מושלם לאירוח: לזניה חצילים אישית
זה לא רק מצטלם טוב: לזניה קלאסית כולם כבר מכירים, אבל למה שלא תפתיעו את האורחים עם לזניה חצילים אישית? מתכון ללזניה חצילים בתבנית שקעים
לזניה חצילים אישית
המצרכים (ל-12 מנות):12 עלי לזניה
1 צנצנת רוטב עגבניות
12 פרוסות חציל, צלויות בתנור או מטוגנות
200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
100 גר' זיתים שחורים מגולענים
שמן זית, לשימון תבנית השקעים
אופן ההכנה:
- מבשלים את עלי הלזניה במים רותחים עד לריכוך, מייבשים על מגבת וחוצים לשניים.
- משמנים תבנית שקעים, מניחים בכל שקע כף רוטב, שמים מעל 2 חצאים של עלי לזניה ובתוכם יוצקים את הרוטב.
- מסדרים את החציל, יוצקים עוד רוטב ומפזרים מעל את הגבינה הזיתים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.
המתכון באדיבות חברת "ברילה"
מתכון ללזנייה חצילים אישית
צילום: אפיק גבאי
מומלצים