מסנגרייה ועד צ'אי: 5 משקאות חורף
אנחנו לא זקוקים לאח בוערת כדי שנוכל להתחמם, מספיק לנו משקה חם וטעים: 5 מתכונים למשקאות חורף
סנגרייה חמה
רכיבים (ל-6 כוסות):
2 כוסות מיץ תפוחים
1 כוס מיץ תפוזים
750 מ"ל יין אדום
1/2 כוס דבש
1 כף פרוסות ג'ינג'ר טרי
2 מקלות קינמון
4 יחידות ציפורן
3 כוכבי אניס
חופן פלחי תפוז לקישוט
הוראות ההכנה:
- ערבבו בסיר גדול מיץ תפוחים, יין אדום, דבש, ג'ינג'ר, מקלות קינמון, מיץ תפוזים, כוכבי אניס וציפורן.
- הביאו לרתיחה, וצמצמו את הנוזל על להבה קטנה למשך 15-20 דקות.
- מזגו לכוסות, הוסיפו פלחי תפוז, והגישו.
סיידר לימוני
מצרכים (ל-6 מנות):
4 מסמרי ציפורן, שבורות
3 מקלות קינמון, שבורים
2 כוסות מיץ או סיידר תפוחים
3 כפות דבש
2-3 כפות תמצית לימונית ולואיזה
2 כפיות גרידת קליפות תפוז
2 כפיות מיץ לימון טבעי
הוראות ההכנה:
- מזגו את כל הרכיבים לסיר וחממו על להבה בינונית במשך 20 דקות.
- סננו והגישו לכוסות.
צ'אי מייפל
המצרכים (ל-6 כוסות):
1/2 1 מקלות קינמון
5 מסמרי ציפורן
3 תרמילי הל
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית פלפל שחור טחון (או 4 גרגירים פלפל שחור שלם)
4 כוס מים
3/4 כוס חלב
1/4 כוס סירופ מייפל טהור
3 שקיות תה שחור
הוראות ההכנה:
- כתשו את התבלינים הטריים יחד (קינמון, ציפורן והל) במכתש ועלי או בכותש תבלינים.
- העבירו את התערובת למחבת רחבה, והוסיפו לה מים, ג'ינג'ר ופלפל שחור. הביאו לרתיחה.
- הסירו את התערובת מהלהבה, כסו את המחבת, ושימו בצד למשך 5 דקות.
- החזירו את המחבת לכיריים, הוסיפו את סירופ המייפל והחלב, והביאו לרתיחה על להבה קטנה.
- הסירו את המחבת מהלהבה והוסיפו את שקיות התה.
- כסו את המחבת והניחו לצ'אי למשך שלוש דקות.
- סננו, מזגו לכוסות לכוסות והגישו.
שוקו תות חם
המצרכים (ל-4-6 מנות):
1 צנצנת קונפיטורת תות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס מים
4-6 כוסות חלב
150 גר' אבקת קקאו (המיועדת להכנת שוקו חם)
1/2 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת
הוראות ההכנה:
- העבירו את הקונפיטורה למחבת רחבה. חממו על להבה בינונית והוסיפו כוס מים.
- חממו במשך דקה, וקפלו פנימה באיטיות את החלב, בהדרגה ותוך כדי ערבוב.
- הרתיחו את התערובת ולאחר מכן הוסיפו את אבקת הקקאו עד שתקבלו מרקם חלק.
- מזגו לכוסות. הוסיפו קצפת לכל כוס, והגישו.
תה מתובלן
המצרכים (ל-6-8 כוסות):
7 כוסות מים
3/4 כוס דבש
1 כפית פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי
3 מסמרי ציפורן
1 מקל קינמון
1 כוכב אניס
4 שקיות תה שחור
1 כוס מיץ רימון
1/4 כוס מיץ לימון (או מיץ לימון טבעי מוכן)
2 מקלות קינמון שבורים להגשה
הוראות ההכנה:
- הניחו בסיר ציפורן, קינמון ואניס.
- הוסיפו את הדבש בהדרגה אל התערובת והביאו לרתיחה. הוסיפו את הג'ינג'ר, וערבבו היטב תוך כדי. הרתיחו למשך דקה, הסירו מהלהבה וסננו.
- החזירו את התערובת אל הסיר.
- הוסיפו את שקיות התה והשרו למשך 10 דקות.
- ערבבו פנימה את מיץ הרימון ומיץ הלימון.
- החזירו את הסיר ללהבה, הביאו לרתיחה.
- מזגו לכוסות וקשטו בשברי מקלות קינמון.
המתכונים באדיבות "יד מרדכי"