שתף קטע נבחר

 

סמבוסק ועוד שני מתכונים צמחוניים

איך מכינים סמבוסק צמחוני ועוד מתכונים צמחוניים שהם גם קלים להכנה וגם נראים גורמה במקסימום?

 

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מיני סמבוסק על קרם פלפלים קלויים וטחינה

המצרכים:

2 לחמניות רגילות (עדיף בריוש)

למלית -

100 גר' גרגירי חומוס, מבושלים עד לריכוך ומסוננים מנוזלים (אפשר להוסיף אבקת סודה לזירוז התהליך)

2 בצלים סגולים, קצוצים

צרור פטרוזיליה, קצוצה

1/2 כף פפריקה

1 כף שום, כתוש

1 כף כמון

1/2 כף פלפל שחור

1/2 כף מלח

 

לקרם פלפלים -

6 עגבניות

4 גמבות

להגשה -

2 יחידות ביצה קשה

1/2 כוס טחינה  

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - שמים את גרגירי החומוס המבושלים והמסוננים בצנצנת אטומה. במחבת נפרדת מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את גרגירי החומוס והתבלינים ולאחר ערבוב קל מוסיפים את עשבי התיבול ומסירים מהאש.
  2. מכינים את קרם הפלפלים - מכניסים את הפלפלים והעגבניות בשלמותם לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך רבע שעה (אפשר במקום לצלות על הגריל). לאחר הצלייה, מנקים את הפלפלים והעגבניות מבפנים וטוחנים במג'ימיקס עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מכינים את הסמבוסק - ממלאים את לחמניות הבריוש במלית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 25 דקות (אפשר במקום לאפות גם לטגן במחבת משומנת מכל הצדדים עד להזהבה).
  4. לצלחת הגשה יוצקים את רוטב הפלפלים, מסדרים מעל את הסמבוסק, יוצקים טחינה ומגישים לצד ביצה קשה ופטרוזיליה.

 

נפתח לכם התיאבון לעוד סמבוסק? קבלו מתכון של ארז קומרובסקי:

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חצילים במילוי עגבניות צלויות וסויה על קרפצ'יו עגבנייה

המצרכים (ל-2 מנות):

2 חצילים, חתוכים דק לאורכם (מומלץ להשתמש במנדולינה) 

8 עגבניות, אדומות ובשלות, חתוכות לרבעים ומפולטות 

1 כף טחינה גולמית

20 גר' כוסברה, קצוצה

100 גר' שבבי סויה, מושרים במים חמים למשך כמה דקות

20 גר' טופו, מגורר

1 טורטייה מטוגנת - לא חובה 

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקרפצ'יו - מסדרים את העגבניות במגש אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות במשך 5 דקות.
  2. לאחר האפייה מקלפים את הקליפה מהפילטים ומניחים על צלחת עם נייר אפייה. מעל העגבניות מניחים נייר אפייה נוסף, ובעזרת פטיש שניצלים מועכים כל עגבנייה לקרפצ'יו עגול.
  3. ממלאים את החצילים - במחבת עם שמן עמוק מטגנים את פרוסות החצילים עד להזהבה. מעבירים לקוקט, ומרפדים את כולו בחצילים. 
  4. מסננים את שבבי הסויה ומערבבים בקערה עם תוכן העגבנייה הצלויה, כף טחינה גולמית וכוסברה קצוצה. ממלאים את קוקוט החציל במלית, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 5 דקות.
  5. הגשה - לאחר האפייה, מוציאים את החציל מהקוקוט ומניחים מעל קרפצ'יו העגבנייה. מגרדים טופו מעל, מזלפים מעט טחינה וכוסברה ומגישים עם משולשי הטורטייה המטוגנים.

 

כדורי סויה בציפוי קורנפלקס על קרם בטטה

המצרכים:

100 גר' שבבי סויה (בטעם בקר), מושרים במים חמים

20 גר' קורנפלקס, קצוץ 

20 גר' קשיו, קצוץ

20 גר' אגוזים קלויים

3 כפות צ'ילי מתוק

חופן בצל ירוק

1 כף מלח

1/2 כף פלפל טחון

מעט פירורי לחם

 

לקרם בטטה -

4 בטטות, מבושלות עד לריכוך ומסוננות מנוזלים

3-2 שיני שום קלופות 

1 כף שמן

מלח, פלפל

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:

  1. מסננים את שבבי הסויה ומערבבים בקערה עם אגוזים, קשיו, פלפל, מלח, צ'ילי מתוק ובצל ירוק.
  2. מהתערובת שנוצרה מגלגלים כדורים קטנים בגודל של כדורי פלאפל, ומצפים אותם בפירורי לחם ובקורנפלקס קצוץ.
  3. מעבירים את הכדורים למחבת מחוממת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. אופציה נוספת היא לאפות את הכדורים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
  4. מכינים את קרם הבטטה - טוחנים את הבטטות במגימי'קס, מוסיפים מלח, פלפל, שום ושמן וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק. 
  5. הגשה - יוצקים את קרם הבטטה על צלחת הגשה, מסדרים מעל את הכדורים ומגישים מיד כשהמנה עוד חמה.  

 

 המתכונים באדיבות גיא מישלי שף SODEXO ON SITE

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
סמבוסק קצת אחרת
צילום: יח"צ
מומלצים