שתף קטע נבחר

 

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ובשר

ללקק את האצבעות: מתכון נפלא וקל לפשטידת תפוחי אדמה עם בשר, אפונה ועגבניות

פשטידת תפוחי אדמה ובשר

המצרכים (לתבנית בקוטר 26):

3 תפוחי אדמה לבישול

2 חלמונים

½ ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קלוף, וקצוץ דק

3 שיני שום, כתושות

4 כפות רסק עגבניות

1 כוס מחית עגבניות

1 כוס אפונת גינה עדינה

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

פשטידת בשר ותפוחי אדמה (צילום:נמרוד סונדרס)
פשטידת בשר ותפוחי אדמה(צילום:נמרוד סונדרס)

 

אופן ההכנה:
  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לרבעים ומבשלים במי מלח במשך כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים לחלוטין.
  2. מועכים לפירה חלק, מוסיפים חלמונים, מתבלים בפלפל ואם יש צורך גם במלח ומערבבים לפירה חלק.
  3. בינתיים: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
  4. מוסיפים בשר טחון ומטגנים במשך כ-5 דקות, מוסיפים רסק עגבניות ומחית עגבניות, שימורי אפונת גינה עדינה ומבשלים יחדיו במשך כ-5 דקות נוספות, מוסיפים מלח ופלפל .
  5. יוצקים את תערובת הבשר לתבנית משומנת ומהדקים.
  6. משטחים את הפירה מעל הבשר בשכבה אחידה.
  7. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות במשך 30 דקות.

 

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:נמרוד סונדרס
מתכון לפשטידת בשר ותפוחי אדמה
צילום:נמרוד סונדרס
מומלצים