שתף קטע נבחר

 

איך מכינים שקשוקה?

שלושה מתכונים שתוכלו להכין בבית, בקלות: שקשוקה אדומה עם פטה, שקשוקה ירוקה עם תרד ושמנת וגם שקשוקה מפתיעה עם גבינה כחולה ופטריות

 

כך תכינו שקשוקה לבנה    (צילום: ירון ברנר)

כך תכינו שקשוקה לבנה    (צילום: ירון ברנר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

 

L28 (צילום: ירון ברנר)
שקשוקות בכל הצבעים(צילום: ירון ברנר)
 

 

שקשוקה לבנה עם גבינה כחולה ופטריות

המצרכים:

1 ליבת חציל חרוך 

250 מ"ל שמנת לבישול

100 מ"ל חלב

1 כף שמן זית

1 שן שום כתושה

1 כפית וחצי כמון

1 כפית אבקת כוסברה

מלח, פלפל - לפי הטעם

6 ביצים

1 כפית זעתר

300 גר' פטריות יער

 

להגשה -

2 בצלים לבנים בינוניים, פרוסים דק

גבינה כחולה מפוררת

צרור אורגנו טרי, רק העלים

L28 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את השקשוקה - מחממים מחבת עמוקה על להבה בינונית בין דקה לשתי דקות, יוצקים פנימה שמן זית ומוסיפים את הפטריות, הכמון ואבקת הכוסברה ומבשלים עד שהפטריות מקבלות גוון שחום, תוך כדי ערבוב. 
  2. מוסיפים לתערובת את החציל החרוך, השום, השמנת, החלב, המלח והפלפל ומבשלים הכל יחד במשך שלוש דקות נוספות. שוברים פנימה את הביצים, מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים לבשל עד שהביצים מגיעות למידת הבישול הרצויה (מומלץ לבשל עד שהחלבון מבושל והחלמון עדיין נוזלי).
  3. מטגנים את הבצלים - בזמן שהביצים מתבשלות, מחממים מחבת על אש גבוהה, מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומטגנים עד להשחמה במשך 6-5 דקות. מוציאים ומצננים.
  4. הגשה - מורידים את המחבת עם השקשוקה מהאש, מפזרים מעל גבינה כחולה מגוררת, עלי אורגנו ואת הבצל החרוך ומגישים לצד לחם מחמצת או פיתה (אם רוצים).

 

שקשוקה אדומה עם גבינת פטה

המצרכים: 

לרוטב-

4 גמבות אדומות, חתוכות לקוביות

1 פחית עגבניות מרוסקות

1 בצל לבן, חתוך לקוביות

3 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כף פפריקה מעושנת

1 כף כמון

1 כפית אבקת כוסברה

2 עלי דפנה

1/2 כוס מים

1/4 כף פלפל שחור

1 כף אריסה

1 כפית דבש

מלח - לפי הטעם

 

לתוספות -

8 ביצים

צרור כוסברה קצוץ

30 גר' פטה מפוררת

מלח, פלפל 

L28 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה -

  1. מכינים את הרוטב - בסיר עם שמן זית מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום וממשיכים לבשל במשך כ-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים פנימה את התבלינים, ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
  2. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, הלימון והמים, ומבשלים עד לרתיחה (שימו לב לכמות המים שאתם מוסיפים, כך שהרוטב לא ייצא דליל מידי).
  3. כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל במשך כ-45 דקות תוך כדי ערבוב כל כמה דקות (יש לשים לב שרצועות הפלפל והבצל לא שוקעים ונשרפים בתחתית).
  4. בסיום הבישול, מסירים את הסיר עם הרוטב מהאש, מצננים לטמפרטורת החדר מעבירים למקרר ל-24 שעות (לא חייבים לחכות, אך מומלץ שכן).
  5. מכינים את השקשוקה - יוצקים את הרוטב למחבת עמוקה, שוברים פנימה את הביצים, סוגרים עם מכסה ומבשלים עד שהחלמון מקבל קרום לבן אך עדיין בעל מרקם רך מבפנים (בערך 7 דקות).
  6. הגשה - מוסיפים פנימה את גבינת הפטה המפוררת ואת הכוסברה הקצוצה, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, ומגישים לצד לחם או חלה טריים.

 

שקשוקה ירוקה עם תרד ושמנת

המצרכים:

לרוטב -

100 גר' בצל לבן

צרור אספרגוס, מופרד לגוף ולראשים

1 כף שמן זית

1 כפית זעתר טחון

1 כפית אבקת כוסברה

מלח - לפי הטעם

1/4 1 כפית אגוז מוסקט

1 שן שום

10 עלי אורגנו טריים

100 מ"ל חלב

250 מ"ל שמנת

150 גר' עלי תרד בייבי

 

לשקשוקה -

6 ביצים

1 זוקיני, חתוך לקוביות

ראשי האספרגוס המופרדים 

1/2 כפית תבלין זעתר

1/2 כפית אבקת כוסברה

מלח, פלפל

1/2 כף שמן זית

 

להגשה -

100 גר' גבינת עיזים מפוררת

50 גר' בצל מטוגן בתיבול סומק

15 עלי אורגנו טריים

L28 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - בסיר בינוני עם שמן זית מטגנים בצל ואספרגוס (רק הגוף) על אש בינונית במשך 3 דקות. מוסיפים לתערובת את האורגנו הטרי, השום והמלח ומבשלים במשך דקה אחת. 
  2. מורידים את התערובת מהאש ומוסיפים פנימה תרד, שמנת וחלב. מערבבים, ומניחים לתערובת במשך 2 דקות כך שהיא תגיע לטמפרטורה אחידה.
  3. בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את התערובת שבסיר עד לקבלת רוטב אחיד וללא גושים. יוצקים את התערובת לקופסה אטומה, ומעבירים לצינון במקרר.  
  4. מכינים את השקשוקה - במחבת עמוקה על להבה בינונית-גבוהה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הזוקיני ואת ראשי האספרגוס, מתבלים במלח, פלפל, זעתר ואבקת כוסברה, מערבבים היטב ומבשלים במשך כ-3 דקות.
  5. יוצקים את הרוטב שהכנו קודם מעל הירקות, מביאים לרתיחה ומוסיפים פנימה את הביצים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך מספר דקות נוספות עד למידת העשייה הרצויה של הביצים (מומלץ לבשל בין 5-4 דקות).
  6. הגשה - מסירים את המחבת עם השקשוקה מהאש, מפזרים מעל את גבינת העיזים, את הבצל המטוגן בתיבול סומק ואת עלי האורגנו ומגישים לצד לחם.

 

המתכונים באדיבות מסעדת L28 בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכונים לשקשוקה
צילום: ירון ברנר
מומלצים