שתף קטע נבחר

 

5 מתכונים עם דלועים

צ'רשי, מרק כתום, דלעת ערמונים במילוי גריסים, מסבחה דלעת וגם תבשיל פול ודלעת טבעוני: חמישה מתכונים כתומים שעושים כבוד לדלעת


צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
דלעת ערמונים במילוי גריסים 

המצרכים (ל-4 מנות):

6 יח' דלעת ערמונים

1 כוס גריסים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

3 כפות עירית קצוצה

מעט שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הגריסים ומבשלים במים עד לריכוך. חוצים את דלעת הערמונים ומנקים את הפנים. מסדרים על תבנית אפייה, מזלפים מעל מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות (עד שמתרככת מעט).
  2. מסננים את הגריסים. מחממים שמן זית במחבת. מטגנים את הגריסים, עשבי התיבול, מלח ופלפל שחור כדקה.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות, ממלאים את דלעת הערמונים בגריסים ומכניסים לתנור ל-5 דקות. מגישים חם.

 

עוד מתכונים שיכולים לעניין אתכם:

 

צ'רשי דלעת (ממרח דלעת פיקנטי)

המצרכים:

1/2 ק"ג דלעת, מבושלת ומסוננת

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית קימל

1 כפית כמון

2 שיני שום כתוש

5-4 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח

צ'רשי דלעת  (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
צ'רשי דלעת (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים היטב, תוך כדי מעיכה של הדלעת.
  2. טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורף ומגישים. 

 

מרק כתום

המצרכים (ל-8 מנות):

1/2 ק"ג דלעת

1/2 ק"ג בטטה

4 גזרים

2 תפוחי אדמה

2 ס"מ ג'ינג'ר, ללא הקליפה

150 מ"ל שמנת מתוקה

מלח

להגשה -

1 מכל שמנת חמוצה

עירית קצוצה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים וחותכים את הבטטות, הדלעת, הגזרים ותפוחי אדמה לקוביות של 2*2. שמים את כל הירקות בסיר, ומוסיפים מים עד קצת פחות מכיסוי מלא (כ-2 ס"מ פחות). מביאים לרתיחה.
  2. לאחר רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך הירקות.
  3. טוחנים הכל (עם הנוזלים) במג'ימיקס או בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים. מערבבים היטב ומתקנים טעמים במידת הצורך.
  4. הגשה - יוצקים את המרק למרכז הצלחת, שמים באמצע כף שמנת חמוצה ומפזרים מעל עירית קצוצה. מגישים חם.

 

מסבחה דלעת

המצרכים (ל-6-5 מנות):

1 ק"ג דלעת קלופה ואפוייה עד לריכוך (תנור מכוון ל-170 מעלות כחצי שעה)

200 גר' טחינה גולמית איכותית

2 כפות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר להשתמש בגרגירים מקופסת שימורים)

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

מעט שמן זית

מלח

מיץ מחצי לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את הדלעת במעבד מזון. מוסיפים את הטחינה, המלח והלימון.
  2. מעבירים את התערובת לצלחת, במרכז מפזרים את גרגירי החומוס, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומזלפים על הכול שמן זית.

 

תבשיל פול ודלעת טבעוני

המצרכים:

1 בצל גדול, קצוץ דק

7-6 כפות שמן זית

1/2 ק"ג פול שבור

1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות של 2*2 ס"מ

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

5-4 שיני שום, כתושות

5-4 שיני שום, חצויות

מלח

מים לפי הצורך

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. משרים את הפול במים. מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את הפפריקה ומטגנים מעט. מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-3 דקות.
  2. מוסיפים כפית שטוחה של מלח, את הפול המסונן וכוס מים, ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מדי פעם מוסיפים מים כדי שהפול יתבשל ויתייבש.
  3. כשהפול רך, מוסיפים את הדלעת ואת השום החצוי, ויוצקים מים עד לכדי כיסוי הדלעת. מרתיחים. לאחר רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לכדי אידוי חצי מכמות המים.

 

 המתכונים באדיבות השף אילן ברמלי מרשת "פרש קיטשן"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
במילוי גריסים. דלעת ערמונים
צילום: ירון ברנר
מומלצים