טום יאם וחברים: 3 מתכונים למרקים אסייתים
רגע לפני שהחורף מסתלק לו כאילו לא היה, קבלו 3 מתכוני מרקים מהמטבח האסייתי שכיף לאכול כשבחוץ קר. בתפריט: טום יאם תאילנדי, מרק ארטישוק עם וואסבי יפני וגם מרק לאקסה מלזי
מרק טום יאם תאילנדי
המצרכים:
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
3 ס"מ עלי גלנגל טרי
2 יחידות למון גראס
2 כפות מחית שמן צ'ילי
10 שרימפס קלופים (מקלפים קודם את הראש ואחר כך את הזנב)
צרור טימין
1/2 ליטר חלב קוקוס
2 פלפל צ'ילי
3 שיני שום
1/2 כוס רוטב דגים
5 עלי כפיר ליים
2 ליטר מים
מיץ מלימון אחד טרי
אופן ההכנה:
- בסיר עם מעט שמן מטגנים את השרימפס עם שום, צ'ילי, למון גראס, כפיר ליים, עלי גלנגל וג'ינגר במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים 2 ליטר מים, חלב קוקוס, רוטב דגים ומחית צ'ילי, ומבשלים במשך כ-20 דקות על אש גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים היטב ומגישים.
מרק ארטישוק וואסבי יפני
המצרכים:
5 ארטישוקים (אם הם בעלי רגל מעל 2 ס"מ, יש לחתוך את הרגל לפני הבישול ולבשל את שאר חלקי הארטישוק)
4 ליטר מים
1 כף וואסבי
1 עוף שלם חתוך
1 כף פלפל לבן
3 כפות שמן שומשום
להגשה -
פרח ארטישוק
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את החומרים (מלבד שמן השומשום) ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מעבירים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-45 דקות (אפשר להוסיף מים במידת הצורך).
- מערבבים, מזלפים מעל את שמן השומשום ומגישים עם פרח ארטישוק.
מרק לאקסה מלזי
המצרכים:
למחית כורכום -
כורכום טרי, פרוס לפרוסות בעובי 5 ס"מ
ג'ינג'ר, פרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ
6 שיני שום
1 כפית מחית שרימפס
1 כף גרגירי כוסברה
20 יחידות אגוזי מקדמיה
צרור כוסברה
למרק -
2 ליטר מים
1/2 כוס רוטב דגים
2 ליטר חלב קוקוס
5 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
- מכינים את המחית - טוחנים את כל המרכיבים יחד בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (במידת הצורך, אפשר להוסיף לשלב הטחינה מעט רוטב דגים).
- מכינים את המרק - בסיר עם מעט שמן מוסיפים את המחית ומטגנים קלות. מוסיפים מים, מיץ לימון, רוטב דגים וחלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
- מסננים את המרק ומגישים עם אטריות אורז ועלה לימון.
המתכונים באדיבות מסעדת "ניטן תאי"