ביניים
המצרכים (ל-4 בטטות):
לבטטות -
4 בטטות, שטופות היטב ומקורצפות
1-2 כפות שמן זית
1/2 ק"ג מלח גס
למילוי העדשים והקייל -
1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות ומושרות
1/2 כוס גבעולי סלרי, קצוצים דק
1 כוס קייל, ללא הגבעולים, חתוכים לרצועות דקות
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
2 כפות רכז רימונים
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1 כוס מים
מלח, פלפל
אופציה - טחינה גולמית לזילוף מעל
2 צפייה בגלריה
מתכונים - דניאלה נויפלד
מתכונים - דניאלה נויפלד
בטטה ממולאת בעדשים וקייל
(צילום: דניאלה נויפלד)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את המלח הגס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים כל בטטה במעט שמן זית ודוקרים כל בטטה במזלג או בסכין מספר פעמים לאורכה. מניחים את הבטטות על מצע המלח הגס ואופים 50-40 דקות בתנור, תלוי בגודל הבטטה, עד שהבטטות רכות למגע.
  2. בסיר בינוני מחממים שמן זית ומוסיפים סלרי ורצועות קייל. מאדים תוך כדי ערבוב במשך שלוש דקות. מוסיפים עדשים, אגוזי מלך, מים, רכז רימונים, חומץ בלסמי ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה (שימו לב - בשלב זה עדיין לא מוסיפים מלח). לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עד שכל המים מתאדים והעדשים רכות כ-20 דקות.
  3. מוסיפים לעדשים והקייל המבושלים מלח ובצל ירוק, מערבבים.
  4. מעבירים את הבטטות לצלחת הגשה. חוצים כל בטטה לאורכה ובעזרת מזלג מגררים מעט את השכבה העליונה, מתבלים במעט מלח ופלפל. ממלאים כל בטטה בשתי כפות מתערובת העדשים והקייל.
  5. מזלפים מעל טחינה גולמית, ומגישים.
ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
לסלקים הצלויים -
3 סלקים בגודל בינוני
1 כוס מלח גס
מעט שמן זית לשימון הסלקים
יתר המרכיבים -
1/2 כוס עדשים שחורות, שטופות ומסוננות (ניתן להשרות לפחות שעה לפני)
2 כוסות עלי סלק, חתוך גס ומופרד לגבעולים ועלים
3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1 כוס עלי רוקט
70 גרם גבינת פטה, מפוררת
לרוטב -
3 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים
1 כף קרם בלסמי
מלח ופלפל לפי טעם
2 צפייה בגלריה
מתכונים - דניאלה נויפלד
מתכונים - דניאלה נויפלד
סלט עדשים וסלק צלוי
(צילום: דניאלה נויפלד)
אופן ההכנה:
  1. צולים את הסלקים - מחממים תנור ל-200 מעלות. שוטפים היטב את הסלקים, קוצצים את העלים ומניחים בצד.
  2. מרפדים תבנית קטנה או כלי אחר מתאים לתנור בנייר אפייה ועליו מפזרים מלח גס (המצע לסלקים). משמנים ממש במעט שמן זית את הסלקים, מניחים אותם על המלח הגס ואופים בתנור שעה וחצי-שעתיים, תלוי בגודל הסלקים. בסיום הסלקים צריכים להיות מקווצ’צ’ים ורכים.
  3. בסיר קטן מניחים את העדשים השחורות ואת גבעולי התרד עם כמות גדולה של מים (כמו פסטה). מביאים לרתיחה ומבשלים 25-20 דקות. חמש דקות לפני תום הבישול מוסיפים פנימה את עלי הסלק, מערבבים, וממשיכים לבשל. לאחר הבישול מסננים את התערובת ומצננים.
  4. מכינים את הרוטב - בצנצנת קטנה עם מכסה (או כל כלי אחר) מניחים את כל מרכיבי הרוטב ומשקשקים עד שהרוטב מתחבר ומתאחד.
  5. מרכיבים את הסלט - בקערה גדולה שמים את תערובת העדשים ועלי הסלק, אגוזי המלך, רוקט וגבינת פטה. שומרים מעט מאגוזי המלך והפטה בצד, לקישוט בסוף.
  6. קולפים את הסלקים - הקליפה אמורה להיפרד בקלות. חותכים אותם לחתיכות גדולות - ריבועים או שמיניות, ומוסיפים לשאר המרכיבים.
  7. מפזרים את רוב הרוטב מעל, שומרים מעט בצד, ומערבבים בעדינות עד לכיסוי מלא. מפזרים מעל את אגוזי המלך וגבינת הפטה ששמרנו בצד, מזלפים מעל את הרוטב שנשאר, ומגישים.