מיקי שמו מכין: שלוש סופגניות מושחתות
הזמנו את הקונדיטור מיקי שמו לחגוג איתנו את חנוכה עם שלושה מתכונים מושחתים: סופגנייה ממולאת בקצפת ותותים, סופגנייה עם שוקולד ואגוזי לוז וסופגניית אלפחורס. הפשילו שרוולים והיכנסו למטבח
צפו: מיקי שמו מכין סופגניות
סופגניות קלאסיות
זה מתכון לסופגניות השמרים המסורתיות שכולנו מכירים ואוהבים. אתם יכולים להוסיף לבצק מעט ברנדי או קוניאק, שגם יתנו טעם וגם יצמצמו את כמות השמן שחודר לסופגניות במהלך הטיגון. אחרי ההכנה ממלאים את הסופגניות בריבה וזורים אבקת סוכר.
המצרכים (ל-25 סופגניות):
60 גר' (1 קובייה + כף) שמרים טריים או 1/2 שקית + כף שמרית
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
360 מ"ל (11/2 כוסות) מים קרים
1 ק"ג קמח לחם (שטיבל מס' 2)
3 ביצים גדולות (L)
75 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
קליפה מגוררת דק מ-1/4 לימון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 כפות ברנדי או קוניאק
1 כפית מלח
לטיגון -
שמן קנולה או חמניות
למלית -
ריבת תות או כל ריבה שאוהבים
לקישוט -
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, ביצים, חמאה, קליפת לימון ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים ברנדי ומלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים 60-45 דקות.
- מעצבים, מתפיחים שוב ומטגנים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-25 חלקים שווים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.
- מניחים במגשים מעט משומנים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 30-45 דקות עד להכפלת הנפח.
- מחממים שמן עמוק בסיר גדול ומטגנים בכל פעם 4-3 סופגניות כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ומצננים כ-5 דקות.
- ממלאים, מקשטים ומגישים - מחדירים לכל סופגנייה כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק וזורים מעל אבקת סוכר.
*אפשרות גיוון: מוסיפים כף אינסטנט פודינג וניל לבצק יחד עם הקמח. הפודינג מעניק לסופגניות טעם וניל ומרקם רך לאחר הטיגון.
סופגניית קרם וניל עם תותים טריים
המצרכים:
למילוי קרם וניל -
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
80 גר' (1 חפיסה) אינסטנט פודינג וניל
לקולי תות (לא חובה) -
250 גר' מחית פרי תות
1 כף דבש
35 גר' סוכר
4 גר' פקטין
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרם וניל - במיקסר מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קרם יציב.
- מכינים את הקולי תות - מערבבים סוכר עם פקטין, בסיר קטן מבשלים את המחית פרי והדבש עד לחום שפתיים, מוסיפים את הפקטין והסוכר וממשיכים בפעולת הבישול עד לרתיחה, מסירים מן האש ויוצקים בכוסות לגובה 2 ס"מ, ואת היתרה מכניסים למקרר. יחד עם הכוסות.
- מרכיבים את הסופגנייה - פורסים את הסופגנייה לשניים. מזלפים קרם וניל ומעט קולי תות, מניחים מספר פרוסות של תותים, סוגרים את הסופגנייה בעדינות, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.
*אופציה נוספת לקישוט: מורחים שכבה דקה ואחידה של הקרם וניל ו"מדביקים" מספר פרוסות תותים.
סופגניית אלפחורס
זו סופגנייה במילוי ריבת חלב, ויש עליה ציפוי של שבבי קוקוס לבן וקלוי. למילוי ולציפוי תזדקקו לריבת חלב מעט מחוממת, ולקוקוס לבן וקוקוס קלוי.
המצרכים:
1/4 כוס ריבת חלב מחוממת
חופן קוקוס קלוי
חופן קוקוס לבן
אופן ההכנה:
- מעבירים מעט ריבת חלב לשק זילוף עם צנתר, ומזלפים לכל סופגנייה.
- טובלים את חלקה העליון של הסופגנייה בריבת חלב, מפזרים מעל את שני סוגי הקוקוס. אפשר לקשט בחצי עוגיית אלפחורס (לא חובה).
סופגניית קרם שוקולד
סופגנייה חצוייה לשתיים עם קרם שוקולד באמצע וציפוי שוקולד מעל.
המצרכים:
לקרם שוקולד -
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתקה
150 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
לציפוי שוקולד -
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מכינים את הקרם שוקולד - מהיאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על השוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה, מצננים למשך כ- 30 דקות לטמפרטורת החדר.
- מקציפים מיכל שמנת מתוקה לקצפת ומקפלים לתוך תערובת השוקולד, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
- מכינים את הציפוי שוקולד - מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן, יוצקים על גבי השוקולד ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
- מרכיבים את הסופגניות - מעבירים את הקרם שוקולד לשק זילוף. חוצים את הסופגנייה לשתיים ומזלפים את השוקולד, טובלים את ה"כיפה" של הסופגנייה בציפוי שוקולד ומניחים מעל הקרם שוקולד המזולף.