גדלתי בבית עם חמישה אחים, ואחד מהמאכלים שהיו אהובים עלינו יותר מכל מאכל אחר בעולם, היו עוגיות שוקולד צ'יפס. כשאמי הייתה אופה את העוגיות האלו - וזה קרה לא מעט - הן אפילו לא היו מספיקות להגיע לצנצנת, והיו נאכלות כמו שהן, חמות, הישר מהתבנית. במקרה הגרוע יותר, היינו זוללים את הבצק הנא ישירות מהמיקסר, כמו ילדים אמריקאים אמיתיים, ומתענגים על כל ביס.
לפניכם המתכון המדויק לעוגיות השוקולד צ'יפס של אמא. ואם תצליחו להתאפק ולא לחסל אותן ברגע שיצאו מהתנור, תיווכחו שאין דבר כיף יותר מאשר עוגיות עשירות ונימוחות ליד הקפה של הבוקר.
עוד מתכונים טעימים של סאני דרעי:
∙ מתכון לעוגת טחינה קלה להכנה
עוגיות שוקולד צ'יפס עם שלושה סוגי שוקולד
המצרכים ( 50-48 עוגיות):
200 גר' סוכר לבן
200 גר' סוכר חום דחוס
מעט מלח
3 גר' סודה לשתייה
2 ביצים
200 גר' חמאה מומסת
350 גר' קמח
מעט וניל
180 גר' שוקולד (60 גר' שוקולד מכל סוג שאהוב עליכם)
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - בסיר קטן על להבה נמוכה ממיסים בעדינות את החמאה. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מערבבים את כל המרכיבים,מלבד השוקולדים, בין 3-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת פירורית וכמעט אחידה.
- מוסיפים פנימה, תוך כדי ערבוב, את החמאה המומסת וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים גם את השוקולדים ומערבבים למשך דקה אחת נוספת. לאחר כדקה, מסיימים לערבב את התערובת בעזרת הידיים בכדי לוודא שהשוקולדים התפזרו באופן שווה בבצק.
- אפייה - בעזרת 2 כפיות, מסדרים כ-12 גושי בצק ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אם תרצו עוגיות סימטריות יותר, אפשר ליצור מהבצק כדורים במקום גושים ולמעוך אותם מעט על התבנית. אני מעדיפה את העוגיות במראה ביתי ופחות מוקפד. מכניסים את העוגיות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה יפה. ממשיכים כך עם שאר העוגיות.
פורסם לראשונה: 08:15, 05.04.19