2 מתכונים מהמטבח האיטלקי
מתגעגעים לאיטליה אבל לא יכולים לטוס לשם? אז שלפחות תאכלו טוב: שני מתכונים מהמטבח האיטלקי - לחם יוגורט ללא גלוטן ופיצ'טה מלחמניות עגולות מוכנות
לחם יוגורט שטוח ללא גלוטן
המצרכים:
לבצק -500 גר' קמח ללא גלוטן לאפיית לחם
7 גר' שמרים יבשים
4 כפות שמן זית ועוד קצת בשביל לטפטף מעל בסיום
250 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
125 גר' יוגורט יווני לא ממותק
2 כפיות מלח לבצק ועוד טיפה כדי לפזר בסוף מעל
לתוספות -
מעט שמן זית לזילוף
מלח ופלפל
חופן עלי טימין
אשכול עגבניות שרי עם הגבעולים
4-5 פרוסות אנשובי
1 פלפל צ'ילי חריף
1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לרצועות דקות דקות
חופן גבינת ריקוטה מלוחה, מגוררת
אופן ההכנה:
- בקערה מערבבים את המים יחד עם השמרים ומניחים להם לתסוס.
- בקערה נפרדת וגדולה מערבבים בכף עץ יחד את הקמח, שמן, שמרים (לאחר שתססו), ויוגורט, עד שמתאחדים יחד לבצק אחיד וגמיש. כשמערבבים בהתחלה את הקמח הוא מרגיש דביק ואבקתי, אבל כשתעברו ללישה בידיים הבצק יתחיל להרגיש לכם כמו קמח חיטה רגיל. הוסיפו מלח ותמשיכו ללוש עד שהבצק יהיה חלק לגמרי.
- החזירו את הבצק לקערה משומנת ושמנו מעט גם את הבצק מלמעלה, כדי למנוע סדקים בזמן ההתפחה. כסו במגבת מטבח דקה והניחו בפינה חמימה כ-3-4 שעות עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- צפו את תבנית התנור בנייר אפייה. הוציאו את הבצק מהקערה וחלקו לשתי מנות. מתחו ושטחו כל מנה לצורת פוקצ'ה מלבנית בעובי של כ-2 ס"מ ושימו בתבנית. שימו לב שיש מרווח בין שתי הפוקאצ'ות, כי הן יתפחו באפייה (אם צריך חלקו לשתי תבניות שונות). כסו שוב במגבת והניחו לתפוח כ-45 דקות נוספות.
- בינתיים חממו תנור ל-220 מעלות.
- כאשר הלחמים תפחו צרו גומות קטנות עם האצבעות, והזליפו קצת שמן זית וטיפה מלח. על לחם אחד פזרו את העגבניות ופלפל צ'ילי חתוך לרצועות. על הלחם השני הניחו את תפוחי האדמה, אנשובי וטימין (על תפוחי האדמה מזלפים עוד טיפה שמן וקצת מלח).
- 7. אופים בתנור 20-25 דקות עד שהפוקאצ'ות מזהיבות.
- מוציאים מהתנור ומפזרים מעל הלחם עם העגבניות ריקוטה מלוחה וקצת עלי בזיליקום, ומעל זה עם תפוחי האדמה עוד קצת טימין טרי. מגישים חם, פושר או בטמפרטורת החדר.
מיני פיצות - פיצ'טה (Pizzeta)
המצרכים:
לרוטב המרינרה -
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
מלח
מספר ענפי אורגנו, מופרדים לעלים
2 כוסות עגבניות מרוסקות
לפצ'טה -
5 לחמניות עגולות, חצויות לאורך
200 גר' עגבניות שלמות מקולפות משומרות
4-5 פילטים של אנשובי
4 קישואים קטנים (תינוקות) חצויים לאורך (אם יש קישואים קטנים כולל התפרחת – נהדר)
1 כף צלפים
10 זיתים ללא הגרעין
3 כוסות בייבי מוצרלה
2-3 לבבות ארטישוק, חצויים או חתוכים לרבעים
2-3 כפות גבינת ריקוטה
3-4 פרוסות נקניק מורטדלה (לא חובה)
חופן עלי בזיליקום טריים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את רוטב המרינדה – מטגנים עם שמן זית את השום ועלי האורגנו. מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומתבלים במלח. מבשלים 10-15 דקות ומניחים בצד.
- מכינים את הפיצ'טות - מצפים את תבנית התנור בנייר אפייה. מרטיבים את חצאי הלחמניות במים וסוחטים.
- בעזרת כפות הידיים מועכים ומשטחים את הלחמניות.
- מניחים את הלחמניות על התבנית. על 4 פרוסות מניחים את העגבניות המקולפות המשומרות ומעט מהמיץ שלהם. על יתר הלחמניות שמים את רוטב המרינרה.
- אפשר לשחק עם כל התוספות ולשים איזה שילובים שרוצים על כל פיצה: אנשובי וצלפים עם מעט שמן זית ומלח; לבבות ארטישוק עם נקניק; מלח ושמן זית; בייבי זוקיני ואנשובי; או זיתים עם איזו תוספת שרוצים.
- מכניסים לתנור ל-15 דקות. מוציאים ומוסיפים מעל כל פיצה את הבייבי מוצרלה. אופים עוד 5-6 דקות עד שהגבינה נמסה והחלק העליון של הפיצטות מעט זהוב. מוציאים מהתנור ומטפטפים שמן זית מעל לכל פיצה. מוסיפים את עלי הבזיליקום הטריים.
הצעת שדרוג: מעל לפיצטות עם הזוקיני והאנשובי אפשר להוסיף גבינת ריקוטה כאשר הן יוצאות מהתנור.
סילביה קולוקה, עיתונאית אוכל ובשלנית, מגישה את התוכנית "לבשל כמו איטלקים" - Cook Like an Italian, המשודרת בימי שלישי בשעה 22:10 בערוץ האוכל