ביניים
המצרכים:
5 כפות שמן קנולה 1 בצל גדול, קצוץ 1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות 2 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות 3 שיני שום, כתושות 500 גר' בשר בקר טחון 2 כוסות מים 1 קופסה רסק עגבניות מלח, פלפל חופן בזיליקום 1 חבילה פסטה ספגטי, מבושלת לפי הוראות היצרן
3 צפייה בגלריה
ארוחת צהריים, רויטל יעיש
ארוחת צהריים, רויטל יעיש
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים במחבת גדולה עם מעט שמן זית את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הבטטה, הגזר, הפלפל האדום והשום, וממשיכים לטגן כעשר דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו לאפור (מערבבים ומפוררים באמצעות כף עץ את הבשר תוך כדי הטיגון).
  4. מוסיפים את המים, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור, והבזיליקום, ומבשלים ללא מכסה במשך כחצי שעה.
  5. מוסיפים את הפסטה לתערובת הבשר, ומבשלים הכל יחד כחמש דקות נוספות.
ביניים
המצרכים:
3 כפות שמן קנולה 1 בצל גדול, קצוץ 5 שיני שום, קצוצות דק 3 גזרים בינוניים, קצוצים לקוביות קטנות 330 גר' עגבניות מרוסקות 1 פרפר חזה עוף, קצוץ לקוביות קטנות 3-4 כוסות מים (או ציר) 1/2 2 כוסות אורז עגול שטוף היטב 1 כפית מלח 1 כפית פלפל 1 כפית כורכום חופן כוסברה, קצוצה דק
3 צפייה בגלריה
ארוחת צהריים, רויטל יעיש
ארוחת צהריים, רויטל יעיש
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן עד שהוא הופך להיות שקוף.
  2. מוסיפים את השום והגזר ומטגנים עוד כחמש דקות. מוסיפים את המלח והפלפל.
  3. מוסיפים את החזה העוף למחבת, ומערבבים.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות.
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. רגע לפני הרתיחה להנמיך את הלהבה ולסלק את הקצף שהצטבר למעלה.
  6. מוסיפים את הכורכום ומבשלים 15-20 דקות על להבה נמוכה.
  7. מוסיפים את האורז, מבשלים על להבה גבוהה, ובוחשים מידי פעם עד ייבוש המים (כ-20 דקות)
  8. רגע לפני שכל המים נעלמים מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומורידים מהכיריים.
ביניים
המצרכים:
3 כפות שמן קנולה 1 בצל גדול, קצוץ 5 שיני שום, קצוצות דק 3 גזר בינוני, קצוץ לקוביות קטנות 330 גר' עגבניות מרוסקות 1 פרפר חזה עוף, קצוץ לקוביות קטנות 2 ליטר מים 1/2 חבילת פסטת צדפים, מבושלת לפי הוראות היצרן 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך להיות שקוף.
  2. מוסיפים את השום והגזר ומטגנים כחמש דקות.
  3. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את החזה עוף.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כשלוש דקות על להבה גבוהה.
  5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
  6. ההגשה - מוזגים מרק לצלחת, מוסיפים כף או שתיים פסטה, ומגישים.
ביניים
המצרכים:
800 גר' ברוקולי, מפורק לפרחים ומבושל (אפשר להשתמש גם בשקית ברוקולי קפוא) 3 ביצים 3 כפות קמח מלא 1/2 כפית אבקת אפיה 1 קופסת גבינת קוטג' (250 גרם) 3 כפות גבינה בולגרית 5%, מפוררת 2 כפות גבינה צהובה 9%, מגוררת מלח, פלפל שחור
3 צפייה בגלריה
ארוחת צהריים, רויטל יעיש
ארוחת צהריים, רויטל יעיש
(צילום: יובל חן)
אופן ההכנה:
  1. חותכים גס את הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים.
  2. מחלקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 40 דקות. מגישים חם.
רויטל יעיש היא יועצת תזונה