סמבוסק ועוד שני מתכונים צמחוניים
איך מכינים סמבוסק צמחוני ועוד מתכונים צמחוניים שהם גם קלים להכנה וגם נראים גורמה במקסימום?
מיני סמבוסק על קרם פלפלים קלויים וטחינה
המצרכים:
2 לחמניות רגילות (עדיף בריוש)
למלית -
100 גר' גרגירי חומוס, מבושלים עד לריכוך ומסוננים מנוזלים (אפשר להוסיף אבקת סודה לזירוז התהליך)
2 בצלים סגולים, קצוצים
צרור פטרוזיליה, קצוצה
1/2 כף פפריקה
1 כף שום, כתוש
1 כף כמון
1/2 כף פלפל שחור
1/2 כף מלח
לקרם פלפלים -
6 עגבניות
4 גמבות
להגשה -
2 יחידות ביצה קשה
1/2 כוס טחינה
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי - שמים את גרגירי החומוס המבושלים והמסוננים בצנצנת אטומה. במחבת נפרדת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ולאחר ערבוב קל מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מהאש.
- מכינים את קרם הפלפלים - מכניסים את הפלפלים והעגבניות בשלמותם לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך רבע שעה (אפשר במקום לצלות על הגריל). לאחר הצלייה, מנקים את הפלפלים והעגבניות מבפנים וטוחנים במג'ימיקס עד לקבלת מרקם אחיד.
- מכינים את הסמבוסק - ממלאים את לחמניות הבריוש במלית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 25 דקות (אפשר במקום לאפות גם לטגן במחבת משומנת מכל הצדדים עד להזהבה).
- לצלחת הגשה יוצקים את רוטב הפלפלים, מסדרים מעל את הסמבוסק, יוצקים טחינה ומגישים לצד ביצה קשה ופטרוזיליה.
נפתח לכם התיאבון לעוד סמבוסק? קבלו מתכון של ארז קומרובסקי:
חצילים במילוי עגבניות צלויות וסויה על קרפצ'יו עגבנייה
המצרכים (ל-2 מנות):
2 חצילים, חתוכים דק לאורכם (מומלץ להשתמש במנדולינה)8 עגבניות, אדומות ובשלות, חתוכות לרבעים ומפולטות
1 כף טחינה גולמית
20 גר' כוסברה, קצוצה
100 גר' שבבי סויה, מושרים במים חמים למשך כמה דקות
20 גר' טופו, מגורר
1 טורטייה מטוגנת - לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרפצ'יו - מסדרים את העגבניות במגש אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך 5 דקות.
- לאחר האפייה מקלפים את הקליפה מהפילטים ומניחים על צלחת עם נייר אפייה. מעל העגבניות מניחים נייר אפייה נוסף, ובעזרת פטיש שניצלים מועכים כל עגבנייה לקרפצ'יו עגול.
- ממלאים את החצילים - במחבת עם שמן עמוק מטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה. מעבירים לקוקט, ומרפדים את כולו בחצילים.
- מסננים את שבבי הסויה ומערבבים בקערה עם תוכן העגבנייה הצלויה, כף טחינה גולמית וכוסברה קצוצה. ממלאים את קוקוט החציל במלית, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 5 דקות.
- הגשה - לאחר האפייה, מוציאים את החציל מהקוקוט ומניחים מעל קרפצ'יו העגבנייה. מגרדים טופו מעל, מזלפים מעט טחינה וכוסברה ומגישים עם משולשי הטורטייה המטוגנים.
כדורי סויה בציפוי קורנפלקס על קרם בטטה
המצרכים:
100 גר' שבבי סויה (בטעם בקר), מושרים במים חמים
20 גר' קורנפלקס, קצוץ
20 גר' קשיו, קצוץ
20 גר' אגוזים קלויים
3 כפות צ'ילי מתוק
חופן בצל ירוק
1 כף מלח
1/2 כף פלפל טחון
מעט פירורי לחם
לקרם בטטה -
4 בטטות, מבושלות עד לריכוך ומסוננות מנוזלים
3-2 שיני שום קלופות
1 כף שמן
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מסננים את שבבי הסויה ומערבבים בקערה עם אגוזים, קשיו, פלפל, מלח, צ'ילי מתוק ובצל ירוק.
- מהתערובת שנוצרה מגלגלים כדורים קטנים בגודל של כדורי פלאפל, ומצפים אותם בפירורי לחם ובקורנפלקס קצוץ.
- מעבירים את הכדורים למחבת מחוממת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. אופציה נוספת היא לאפות את הכדורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
- מכינים את קרם הבטטה - טוחנים את הבטטות במגימי'קס, מוסיפים מלח, פלפל, שום ושמן וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
- הגשה - יוצקים את קרם הבטטה על צלחת הגשה, מסדרים מעל את הכדורים ומגישים מיד כשהמנה עוד חמה.
המתכונים באדיבות גיא מישלי שף SODEXO ON SITE