה
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
2 כוסות סוכר לבן2 כוסות מים
1 ו1/4 כוס חומץ אורז
4 כפות גוצ'וז'אן (מחית צ'ילי אדום קוריאנית) - להשיג בחנויות מתמחות2 כפות סויה כהה יפנית
1 כף מיץ יוזו
אופן ההכנה:
- מכינים את הזיגוג המתוק-חריף - במעבד מזון טוחנים את הצ'ילי, השום והג'ינג'ר עד לקבלת למחית חלקה. בסיר רחב מבשלים את הסוכר, המים וחומץ האורז עד להמסת הסוכר ומצמצמים בחצי.
- מוסיפים את מחית הג'ינג'ר, צ'ילי ושום ומצמצמים שוב עד לכדי חצי מהנפח. מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים גוצ'וז'אן, סויה ויוזו ומערבבים. מסננים את התערובת במסננת דקה, תוך סחיטה חזקה של המוצקים.
- מרכיבים את המנה - מסננים את הפרגיות מנוזל היוגורט, מצפים בתערובת הקמח החריף, מנערים היטב משאריות הקמח וטובלים בביצים הטרופות. מחזירים לקמח לציפוי נוסף. במקביל, מחממים את הזיגוג החריף ומזגגים בו את הפרגיות לאחר הטיגון.
- מגישים בלחמנייה או על אורז מאודה.
קאראגה - נאגטס עוף יפניים חריפים
המרכיבים (ל-4 מנות):1/2 ק"ג פרגיות, מושרות ביוגורט המתובל (ראו מתכון מעלה)
1 כף שומשום קלוי
2 כפות בצל ירוק קצוץ
להגשה -
1/4 ליים, לסחיטה מעל הנאגטס
מיונז יפני
אופן ההכנה:
- חותכים את הפרגיות המושרות לרצועות ברוחב 2 ס"מ. מצפים בקמח המתובל (ראו מתכון מעלה), מטגנים בשמן בטמפרטורה של 150 מעלות למשך 2 דקות ומניחים בצד להתקרר.
- לפני ההגשה, מטגנים שוב בשמן בטמפרטורה של 180 מעלות לדקה אחת נוספת.
- מעבירים את הפרגיות לקערת ערבוב יחד עם שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ, מערבבים ומגישים עם רבע ליים לסחיטה ומיונז יפני לטבילה.
המתכונים באדיבות השף יובל בן נריה, מסעדת "יא-פאן" בתל אביב