שקשוקה בלי עגבניות ועוד 3 מנות קלילות
שקשוקה לבנה, גספצ'יו עגבניות עם וודקה, מרק אפונה וגם קבב על מקל: ארבעה מתכונים פשוטים שכל אחד יכול להכין בבית
שקשוקה לבנה
המצרכים:
4 טבעות גבינת עיזים רכה (כ-100 גרם)
חופן תרד טרי
1 תפוח אדמה קטן
200 מ"ל שמנת לבישול 15%
3 ביצים
50 גר' גבינת פרמזן, מגוררת
3 שיני שום, קצוצות
3 כפות שמן זית
1/2 בצל לבן, קצוץ
פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ
אגוז מוסקט
80 מ"ל יין לבן יבש
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוח האדמה במים עד לריכוך.
- מטגנים במחבת עם השמן את הבצל, הפלפל צ'ילי והשום עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את התרד והיין הלבן ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה והפרמזן ומערבבים.
- מוסיפים קרעי תפוח אדמה מבושל על קליפתו, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
- מוסיפים את גבינת העיזים והביצים, ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה של הביצים.
גספצ'יו עגבניות עם וודקה
המצרכים:
4 עגבניות אדומות, רכות
25 מ"ל וודקה
1 שן שום, קלופה
1/4 בצל סגול
6 עלי כוסברה
1/4 פלפל צ'ילי
2 עלי בזיליקום
מעט פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- טוחנים את כלל המרכיבים ביחד עד לקבלת נוזל אחיד.
- מתבלים בלימון, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ומוזגים לכוס מרטיני.
- מוסיפים וודקה, מקשטים במעט בזיליקום, פלפל שחור ועלי כוסברה, ומגישים.
מרק אפונה
המצרכים:1 שורש סלרי
1/2 ליטר מים רותחים
2 יחידות ארטישוק ירושלמי
חבילה אפונה עדינה, קפואה
חבילה פטריות שימאגי
4 שיני שום, קלופות
2 גבעולי בצל ירוק
2-3 מקלות סלרי, קצוצים
1/4 כוס שמנת לבישול 15%
מעט אגוז מוסקט
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מקלפים את הארטישוק הירושלמי ואת שורש הסלרי, וקוצצים גס. קוצצים גם את הבצל הירוק והשום.
- מקפיצים הכל במחבת עם מעט שמן זית עד לקבלת צריבה עדינה, ומעבירים לסיר עם מים רותחים.
- מוסיפים את האפונה ואת מקלות הסלרי, ממשיכים לבשל ומצמצמים את הנוזלים עד שהמים מכסים את הירקות רק במעט.
- טוחנים לכדי מחית אחידה, מוסיפים שמנת מתוקה ומעט אגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
קבב על מקל
המצרכים:
600 גר' בשר צוואר טחון
200 גר' שומן כבש טחון
4 שיני שום, קלופות
1 פלפל צ'ילי
1 בצל סגול
1 עגבנייה
צרור כוסברה
1 כף כמון, טחון
20 מקלות גריסיני
אופן ההכנה:
- קוצצים את השום, הבצל והכוסברה ומערבבים אותם עם הבשר הטחון ושומן הכבש.
- מוסיפים לתערובת פלפל צ'ילי קצוץ, סוחטים את העגבנייה ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעצבים קבבים קטנים על מקלות הגריסיני.
- מחממים מחבת פסים מרוססת במעט שמן וצולים את הקבב כ-3 דקות עד לרמת העשייה הרצויה.
סטיילינג - זיו נקווה
המתכונים באדיבות שף שחר לוי לגריסיני קראנץ', מאיר בייגל