שתף קטע נבחר

 

פסטה של בלוגרים ופודיס כוכבי רשת

6 מתכונים לפסטה של בשלנים ופודיס שיודעים על מה הם מדברים

 

פסטה (בוקטיני) עם נתחי דג ברוטב עגבניות

ענת לבל טעימונת

 

המצרכים:

100 גרם פילה דג ים

100 גרם פסטה (בוקטיני)

2 שיני שום

פלפל צילי

1 כוס רוטב עגבניות

2 כפות שמן זית

חופן זיתי קלמטה

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ )
 

אופן ההכנה:

  1. צורבים נתחי פילה דג ללא העור בשמן זית מלח ומעט לימון על מחבת, עד שמשנה את צבעו, אך עדיין נשאר עסיסי. מסירים מהאש.
  2. במקביל מטגנים בשמן זית 2 שיני שום וחצי פלפל צ׳ילי קצוץ.
  3. מוסיפים כוס רוטב עגבניות, מלח, פלפל וקצת ממי בישול הספגטי.
  4. מוסיפים 80-100 גרם פסטה מבושלת לתוך הרוטב, מוסיפים זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים, שליש כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ואת נתחי הדג.
  5. מערבבים בזהירות שכל הנתחים והספגטי יספגו מהרוטב
  6. מסירים מהלהבה ומגישים.

 

קרבונרה טוניסאית (פסטה פריקסה)

אודליה בקרסקי bakars-eat@

 

המצרכים:

150 גרם טונה אדומה

1 חבילה פסטה (בוקטיני מספר 15)

1 צנצנת ארטישוק איטלקי

5 זיתים, מגולענים

3 כפות פירורי לחם

1/2 כף פסטו עלי חרדל

2 כפות אריסה

1/4 כפית זרעי כוסברה, טחונים

כף עגבניות, מיובשות וחתוכות גס

1/2 לימון

1 ביצה

2 שיני שום, פרוסות דק

1/2 כף גרידת לימון

מעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ומשאירים מעט ממי הבישול בצד.
  2. מצפים באריסה את נתח הטונה מכל צדדיו ומפזרם מעט זרעי כוסברה צורבים כדקה מכל צד במחבת חמה עם שלוש כפות שמן ומעבירים למקרר.
  3. מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן ומניחים בה כף פסטו חרדל. "פותחים" בעזרת כף ומוסיפים את פירורי הלחם. מטגנים קלות יחד במשך 3-4 דקות עד שמזהיב ונהיה פריך.
  4. מבשלים במים ביצה במשך 3 דקות ומעבירים למי קרח.
  5. במחבת גדולה שמים 3 כפות שמן, ארטישוקים,עגבניות מיובשות, שום, זיתים, מלח, פלפל, חצי לימון ומעט ממי הבישול של הפסטה.
  6. מוסיפים את הפסטה ומערבבים יחד. מוסיפים את גרידת הלימון ומעבירים לצלחת הגשה.
  7. פורסים את הטונה המקוררת מעט לפרוסות דקות של 1 ס"מ ומניחים על הפסטה.
  8. קולפים את הביצה וחורצים בעדינות בסכין וממשיכים לקרוע לשניים בידיים. מניחים על הפסטה (החלמון צריך להיות רך מאוד).
  9. מפזרים מעל פירורי לחם מתובלים בפסטו חרדל, ומגישים.

 

פסטה ברוטב סלק עם שום קונפי וגבינת עיזים

שונית וייס "תמונות מהחיים הטובים"

 

המצרכים:

200 גרם ספגטי

1 סלק מבושל, קצוץ

1 שן שום, קצוצה

חופן עלים משני גבעולי טימין

שמן זית לטיגון

1/2 כפית מלח

3 שיני שום קונפי

3 עיגולי גבינת עיזים

מעט סוכר לצריבה

חופן שקדים, פרוסים קלויים

חופן עלי בזיליקום לעיטור

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ )
 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הסלק עד לריכוך, וקוצצים אותו.
  2. שומרים כף (90 מ"ל) ממי הבישול של הסלק בצד.
  3. מבשלים את הפסטה אל דנטה, מסננים.
  4. שומרים כף (90 מ"ל) ממי הבישול של הפסטה בצד.
  5. מטגנים במחבת עם שמן זית שום קצוץ ועלי טימין, מוסיפים את הסלק הקצוץ. מערבבים כשלוש דקות.
  6. מוסיפים את מי הבישול (מי פסטה +מי סלק), מוסיפים חצי כפית מלח, ומצמצמים נוזלים.
  7. טוחנים את הרוטב בבלנדר, מחממים במחבת ומוסיפים את הפסטה.
  8. מניחים בצלחת 3 שיני שום קונפי, ושלוש פרוסות גבינת עיזים שעליהן סוכר צרוב בברנר.
  9. מעטרים עם שקדים פרוסים, ועלי בזיליקום, ומגישים.

 

פסטה אלי אוליו כבדי עוף

אלון בר talandalon@

 

המצרכים:

250 גרם כבדי עוף בהירים ונקיים

50 גרם חמאה

מעט שמן זית

חופן כוסברה

2 שיני שום

מעט פלפל חריף יבש אדום

מלח

פלפל

150 גרם פסטה

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ )
 

אופן ההכנה:
  1. במחבת עם שמן זית וחמאה סוגרים את הכבדים, ממליחים ומפלפלים (סגירה קצרה שישארו ורודים מבפנים). מניחים בצד.
  2. מוסיפים למחבת עוד קצת שמן וחמאה אם יש צורך, ובחום נמוך מטגנים שום פרוס דק ופלפל אדום יבש חריף. במקביל מבשלים את הפסטה.
  3. כשהפסטה מוכנה מוספים אותה למחבת, מגבירים את האש ומוספים קצת ממי הבישול, את כבדי העוף מערבבים ומוסיפים מלמעלה כוסברה קצוצה.
  4. טועמים מוסיפים מלח גס אם יש צורך, ומגישים. 

מרק פסטה "שארבה"

רותם בן מויאל

 

המצרכים:

1/2 בצל, קצוץ דק

2 קופסאות רסק עגבניות

2 שיני שום

1/2 כפית מלח

1 כפית אבקשת מרק עוף

2 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית בשמן

1/2 כף פפריקה או שאטה טחונה חריפה

1/2 לימון

1 פלפל ירוק חריף

1 פלפל צ'ילי

1 חבילת פסטה לינגוויני שבורה לארבע (ניתן להשתמש בפסטה בצורות שונות)

1 ליטר מים רותחים (4 כוסות מאג)

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ )
 

אופן ההכנה:
  1. בסיר עמוק מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הפלפלים החריפים וממשיכים לטגן עד להזהבה.
  2. מוסיפים רסק עגבניות ואת התבלינים ומערבבים.
  3. מוסיפים שום כתוש ומים רותחים. מערבבים בעזרת מטרפה עד שהרוטב הופך להיות אחיד.
  4. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה השבורה לתוך הרוטב.
  5. מכסים את הסיר ומבשלים למשך כ-12 דקות (תלוי בסוג הפסטה). מכבים את הלהבה, מערבבים היטב ומוסיפים מיץ מחצי לימון.

פסטה ים תיכונית

ליאת אמסילי "כשאהבה ובישול נפגשים"

 

המצרכים:

200 גרם פסטה בוקטיני, מבושלת לפי הוראות היצרן

2 שיני שום, פרוסות

10 פרחי כרובית קטנים

2 בצל סגול בינוני, חתוכים לרבעים

2 יחידות שומר חתוך לרבעים

3 ענפי טימין

שמן זית

4 פרוסות פלפל צ'ילי טרי

מיץ מרבע לימון

1/4 כוס ממי הבישול

150 גרם פילה לברק

30 גרם חמאה

חופן עגבניות מיובשות

3 כפות אוזו

1 שן שום פרוסה

מלח גס, פלפל שחור גרוס 

להגשה -

חופן זיתי קלמטה

מריחה של קרם פרש מעורבב עם לבנה

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ )
 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית בשמן זית ומפזרים מלח גס ומניחים את הבצלים, הכרוביות והשומר.
  2. מברישים מלמעלה בשמן זית ומפזרים עוד מעט מלח גס וצולים עד להזהבה קלה, מוציאים ומצננים.
  3. במחבת מחממים שמן זית ומטגנים קלות את הצ'ילי והשום, מוסיפים את הטימין ואת הירקות הקלויים ומקפיצים ביחד כדקה.
  4. מוסיפים את הפסטה המבושלת, את מיץ הלימון ומי הבישול, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כדקה.
  5. אופן הכנת הדג - מתבלים את פילה הלברק במלח ופלפל, במחבת יוצקים מעט שמן זית מוסיפים את העגבניות המיובשות ואת השום ומקפיצים קלות.
  6. מניחים את הדג וצורבים משני הצדדים, מוסיפים את החמאה מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את האוזו.
  7. בצלחת מסדרים את הפסטה עם הירקות ומעל "קורעים" לחתיכות את הדג, מפזרים את הזיתים ואוכלים.

 

במסעדת "האיטלקיה בפשפשים" ביפו חוגגים את יום הפסטה הבינלאומי כל סוף השבוע (שישי ושבת, החל מהשעה 19:00) עם מתכוני הבלוגרים והפודיס כוכבי הרשת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
6 מתכונים לפסטה של בלוגרים ופודיס
צילום: יח"צ
מומלצים