המצרכים (ל-4 סועדים):
500 גר' בשר טחון עם שומן טלה
1 בצל לבן גדול
3 שיני שום
חופן צנובר, קלוי
חופן פיסטוק, קלוי
½1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
½ כפית כמון, טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית זרעי כוסברה קלויים וכתושים
½ כפית כורכום
לטיגון -
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
להגשה -
½ ק"ג תרד טורקי
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מגררים את הבצל בפומפייה, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה. כותשים את שיני השום ומכניסים לקערה עם הבצל. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים.
- קוצצים את הפיסטוק והצנובר ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב כחמש דקות, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות בגודל של שזיף כל אחת. מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית צורבים במחבת חמה שתי דקות מכל צד.
- מכינים את התרד - שמים את התרד במחבת ומאדים אותו במשך כחמש דקות. מתבלים במעט מלח.
- להגשה - מניחים את התרד המאודה על צלחת ומעליו את הקבב הטורקי. מגישים עם טחינה בצד.
המצרכים (ל-6 סועדים):
500 גר' פילה בר ים טרי ללא עור
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור טחון
קורט זרעי כוסברה
4 כפות שמן זית
1 בצל אדום, קצוץ
½ צרור פטרוזיליה, קצוצה
½ צרור כוסברה, קצוצה
30 גר' שקדים קלויים וקצוצים
שמן זית לטיגון
להגשה -
4 כפות אפונה טרייה, חלוטה
6 כפות יוגורט
מעט שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
- קוצצים את הדג בסכין לקוביות קטנטנות,. ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצרים קציצות בגודל של שזיף. מחממים מחבת עם שמן זית, צורבים כשתי דקות מכל צד.
- אופן ההגשה - מניחים את קבב הדג על פרוסת חלה, שמים בצד כף יוגורט וחופן אפונה. מזליפים מעל הכל קצת שמן זית, ומגישים.
מצרכים (ל-4 סועדים):
500 גר' בשר טחון עם מעט שומן טלה
1 בצל לבן גדול קלוף
1 צרור פטרוזיליה
½ 1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית כמון קלוי וטחון
1 כפית עמבה
לטיגון -
2 כפות שמן זית
2 כפות שמן קנולה
להגשה -
2 חצילים בלאדי קטנים
חופן עלי פטרוזיליה עם מעט לימון
4 כפות טחינה
4 כפות עמבה
אופן ההכנה:
- שורפים על הכיריים או בתנור את החצילים עד שהם מתרככים לחלוטין. מניחים בצד ל-10 דקות, וקולפים. משאירים בצד עד להגשה.
- קוצצים את הבצל והפטרוזיליה ושמים גם אותם בקערת ערבוב. מתבלים. לשים היטב את התערובת כחמש דקות, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- יוצרים קציצות בגודל של שזיף. מחממים מחבת, מוסיפים שמן ומטגנים את הקציצות כשתי דקות מכל צד, ומגישים לצד החציל הקלוי, טחינה ועמבה.
נאור כהן הוא השף והבעלים של מסעדת השומר 4 בתל אביב