ריזוטו מושלם משאריות אורז
טום אביב מלמד איך להכין ריזוטו פטריות כמו במסעדה, משאריות של אורז לבן שנשאר לכם מהסופ"ש
צילום: ירון שרון | עריכה: רותם שבתאי
אחת השאריות שתמיד בסוף נתקעים איתה זה אורז. אולי זה בגלל שאורז זו מנה שמכינים בדרך כלל בכמות גדולה, ואולי זה כי קשה לחשב בדיוק כמות של אורז לסועד, אבל בכל מקרה - אם תכננתם להכניס את שאריות האורז שלכם משבת למיקרו ולדפוק למעלה טחינה או קטשופ - עצרו רגע, יש לנו בשבילכם רעיון הרבה יותר טוב: ריזוטו.
ריזוטו פטריות
המצרכים:
2 כוסות אורז לבן מאתמול
חופן פטריות, חתוכות
שמן זית
2 שיני שום, פרוסות
1/2 כוס יין לבן
100 גרם חמאה
גרידה מלימון אחד
מעט תימין
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הפטריות, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את היין, ומצמצמים מספר דקות.
- מוסיפים חצי מכמות החמאה, ומערבבים עד שהחמאה נעלמת.
- מוסיפים את האורז ומערבבים אותו יחד עם הרוטב.
- מוסיפים את גרידת הלימון ואת התימין. מוסיפים את יתרת החמאה, ומערבבים.
לא תאמינו איזו מנה אפשר להכין משאריות של אורז
צילום מתוך הסרטון
מומלצים