שתף קטע נבחר

 

ריזוטו מושלם משאריות אורז

טום אביב מלמד איך להכין ריזוטו פטריות כמו במסעדה, משאריות של אורז לבן שנשאר לכם מהסופ"ש

 

צילום: ירון שרון | עריכה: רותם שבתאי

צילום: ירון שרון | עריכה: רותם שבתאי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

צפו: כך תכינו ריזוטו משאריות של אורז לבן

 

אחת השאריות שתמיד בסוף נתקעים איתה זה אורז. אולי זה בגלל שאורז זו מנה שמכינים בדרך כלל בכמות גדולה, ואולי זה כי קשה לחשב בדיוק כמות של אורז לסועד, אבל בכל מקרה - אם תכננתם להכניס את שאריות האורז שלכם משבת למיקרו ולדפוק למעלה טחינה או קטשופ - עצרו רגע, יש לנו בשבילכם רעיון הרבה יותר טוב: ריזוטו.

ריזוטו פטריות (צילום מתוך הסרטון)
ריזוטו פטריות משאריות של אורז(צילום מתוך הסרטון)
 

ריזוטו פטריות

המצרכים:

2 כוסות אורז לבן מאתמול

חופן פטריות, חתוכות

שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1/2 כוס יין לבן

100 גרם חמאה

גרידה מלימון אחד

מעט תימין

ריזוטו פטריות (צילום מתוך הסרטון)
(צילום מתוך הסרטון)

ריזוטו פטריות (צילום מתוך הסרטון)
התוספת הפכה למנה צמחונית(צילום מתוך הסרטון)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הפטריות, מוסיפים את השום ומערבבים.
  2. מוסיפים את היין, ומצמצמים מספר דקות.
  3. מוסיפים חצי מכמות החמאה, ומערבבים עד שהחמאה נעלמת.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים אותו יחד עם הרוטב.
  5. מוסיפים את גרידת הלימון ואת התימין. מוסיפים את יתרת החמאה, ומערבבים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מתוך הסרטון
לא תאמינו איזו מנה אפשר להכין משאריות של אורז
צילום מתוך הסרטון
מומלצים