ביניים
המצרכים (ל-6 פיצות):
לבצק - 1 ק"ג קמח שמרים לפיצה 1/2 2 כוסות מים 1/2 1 כפות שמן זית
לרוטב - 1 ק"ג עגבניות בשלות מאוד, מקולפות 2 בצלים קצוצים דק 4-5 שיני שום 1 כף עלי אורגנו 1/3 כוס שמן זית מלח ופלפל לבן לפי הטעם
לתוספות - 6 ביצים 200 גר' גבינת מוצרלה, מגוררת 1-2 פלפל חריף אדום או ירוק, קצוץ דק מלח גס, פלפל שחור גרוס
2 צפייה בגלריה
פיצה שקשוקה - סוגת - ארז קומרובסקי
פיצה שקשוקה - סוגת - ארז קומרובסקי
(צילום: יאיר אלדר)
אופן ההכנה:
  1. מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
  3. מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
  4. מכינים רוטב עגבניות: יוצקים שמן זית לסיר בינוני ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים בצל ושום 2-3 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל לבן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהעגבניות רכות מאד. מסירים מהאש, מועכים במועך פירה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.
  5. מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
  6. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך.
  7. מורחים על הבצק כמות נדיבה של רוטב עגבניות, כך שיישארו שוליים נקיים. יוצרים גומה קטנה ברוטב ושוברים לתוכה את הביצה. מפזרים גבינה ופלפל ירוק חריף מסביב ומתבלים במלח ובפלפל.
  8. מרפדים את האבן או התבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הפיצה. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.
ביניים
המצרכים (ל-6 פיצות):
לבצק - 1 ק"ג קמח שמרים לפיצה 1/2 2 כוסות מים 1/2 1 כפות שמן זית
לקרם חצילים - 2 חצילים שרופים על אש פתוחה וקלופים מיץ מ-2 לימונים מלח, פלפל שחור גרוס מעט פלפל ירוק חריף, קצוץ 100 מ"ל שמן זית 1 כף שום, כתוש
לחצילים מטוגנים - 6 חצילונים, פרוסים מלח שמן צמחי לטיגון רדוד
לתוספות - 100-150 גרם גבינת פרמזן מגוררת 2 כפות טחינה מעט עמבה 6 ביצים חצי רכות שבושלו 6 דקות במים רותחים מעט פלפל שחור גרוס
2 צפייה בגלריה
פיצה סביח - סוגת - ארז קומרובסקי
פיצה סביח - סוגת - ארז קומרובסקי
(צילום: יאיר אלדר)
אופן ההכנה:
  1. מתחילים בהכנת הבצק - מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לaים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
  3. מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
  4. מכינים קרם חצילים: מעבירים את כל הרכיבים למיכל של מעבד מזון וטוחנים לקרם חלק.
  5. מטגנים את פרוסות החצילים - ממליחים את הפרוסות, משהים במסננת 30 דקות ומנגבים בנייר סופג. מטגנים בשמן רדוד משני הצדדים, עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
  6. מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
  7. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך. מורחים את קרם החצילים על הבצק, מניחים פרוסות חצילים ומפזרים גבינה בנדיבות.
  8. מניחים על האבן או התבנית נייר אפייה, מניחים עליו את הפיצה ואופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד שהשוליים זהובים ופריכים. מזלפים מעט רוטב טחינה ועמבה, מפזרים קרעי ביצה רכה ומתבלים אותה בפלפל שחור. מגישים מיד.
המתכונים באדיבות "סוגת"