שתף קטע נבחר

 

מתכונים עם פירות יבשים

ט"ו בשבט בסגנון מרוקאי: שלושה מתכונים חגיגיים של משמשים במילוי בשר, קוסקוס עם פירות יבשים וגם אוסבוקו עם שזיפים והרבה דברים טובים שעם קצת מאמץ והשקעה - גם אתם תצליחו להכין בבית

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

משמשים ממולאים בבשר

המצרכים (ל-4 מנות):

25 יח' משמשים מיובשים גדולים (אפשר להחליף ב-25 יח' שזיפים, אם רוצים)

200 גר' בשר מס' 4, ללא שומן

25 גר' פיסטוק גרוס

25 גר' צנוברים

30 גר' צימוקים

2 כוסות יין מתוק

4 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית קינמון

מלח - לפי הטעם

מים

 

לציר יין -

2 כוסות יין אדום

1/2 1 כפות סוכר

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הבשר לקוביות, ומבשלים אותו כשעה ורבע עד לריכוך. טוחנים את הבשר במטחנת בשר או בלנדר, ומטגנים במשך כ-5 דקות כדי להוציא את הנוזלים. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את הצנוברים, וקולים אותם קלות עד שלא נותרים נוזלים במחבת. נותנים לבשר להתקרר, מוסיפים את התבלינים והפיצוחים ומערבבים היטב.
  2. שוטפים את המשמשים במים חמים, יוצרים פתח קטן, ומתחילים למלא אותם במילוי הבשר (שימו לב: חשוב לדחוס את כדור הבשר למשמשים בעדינות).
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. בסיר קטן (כדי שהמשמשים הממולאים לא יזוזו בסיר), יוצקים 3/4 כוס מים חמים. חשוב שגובה הנוזל לא יעבור את גובה השזיפים. מבשלים את התערובת על אש בינונית במשך כ-20 דקות, עד שהנוזל מתאדה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. מכינים את ציר היין - מצמצמים במחבת 2 כוסות יין וכף וחצי סוכר עד שהנוזל מסמיך.
  5. הגשה - מזלפים מעל המשמשים המוכנים מעט ציר יין, ומגישים.

קוסקוס עם פירות יבשים

המצרכים (ל-4 מנות):

400 גר' קוסקוס מוכן (אפשר גם משקית מוכנה)

200 גר' אננס מסוכר מיובש (5 פרוסות בערך, מחולקות לרבעים)

200 גר' משמשים מיובשים

20 חצאי אגוזי מלך

200 גר' שקדים פרוסים

200 גר' צימוקים בהירים

200 גר' סוכר

1/2 כוס מים

1 כף לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני על אש בינונית מבשלים מים וסוכר, עד לקבלת נוזל שקוף.
  2. מכניסים את הפירות היבשים לקערות נפרדות (כל פרי בקערה אחרת), יוצקים עליהם מים רותחים ומשרים למשך רבע שעה.
  3. שוטפים, מסננים ומכניסים את הפירות היבשים החלוטים לסיר עם תערובת המים והסוכר, ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך במשך כחצי שעה (הקפידו שלא לבשל יותר מזה כדי שהתערובת לא תתייבש).
  4. מורידים מהאש ומניחים בצד. בתנור שחומם מראש קולים את אגוזי המלך והשקדים במשך כמה דקות. 
  5. מכינים את הקוסקוס - מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה הרשומות על השקית.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  6. הגשה - עורמים את הקוסקוס בצלחת הגשה גדולה, מפזרים מעל את הפירות והאגוזים ומגישים מיד.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

אוסובוקו פירות יבשים

המצרכים (ל-4 מנות):

4 יחידות אוסובוקו טלה

2 בצלים קצוצים

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קינמון

קורט פלפל שחור

150 גר' שזיפים מיובשים, ללא גלעינים

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת מחוממת עם מעט שמן מטגנים את הבצלים עד לקירמול.
  2. מעבירים את הבצלים המקורמלים לתבנית חסינת חום, מעליהם שמים את 4 יחידות האוסובוקו ומפזרים את התבלינים (כורכום, קינמון ופלפל שחור). מערבבים היטב.
  3. מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-130 מעלות למשך שעה ו-50 דקות.
  4. מפזרים מלמעלה שזיפים, ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות. מגישים חם.

 

המתכונים באדיבות סוליקה ממסעדת Ewa Safi

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קוסקוס עם פירות יבשים
צילום: ירון ברנר
מומלצים