שתף קטע נבחר

 

המתכון היומי: פיתה במחבת

כך תכינו פיתה בלי תנור: ארז קומרובסקי עם מתכון נפלא לפיתות שתוכלו להכין עם הילדים: לשים בצק, אופים במחבת על הכיריים ומקבלים ביס נפלא שכיף לנגב עם לאבנה או עם קוטג'

אביהו שפירא

אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

מתכון לפיתה במחבת

המצרכים:

 

1 ק"ג קמח פוקצ'ה

30 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים

30 גר' סוכר

1/2 1 כפות מלח

3/4 2 - 3 כוסות מים 

3 כפות שמן זית

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקחת לכם שעתיים).
  3. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
  4. מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.

*מי שאוהב יכול להוסיף בשלב הראשון של לישת הבצק גם 3 כפות פרג 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מתכון של ארז קומרובסקי לפיתה במחבת
צילום: אביהו שפירא
מומלצים