מרק דלעת וערמונים
הגשם דופק לכם על החלון? זה הזמן למרק דלעת וערמונים חורפי
מרק קרם דלעת וערמונים
המצרכים:
1 ק"ג דלעת קלופה וללא גרעינים, חתוכה לקוביות גדולות
1 בצל לבן, קלוף קצוץ דק
1 גבעול סלרי עם העלים, קצוץ דק
1 שן שום, כתושה
30 מ"ל יין לבן
500 מ"ל מים + 250 מ"ל מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
כ- 6 יח' פטריות פורצ'יני יבשות, מושרות בחצי כוס מים חמים
60 גר' חמאה
170 גר' ערמונים, קלופים ומבושלים (ניתן לקנות בכל סופר)
15 גר' מלח
מעט פלפל שחור
5 גר' סוכר חום דמררה
3 עלי מרווה גדולים
אופן ההכנה:
- יוצקים מעט שמן רגיל על הדלעת, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. צולים עד לריכוך והשחמה יפה של הדלעת.
- ממיסים בסיר גדול את החמאה ומוסיפים את הבצל, הסלרי והשום.
- מוסיפים את היין הלבן ומבשלים 2 דקות עד לאידוי האלכוהול.
- מוסיפים 500 מ"ל מים, את הדלעת, הערמונים, שמנת, מלח, פלפל, סוכר חום עלי המרווה ופטריות הפורצ'יני (כולל הנוזלים שלו).
- מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 30 דקות.
- בעזרת כף מוציאים את פטריות הפורצ'יני וזורקים.
- טוחנים את המרק במשך 10 דקות בעזרת בלנדר מוט, תוך כדי הוספת 250 מ"ל מים הנוספים.
- בסוף המרק צריך להיות חלק לגמרי, ללא גרגירים ובצבע מוקה, קצת כמו הנס קפה שאני שותה כל בוקר.
המתכון באדיבות קבוצת מסעדות "רוסטיקו"
מתכון למרק חורפי של דלעת וערמונים
צילום: נועה קסטל
מומלצים