ביניים
המצרכים:
1 ק"ג פילה סלמון, ללא עור חתוך ל-6 או ל-8 מנות (לפי גודל המנה שתרצו)
4 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
3 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות שומשום
להגשה -
3 כוסות של ירקות, מגוררים (למשל זוקיני, גזר, שעועית ירוקה חלוטה אומיקס של הכל יחד)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
6 פלחי לימון חתוכים דק - לא חובה
2 צפייה בגלריה
קונסטרוקטה
קונסטרוקטה
פילה סלמון צלוי
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את הסילאן, הסויה, שמן הזית, והשום מוסיפים פנימה את נתחי הדג (אפשר ומומלץ לתת להם לספוג טעמים למשך כ-15 דקות עד שעה).
  3. אם משתמשים בירקות המגוררים בהצעת ההגשה - מערבבים את הירקות המגוררים עם שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה.
  4. מסדרים את הדגים על הירקות, מפזרים מלח ופלפל מעל (מעט מאוד מלח כי הסויה כבר מלוחה).
  5. מפזרים על כל פילה דג מעט שומשום. מעבירים לצלייה בתנור החם למשך כ-20 דקות עד שהדגים צלויים.
  6. מגישים עם פלחי לימון דקיקים מעל.
ביניים
המצרכים (ל-12 שושנים):
2 תפוחים קטנים, חצויים ומגולענים, פרוסים לפרוסות דקיקות
2 כפות סוכר חום
1 כף דבש
3 כפות מים
1 כוס קמח תופח
60 גר' חמאה או מחמאה רכה מאוד (לא מומסת)
להגשה -
4 כפות אבקת סוכר
מעט קינמון
2 צפייה בגלריה
קונסטרוקטה
קונסטרוקטה
שושני תפוחים בדבש
(צילום: יח"צ)
אופן ההכנה:
  1. מניחים את פרוסות התפוחים בסיר בינוני, מוסיפים סוכר חום, דבש ומים. מחממים על להבה בינונית כחמש דקות עד לריכוך. יש להיזהר מבישול יתר - התפוחים צריכים להיות מספיק רכים כדי שנוכל לגלגל אותם בבצק.
  2. מעבירים את התפוחים לצלחת שטוחה כדי שיצטננו, ושומרים את מי הבישול שבסיר.
  3. שמים חמאה בקערה, ומוסיפים קמח ושלוש כפות מנוזלי הבישול של התפוחים. מעבדים ביד לבצק חלק ואחיד (אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים). מקררים במקרר כחצי שעה. מעבירים למשטח עבודה מקומח, ומחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל מחצית לעלה מלבני ודק באורך 18-15 ס"מ. פורסים מהבצק פרוסות דקות של ס"מ וחצי שניים בערך. מכל עלה צריכים לצאת ששה פסי בצק.
  4. מניחים פס בצק לרוחב משטח העבודה, ומסדרים עליו כחמש פרוסות תפוחים חופפות כאשר הכיפה (החלק העגול של פרוסת התפוח) מציץ מעל פס הבצק. מגלגלים את הבצק מצד זה לזה ומניחים במנג'ט ובתבנית שקעים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה עד שהעוגיות זהובות ויפות. מצננים מעט ויוצקים מעל בעזרת כף את מעט מנוזלי הבישול של התפוחים. אם חסר מברישים במעט דבש מהול במים. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר וקינמון בעזרת מסננת.
תום פרנץ הוא שף הבית של קונסטרוקטה