איך תכינו סטייק מושלם בבית?
המדריך להכנת סטייק בבית: איך בוחרים את הסטייק המושלם, איך מכינים את הסטייק המושלם, איך יודעים מה מידת העשייה, ומהם הטיפים הכי חשובים שאתם צריכים בשביל להכין סטייק בבית?
צפו: כך תכינו בבית את הסטייק המושלם
זה שאתם תקועים בבית בבידוד זה לא אומר שאתם לא יכולים להדליק את המנגל בערב ולהכין סטייקים - זה גם תורם למצב רוח וגם אין כמו B12 בזמנים קשים.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
- 9 מתכונים עם שייטל
אז מה עושים ואיך? קודם כל מתחילים בבחירה של הנתח: סטייק קלאסי מכינים לרוב מנתח אנטרקוט, סינטה או פילה, אבל בשנים האחרונות, לאור מגמת השימוש בכל חלקי הפרה, נוהגים להכין סטייק גם מנתח שייטל, ומנתחים אחרים פחות פופולרים, וזולים הרבה יותר מפילה וסינטה.
בבחירת הסטייק שלנו יש לשים לב לשלושה דברים עיקריים: ריח, בקע ושיוש – נימי השומן הלבנים שנמצאים בנתח. צבע השומן חייב להיות לבן (אם הוא צהוב זאת נורה אדומה וכדאי שתחפשו איטליז אחר). ומה זה הבקע? געו באמצע הנתח עם האצבע, ואם נשאר שם "בקע" הסטייק יהיה רך ונעים למאכל, גם אחרי הצלייה.
המאני טיים: שלב הצלייה
בדרך כלל מומלץ לצלות סטייק על הגריל, אך אפשר לעשות את זה גם בתנור או על מחבת פסים.
התבלין המומלץ לשימוש על הסטייק הוא מלח: ממליחים בעדינות משני הצדדים את הסטייק ומניחים את הסטייק למנוחה על משטח הצלייה.
אם אתם צולים את הסטייק בתנור או על מחבת פסים, יש לשמן את הסטייק עצמו ולא את המחבת או הכלי איתו הסטייק ייכנס לתנור.
בגריל: מניחים את הסטייק על האש ולאחר כשתי דקות משנים את המיקום שלו על הרשת. חשוב מאוד בשלב הזה לא להפוך אותו עד לקבלת נוזלים "בגב" הסטייק. לפני שתהפכו את הסטייק, הרימו אותו עם מלקחיים, ומקמו אותו מחדש על הרשת באלכסון למספר שניות. המיקום החדש ייצור על הסטייק סימני רשת שיהפכו את הסטייק למרשים (ואת הגריל מן למקצוען).
לאחר מכן הפכו את הנתח לצד השני, באותו אופן, עד שהסטייק שוב מגיר נוזלים, ומקמו אותו מחדש באלכסון על הרשת. לאחר כדקה של צלייה, הוציאו את הנתח שלכם למגש עץ.
במחבת: אם בחרתם במחבת פסים, שמנו את הסטייק בשמן זית לפני, הניחו למספר דקות ולאחר מכן התחילו בצלייה בדיוק כמו על הגריל.
בתנור: לפני הצלייה בתנור מומלץ "לסגור" קודם את הסטייק על מחבת מכל הכיוונים, ולהכניסו לתנור למשך 50 דקות (לקילוגרם אחד), וכך נקבל מידת עשייה מדיום.
אנחנו רעבים, מתי מוכן?
השתדלו להיות סבלנים ולא לבדוק כל רגע מה עם הסטייק, הניחו לו להיצלות והשתמשו רק במלקחיים. זמן הצלייה של סטייק תלוי מאוד בעובי. בדרך כלל כשנראה שהחלק התחתון מתחיל להשחים מהצדדים והחלק העליון "מזיע" (מוציא נוזלים) , זה הזמן להפוך את הסטייק. אם אתם לא בטוחים כמה זמן לצלות את הסטייק ניתן ליצור חתך קטן ולראות את הצבע. בדרך כלל חשוב לשים לב שהצלייה בצד השני היא קצרה יותר ומהירה יותר.
מומלץ לתת לסטייק לנוח כחמש דקות לפני החיתוך, ולא משנה אם הוצאנו אותו מהגריל או מהתנור: המיצים והנוזלים של הסטייק חמים בעקבות הצלייה, ואם נפרוס מיד את הסטייק ללא המתנה הנוזלים יפרצו החוצה, והסטייק יהיה פחות עסיסי. לכן מומלץ לתת לסטייק לנוח, בכדי שהנוזלים יישמרו בפנים, מה שישפיע משמעותית על הטעם של הביס.
מידות עשייה לסטייק
רייר (Rare) - במראה החיצוני הסטייק צלוי קצת, אך מרכז הסטייק עדיין נא.
מדיום רייר (Medium Rare) - במראה החיצוני הסטייק צלוי ומרכז הסטייק מעט נא, אך הצבע הכללי ורדרד.
מדיום (Medium) - במראה החיצוני הסטייק צלוי היטב ומרכז הסטייק ורדרד.
מדיום וול (Medium Well) - במראה החיצוני הסטייק צלוי היטב ומרכז הסטייק ורוד אפור.
וול דאן (Well Done) - במראה החיצוני הסטייק צלוי מאוד ומרכז הסטייק אפור.
אנטרקוט במחברת פסים
המצרכים:
מחבת גריל (פסים)
2 יחידות סטייק אנטריקוט
2 כפות שמן זית
קורט מלח גס
אופן ההכנה:
- מורחים את הסטייק בשמן זית ומניחים בצד למנוחה של כ-2 דקות.
- במקביל, מחממים מחבת 4-3 דקות על אש גבוהה. מפזרים על הסטייק מלח משני הצדדים ומניחים במחבת.
- לאחר כ-2 דקות משנים לסטייק את המיקום במחבת מבלי להפוך אותו (אם הנחנו את הסטייק עם פסים לאורך, נשנה את מיקום הסטייק לרוחב הפסים במחבת). ברגע שנראה נוזלים מבעבעים במחבת (לאחר כחצי דקה), נהפוך את הסטייק ונחזור על אותה הפעולה בשינוי מיקום הסטייק במחבת.
- כשהסטייק מגיע למידת העשייה הרצויה, מוציאים אותו מהמחבת ומניחים על מגש עץ למנוחה למשך 5-6 דקות.
- פורסים את הסטייק לרצועות, ומגישים.
סטייק סינטה בתנור
המצרכים:
2 כפות שמן זית
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
3 שיני שום, קצוצות דק
תבנית חד פעמית מלבנית (שתתאים לכיסוי של הסטייק)
אופן ההכנה:
- חורצים חריצים עמוקים לאורך הסינטה ומכניסים את השום. מורחים 2 כפות שמן זית על כל הנתח ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בצד.
- שמים בתנור רשת תנור, ובתחתית התנור מגש ועליו נייר כסף לספיגת הנוזלים.
- מחממים תנור על 250 מעלות למשך 5 דקות. לאחר 5 דקות מניחים את הסטייק על הרשת למשך 10 דקות.
- לאחר מכן מכסים את הסטייק באמצעות תבנית למשך 50 דקות.
- מוציאים ומניחים בצד למנוחה של 5-6 דקות. פורסים ומגישים.
מאור ולדמן הוא הקצב והבעלים של קצביית Meateo