המתכון היומי: פיתה במחבת
כך תכינו פיתה בלי תנור: ארז קומרובסקי עם מתכון נפלא לפיתות שתוכלו להכין עם הילדים: לשים בצק, אופים במחבת על הכיריים ומקבלים ביס נפלא שכיף לנגב עם לאבנה או עם קוטג'
אביהו שפירא
מתכון לפיתה במחבת
המצרכים:
1 ק"ג קמח פוקצ'ה
30 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים
30 גר' סוכר
1/2 1 כפות מלח
3/4 2 - 3 כוסות מים
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקחת לכם שעתיים).
- מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
- מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.
*מי שאוהב יכול להוסיף בשלב הראשון של לישת הבצק גם 3 כפות פרג
מתכון של ארז קומרובסקי לפיתה במחבת
צילום: אביהו שפירא
מומלצים