בשביל המנה הזאת אתם צריכים דג סלמון מחנות הדגים הקרובה, ארטישוק ירושלמי וגרגירי חומוס מבושלים - גם מקופסה זה טוב. זאת העונה של הארטישוק הירושלמי ובשוק תמצאו אותם נפלאים ובשיאם. שימו לב - את הארטישוק הירושלמי אתם חותכים פחות או יותר לגודל גרגירי החומוס, הכל למחבת ויש לכם ארוחת צהריים מושלמת בעשר דקות.
פילה סלמון עם חומוס וארטישוק ירושלמי
המצרכים:
400 גר' פילה סלמון, מחולק לשניים
מעט שמן זית
100 גר' ארטישוק ירושלמי, קלופים
3 שיני שום, פרוסות
1/4 כוס זיתי קלמנטה, מגולענים
1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים (אפשר לבשל בסיר עם מים או גרגירים מוכנים מקופסה או משקית במדף הקפואים בסופרמרקט)
להגשה -
חופן עלי ראשד או כוסברה
אופן ההכנה:
- חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות של 1X1 ס"מ.
- מניחים את חתיכות הדג (על החלק של העור) במחבת משומנת במעט שמן זית, וצולים מספר דקות על להבה בינונית.
- אחרי הצלייה הקצרה מוסיפים למחבת את הארטישוק הירושלמי, וממשיכים לצלות כשתי דקות נוספות.
- הופכים את חתיכות הסלמון לצד השני, ומוסיפים למחבת את השום פרוס ואת זיתי הקלמנטה.
- כשהגעתם למידת העשייה שאתם אוהבים, מוציאים את הסלמון מהמחבת ומניחים אותו בצלחת הגשה.
- מכניסים למחבת את גרגירי החומוס, ומוסיפים מעט ממי הבישול שלהם (אם השתמשתם בחומוס מוכן אז הוסיפו 3-4 כפות של מים).
- מביאים לרתיחה את כל תכולת המחבת, מצמצמים, מתבלים במלח פלפל, ויוצקים את הכל מעל הדג. מגישים עם עלי ראשד טריים או עם חופן כוסברה.