שתף קטע נבחר

 

מרק דלעת וערמונים

הגשם דופק לכם על החלון? זה הזמן למרק דלעת וערמונים חורפי

מרק קרם דלעת וערמונים

המצרכים:

1 ק"ג דלעת קלופה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות גדולות

1 בצל לבן, קלוף קצוץ דק

1 גבעול סלרי עם העלים, קצוץ דק

1 שן שום, כתושה

30 מ"ל יין לבן

500 מ"ל מים + 250 מ"ל מים

250 מ"ל שמנת מתוקה

כ- 6 יח' פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות בחצי כוס מים חמים

60 גר' חמאה

170 גר' ערמונים, קלופים ומבושלים (ניתן לקנות בכל סופר)

15 גר' מלח

מעט פלפל שחור

5 גר' סוכר חום דמררה

3 עלי מרווה גדולים

    (צילום: נועה קסטל)
(צילום: נועה קסטל)
 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים מעט שמן רגיל על הדלעת, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. צולים עד לריכוך והשחמה יפה של הדלעת.
  2. ממיסים בסיר גדול את החמאה ומוסיפים את הבצל, הסלרי והשום.
  3. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים 2 דקות עד לאידוי האלכוהול.
  4. מוסיפים 500 מ"ל מים, את הדלעת, הערמונים, שמנת, מלח, פלפל, סוכר חום עלי המרווה ופטריות הפורצ'יני (כולל הנוזלים שלו).
  5. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
  6. בעזרת כף מוציאים את פטריות הפורצ'יני וזורקים.
  7. טוחנים את המרק במשך 10 דקות בעזרת בלנדר מוט, תוך כדי הוספת 250 מ"ל מים הנוספים.
  8. בסוף המרק צריך להיות חלק לגמרי, ללא גרגירים ובצבע מוקה, קצת כמו הנס קפה שאני שותה כל בוקר.

 

המתכון באדיבות קבוצת מסעדות "רוסטיקו" 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועה קסטל
מתכון למרק חורפי של דלעת וערמונים
צילום: נועה קסטל
מומלצים