המצרכים (ל-6 פיצות):
לבצק -
1 ק"ג קמח שמרים לפיצה
1/2 2 כוסות מים
1/2 1 כפות שמן זית
לרוטב -
1 ק"ג עגבניות בשלות מאוד, מקולפות
2 בצלים קצוצים דק
4-5 שיני שום
1 כף עלי אורגנו
1/3 כוס שמן זית
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
לתוספות -
6 ביצים
200 גר' גבינת מוצרלה, מגוררת
1-2 פלפל חריף אדום או ירוק, קצוץ דק
מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
- מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
- מכינים רוטב עגבניות: יוצקים שמן זית לסיר בינוני ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים בצל ושום 2-3 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל לבן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהעגבניות רכות מאד. מסירים מהאש, מועכים במועך פירה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.
- מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
- משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך.
- מורחים על הבצק כמות נדיבה של רוטב עגבניות, כך שיישארו שוליים נקיים. יוצרים גומה קטנה ברוטב ושוברים לתוכה את הביצה. מפזרים גבינה ופלפל ירוק חריף מסביב ומתבלים במלח ובפלפל.
- מרפדים את האבן או התבנית בנייר אפייה ומניחים עליו את הפיצה. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.
המצרכים (ל-6 פיצות):
לבצק -
1 ק"ג קמח שמרים לפיצה
1/2 2 כוסות מים
1/2 1 כפות שמן זית
לקרם חצילים -
2 חצילים שרופים על אש פתוחה וקלופים
מיץ מ-2 לימונים
מלח, פלפל שחור גרוס
מעט פלפל ירוק חריף, קצוץ
100 מ"ל שמן זית
1 כף שום, כתוש
לחצילים מטוגנים -
6 חצילונים, פרוסים
מלח
שמן צמחי לטיגון רדוד
לתוספות -
100-150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות טחינה
מעט עמבה
6 ביצים חצי רכות שבושלו 6 דקות במים רותחים
מעט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מתחילים בהכנת הבצק - מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לaים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
- מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
- מכינים קרם חצילים: מעבירים את כל הרכיבים למיכל של מעבד מזון וטוחנים לקרם חלק.
- מטגנים את פרוסות החצילים - ממליחים את הפרוסות, משהים במסננת 30 דקות ומנגבים בנייר סופג. מטגנים בשמן רדוד משני הצדדים, עד שהפרוסות מזהיבות. מוציאים לנייר סופג.
- מכניסים לתנור אבן או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
- משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך. מורחים את קרם החצילים על הבצק, מניחים פרוסות חצילים ומפזרים גבינה בנדיבות.
- מניחים על האבן או התבנית נייר אפייה, מניחים עליו את הפיצה ואופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד שהשוליים זהובים ופריכים. מזלפים מעט רוטב טחינה ועמבה, מפזרים קרעי ביצה רכה ומתבלים אותה בפלפל שחור. מגישים מיד.
המתכונים באדיבות "סוגת"