שתף קטע נבחר

 

טום יאם וחברים: 3 מתכונים למרקים אסייתים

רגע לפני שהחורף מסתלק לו כאילו לא היה, קבלו 3 מתכוני מרקים מהמטבח האסייתי שכיף לאכול כשבחוץ קר. בתפריט: טום יאם תאילנדי, מרק ארטישוק עם וואסבי יפני וגם מרק לאקסה מלזי

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מרק טום יאם תאילנדי

המצרכים:

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר

3 ס"מ עלי גלנגל טרי

2 יחידות למון גראס

2 כפות מחית שמן צ'ילי

10 שרימפס קלופים (מקלפים קודם את הראש ואחר כך את הזנב) 

צרור טימין

1/2 ליטר חלב קוקוס

2 פלפל צ'ילי

3 שיני שום

1/2 כוס רוטב דגים

5 עלי כפיר ליים

2 ליטר מים

מיץ מלימון אחד טרי

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם מעט שמן מטגנים את השרימפס עם שום, צ'ילי, למון גראס, כפיר ליים, עלי גלנגל וג'ינגר במשך כ-2 דקות.
  2. מוסיפים 2 ליטר מים, חלב קוקוס, רוטב דגים ומחית צ'ילי, ומבשלים במשך כ-20 דקות על אש גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים היטב ומגישים.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

מרק ארטישוק וואסבי יפני

המצרכים:

5 ארטישוקים (אם הם בעלי רגל מעל 2 ס"מ, יש לחתוך את הרגל לפני הבישול ולבשל את שאר חלקי הארטישוק)

4 ליטר מים

1 כף וואסבי

1 עוף שלם חתוך

1 כף פלפל לבן

3 כפות שמן שומשום

להגשה -

פרח ארטישוק

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את החומרים (מלבד שמן השומשום) ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. מעבירים לאש בינונית ומבשלים במשך כ-45 דקות (אפשר להוסיף מים במידת הצורך).
  2. מערבבים, מזלפים מעל את שמן השומשום ומגישים עם פרח ארטישוק.

מרק לאקסה מלזי

המצרכים:

למחית כורכום -

כורכום טרי, פרוס לפרוסות בעובי 5 ס"מ

ג'ינג'ר, פרוס לפרוסות בעובי 3 ס"מ

6 שיני שום

1 כפית מחית שרימפס

1 כף גרגירי כוסברה

20 יחידות אגוזי מקדמיה

צרור כוסברה

למרק -

2 ליטר מים

1/2 כוס רוטב דגים

2 ליטר חלב קוקוס

5 כפות מיץ לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המחית - טוחנים את כל המרכיבים יחד בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (במידת הצורך, אפשר להוסיף לשלב הטחינה מעט רוטב דגים).
  2. מכינים את המרק - בסיר עם מעט שמן מוסיפים את המחית ומטגנים קלות. מוסיפים מים, מיץ לימון, רוטב דגים וחלב קוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
  3. מסננים את המרק ומגישים עם אטריות אורז ועלה לימון.

 

המתכונים באדיבות מסעדת "ניטן תאי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מרק לאקסה מלזי
צילום: ירון ברנר
מומלצים