היום אני אלמד להכין אוכל ביתי מנצח שכל אחד יכול להכין - שווארמה פרגית במחבת, מפוצצת בתבלינים ובטעמים וגם מלאה בירקות - ברוקולי, פטריות ובצל - שמשתלבים נהדר עם השווארמה שלנו, ושומרים על העסיסיות שלה.
אני ממליץ להכין טחינה בצד, ולגלגל את כל הטוב הזה בתוך טורטייה - חממו אותה לפני במחבת כחצי דקה, וקיבלתם ארוחת צהריים נהדרת לכל המשפחה.
שווארמה במחבת
המצרכים:
500 גר' פרגית
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן זית
4 טורטיות
1 בצל, חתוך לפרוסות
חופן פטריות, חתוכות לפרוסות
חופן ברוקולי, מופרד לפרחים
חופן עגבניות שרי
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את הפרגיות, ומתבלים היטב בכל התבלינים. שופכים בסוף שמן זית ובעזרת הידיים מוודאים שכל הפרגיות קיבלו את כל התבלינים ואת השמן.
- משרים את הפרגיות בתערובת התבלינים והשמן כעשר דקות.
- מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה. צולים את הפרגיות כשלוש דקות מכל צד עד רמת צלייה של 90-80 אחוז (שלא יהיו וול דאן כי הם חוזרים תכף למחבת).
- מוציאים את הפרגיות לקרש חיתוך, ועורמים אותן בערימה. קוצצים את הפרגיות בסכין לפרוסות דקות.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את הבצל, הברוקולי, עגבניות השרי והפטריות, ומחזירים את הפרגיות למחבת להקפצה סופית.
- פורסים טורטייה על צלחת, מורחים טחינה ומוסיפים סלט ירקות. מניחים את הפרגיות, מקפלים את הטורטייה, ומגישים.