צפו: שאול בן אדרת מלמד להכין שווארמה במחבת
(צילום: ירון ברנר, נדב אבס, שמוליק דודפור)
היום אני אלמד להכין אוכל ביתי מנצח שכל אחד יכול להכין - שווארמה פרגית במחבת, מפוצצת בתבלינים ובטעמים וגם מלאה בירקות - ברוקולי, פטריות ובצל - שמשתלבים נהדר עם השווארמה שלנו, ושומרים על העסיסיות שלה.
אני ממליץ להכין טחינה בצד, ולגלגל את כל הטוב הזה בתוך טורטייה - חממו אותה לפני במחבת כחצי דקה, וקיבלתם ארוחת צהריים נהדרת לכל המשפחה.

שווארמה במחבת

המצרכים:
500 גר' פרגית 1/2 כפית בהרט 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית כמון מלח פלפל שחור 4 כפות שמן זית 4 טורטיות 1 בצל, חתוך לפרוסות חופן פטריות, חתוכות לפרוסות חופן ברוקולי, מופרד לפרחים חופן עגבניות שרי
1 צפייה בגלריה
 שווארמה שאול בן אדרת
 שווארמה שאול בן אדרת
שווארמה מנצחת במחבת
(צילום מתוך הוידיאו)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את הפרגיות, ומתבלים היטב בכל התבלינים. שופכים בסוף שמן זית ובעזרת הידיים מוודאים שכל הפרגיות קיבלו את כל התבלינים ואת השמן.
  2. משרים את הפרגיות בתערובת התבלינים והשמן כעשר דקות.
  3. מחממים מחבת על להבה בינונית-גבוהה. צולים את הפרגיות כשלוש דקות מכל צד עד רמת צלייה של 90-80 אחוז (שלא יהיו וול דאן כי הם חוזרים תכף למחבת).
  4. מוציאים את הפרגיות לקרש חיתוך, ועורמים אותן בערימה. קוצצים את הפרגיות בסכין לפרוסות דקות.
  5. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את הבצל, הברוקולי, עגבניות השרי והפטריות, ומחזירים את הפרגיות למחבת להקפצה סופית.
  6. פורסים טורטייה על צלחת, מורחים טחינה ומוסיפים סלט ירקות. מניחים את הפרגיות, מקפלים את הטורטייה, ומגישים.