אני מודה שמעולם לא התמקצעתי ברזי המטבח האסייתי האותנטי, אבל עד שזה יקרה (וזה עוד יקרה) אני דואגת להגיע לטעמים שכל אחד אוהב, בדרכים הכי פשוטות שיש: אספתי לכם את שלוש המנות הכי "נטרפות" אצלי בבית, בטעמי המזרח, שכל אחד יכול להכין בקלות.
4 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)

סלט מלפפונים

המצרכים: 8 מלפפונים צרור בצל ירוק, קצוץ צרור כוסברה, קצוצה חופן סומסום קלוי
לרוטב - 1/4 כוס סוכר 1/4 כוס שמן צמחי 1/4 כוס סויה 1/4 כוס חומץ
4 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)
אופן ההכנה:
  1. חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים.
  2. פורסים את המלפפונים לרצועות דקות, מוסיפים לקערה עם הבצל ירוק, כוסברה קצוצה והסומסום.
  3. מכינים את הרוטב - את מרכיבי הרוטב שמים בצנצנת ומשקשקים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  4. מערבבים את הרוטב בסלט, ומגישים.

בולונז אסייתי בדקה וחצי

המצרכים: 1/2 ק"ג בשר טחון 2 חבילות אטריות שעועית 2 גבעולי סלרי 4 שיני שום 1 גזר גדול (או 2 קטנים) 1 בצל סגול גדול
לרוטב - 1/4 כוס סויה 1/4 כוס צ'ילי מתוק 1/4 כוס סילאן 1/4 כוס טריאקי
4 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון טוחנים ביחד את הסלרי, הגזר, השום והבצל (שימו לב - לא יותר מידי בשביל שלא יהפוך למחית).
  2. בסיר רחב ושטוח שמים שמן צמחי ומעט שמן סומסום ומטגנים את הירקות. לאחר ריכוך קל, מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו עד שהוא מחליף את צבעו.
  3. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. מנמיכים את הלהבה, מכסים, ומבשלים כ-30 דקות.
  4. משרים את אטריות השעועית בקערה עם מים רותחים כ-3-5 דקות, ומסננים.
  5. לאחר חצי שעה, מעבירים את אטריות השעועית לסיר ומערבבים הכל ביחד.

אגרול דפי אורז לצד רוטב בוטנים

המצרכים: 1 חבילת דפי אורז חופן נבטים סיניים 1/4 כרוב לבן, פרוס לרצועות 6 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 4 גזרים, חתוך לגפרורים 3 שיני שום, כתושות 1 כף ג'ינג'ר מגורד 1/2 חבילת אטריות שעועית מוכנות (שאריות מהבולונז) מעט שמן סומסום 3 כפות סויה 2 כפות צ'ילי מתוק או חריף
לרוטב בוטנים - 2 כפות גדושות חמאת בוטנים 1/4 כוס סויה 1 כף דבש 1 כף שמן שומשום מיץ מחצי לימון 1 שן שום, כתושה 1/4 כוס קרם קוקוס
4 צפייה בגלריה
(צילום: ללי האס)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את האגרולים - במחבת מטגנים קלות בשמן שומשום ומעט שמן רגיל את השום והג׳ינג׳ר - על אש נמוכה, להיזהר לא לשרוף.
  2. מוסיפים את הגזר והכרוב ומרככים מעט, מוסיפים את הנבטים והבצל הירוק ואטריות השעועית ומערבבים, מוסיפים את הסויה והצילי, מערבבים ומכבים את האש. מניחים להתקרר.
  3. אופן הכנת הרוטב - שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב.
  4. מכינים משטח עבודה נקי, עליו נניח את דפי האורז ונעבוד.
  5. בקערה רחבה עם מים חמימים טובלים את דפי האורז כשלוש שניות, מוציאים ומניחים על משטח העבודה.
  6. לוקחים חופן מתערובת המילוי, מניחים על דף האורז בחלקו האמצעי, מקפלים את שולי הדף פנימה על תערובת הירקות ומגלגלים תוך כדי הידוק כלפי מעלה את האגרול. מניחים בצלחת נפרדת וממשיכים לגלגל את כל השאר.
  7. אפשר לאכול את האגרולים גם ככה, ואז קיבלתם ספרינג רול נהדר, אבל מי שלא יכול בלי טיגון שיכין סיר קטן עם שמן עמוק ויטגן בכל פעם 2-3 אגרולים. חשוב להיזהר שלא יידבקו אחד לשני. מניחים על נייר סופג ומגישים.
ללי האס היא בשלנית ביתית, פיינליסטית "MKR - המטבח המנצח" ומנחה את התוכנית "מתכונים לחיים"