המצרכים:
5 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ
1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
2 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
3 שיני שום, כתושות
500 גר' בשר בקר טחון
2 כוסות מים
1 קופסה רסק עגבניות
מלח, פלפל
חופן בזיליקום
1 חבילה פסטה ספגטי, מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת גדולה עם מעט שמן זית את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבטטה, הגזר, הפלפל האדום והשום, וממשיכים לטגן כעשר דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
- מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד שהבשר משנה את צבעו לאפור (מערבבים ומפוררים באמצעות כף עץ את הבשר תוך כדי הטיגון).
- מוסיפים את המים, רסק העגבניות, המלח, הפלפל השחור, והבזיליקום, ומבשלים ללא מכסה במשך כחצי שעה.
- מוסיפים את הפסטה לתערובת הבשר, ומבשלים הכל יחד כחמש דקות נוספות.
המצרכים:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות דק
3 גזרים בינוניים, קצוצים לקוביות קטנות
330 גר' עגבניות מרוסקות
1 פרפר חזה עוף, קצוץ לקוביות קטנות
3-4 כוסות מים (או ציר)
1/2 2 כוסות אורז עגול שטוף היטב
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
1 כפית כורכום
חופן כוסברה, קצוצה דק
אופן ההכנה:
- מטגנים בסיר את הבצל עם מעט שמן עד שהוא הופך להיות שקוף.
- מוסיפים את השום והגזר ומטגנים עוד כחמש דקות. מוסיפים את המלח והפלפל.
- מוסיפים את החזה העוף למחבת, ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים על להבה גבוהה כחמש דקות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. רגע לפני הרתיחה להנמיך את הלהבה ולסלק את הקצף שהצטבר למעלה.
- מוסיפים את הכורכום ומבשלים 15-20 דקות על להבה נמוכה.
- מוסיפים את האורז, מבשלים על להבה גבוהה, ובוחשים מידי פעם עד ייבוש המים (כ-20 דקות)
- רגע לפני שכל המים נעלמים מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומורידים מהכיריים.
המצרכים:
3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קצוץ
5 שיני שום, קצוצות דק
3 גזר בינוני, קצוץ לקוביות קטנות
330 גר' עגבניות מרוסקות
1 פרפר חזה עוף, קצוץ לקוביות קטנות
2 ליטר מים
1/2 חבילת פסטת צדפים, מבושלת לפי הוראות היצרן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עד שהוא הופך להיות שקוף.
- מוסיפים את השום והגזר ומטגנים כחמש דקות.
- מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את החזה עוף.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כשלוש דקות על להבה גבוהה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה על להבה בינונית.
- ההגשה - מוזגים מרק לצלחת, מוסיפים כף או שתיים פסטה, ומגישים.
המצרכים:
800 גר' ברוקולי, מפורק לפרחים ומבושל (אפשר להשתמש גם בשקית ברוקולי קפוא)
3 ביצים
3 כפות קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפיה
1 קופסת גבינת קוטג' (250 גרם)
3 כפות גבינה בולגרית 5%, מפוררת
2 כפות גבינה צהובה 9%, מגוררת
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים גס את הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים ומערבבים.
- מחלקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 40 דקות. מגישים חם.
רויטל יעיש היא יועצת תזונה