מיקי שמו: מתכונים למאפים מלוחים בצורת אוזני המן
מיקי שמו לא רוצה שתשתעממו בבידוד: מתכונים למאפים מלוחים בצורת אוזני המן, עם בצק עשיר בגבינה רזה במילוי תרד, פטריות ובטטה
מתכון לבצק אוזני המן
המצרכים (ל-30 אוזני המן בקוטר 8 ס"מ):
רשימת חומרים לבצק -
200 גר' חמאה רכה
250 גר' גבינה כחושה לאפייה (גבינת טוב טעם/ כנען) מפוררת גס
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח (280 גר')
לציפוי (בסוף, אחרי המילוי) -
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, גבינה כחושה, מלח וקמח למשך 2 דקות במהירות איטית- בינונית, עד לקבלת בצק אחיד.
- מכסים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מתכון למלית תרד
המצרכים:
500 גר' עלי תרד טריים, שטופים וסחוטים היטב
250 גר' גבינה כחושה לאפייה מפוררת (כנען או טוב- טעם)
125 גר' (1/2 גביע) גבינה לבנה 5%
125 גר' (1/2 קובייה) גבינת פטה, מפוררת
אפשרות גיוון: אפשר להחליף את גבינת הפטה בגבינת קשקבל או בפרומעז מגוררת באותה הכמות.
אופן ההכנה:
- קוצצים את עלי התרד גס. מערבבים תרד, גבינה כחושה, גבינה לבנה וגבינת פטה בקערה.
- עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד השימוש.
מתכון למלית בטטה
המצרכים:
2 יח' בטטה בינונית (700 גר')
100 גר' גבינת פטה מגורדת גס
1 ביצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מכניסים את הבטטות לתנור למשך 30 דקות, מקררים ומקלפים.
- מוסיפים את הגבינת פטה המגורדת , ביצה, מלח פלפל, ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
מתכון למלית פטריות
המצרכים:
45 מ"ל (3 כפות) שמן זית
2 שיני שום, קצוצות
300 גרם פטריות שמפניון, חצויות
300 גרם פטריות יער, חתוכות לרבעים
עלים מ-2 גבעולי תימין
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת עם שמן זית מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות.
- מוסיפים שני סוגי פטריות, תימין, פלפל שחור ומלח ומקפיצים 4-5 דקות עד שהפטריות מקבלות צריבה יפה.
- מעבירים את תכולת המחבת למסננת עד השימוש.
הרכבת המאפים
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשני חלקים. בזמן שעובדים עם מחצית הבצק, את החצי השני שומרים במקרר.
- מרדדים חצי מכמות הבצק לעובי 1/2 ס"מ על משטח מעט מקומח.
- קורצים בעזרה כוס שתייה קלה 30 עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
- שמים בעזרת כפית את המלית שבחרתם, במרכז כל עיגול.
- סוגרים כך שייווצר חצי עיגול ומהדקים.
- מניחים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה, מפזרים מעט שומשום ואופים כ- 20 דקות עד הזהבה.
- חוזרים על הפעולה גם עם חלקו השני של הבצק.
* מומלץ להגיש חם. ניתן לאחסן בכלי אטום ליום אחד או להקפיא לחודש ימים ולחמם ב-170 מעלות לפני הגשה.
*חשוב לקרר את הבצק כדי שיהיה נוח לרדד אותו דק.