ביניים
המצרכים (ל-4 סועדים):
500 גר' בשר טחון עם שומן טלה 1 בצל לבן גדול 3 שיני שום חופן צנובר, קלוי חופן פיסטוק, קלוי ½1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור טחון ½ כפית כמון, טחון 1 כפית פפריקה מתוקה ½ כפית זרעי כוסברה קלויים וכתושים ½ כפית כורכום
לטיגון - 2 כפות שמן זית 2 כפות שמן קנולה
להגשה - ½ ק"ג תרד טורקי מעט מלח
3 צפייה בגלריה
קבב, השומר 4
קבב, השומר 4
(צילום: יאיר שגיא)
אופן ההכנה:
  1. מגררים את הבצל בפומפייה, סוחטים את הנוזלים ומעבירים לקערה. כותשים את שיני השום ומכניסים לקערה עם הבצל. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים.
  2. קוצצים את הפיסטוק והצנובר ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב כחמש דקות, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. יוצרים קציצות בגודל של שזיף כל אחת. מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית צורבים במחבת חמה שתי דקות מכל צד.
  4. מכינים את התרד - שמים את התרד במחבת ומאדים אותו במשך כחמש דקות. מתבלים במעט מלח.
  5. להגשה - מניחים את התרד המאודה על צלחת ומעליו את הקבב הטורקי. מגישים עם טחינה בצד.
ביניים
המצרכים (ל-6 סועדים):
500 גר' פילה בר ים טרי ללא עור 1 כפית מלח ½ כפית פלפל שחור טחון קורט זרעי כוסברה 4 כפות שמן זית 1 בצל אדום, קצוץ ½ צרור פטרוזיליה, קצוצה ½ צרור כוסברה, קצוצה 30 גר' שקדים קלויים וקצוצים שמן זית לטיגון
להגשה - 4 כפות אפונה טרייה, חלוטה 6 כפות יוגורט מעט שמן זית לזילוף
3 צפייה בגלריה
קבב, השומר 4
קבב, השומר 4
(צילום: יאיר שגיא)
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הדג בסכין לקוביות קטנטנות,. ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. יוצרים קציצות בגודל של שזיף. מחממים מחבת עם שמן זית, צורבים כשתי דקות מכל צד.
  3. אופן ההגשה - מניחים את קבב הדג על פרוסת חלה, שמים בצד כף יוגורט וחופן אפונה. מזליפים מעל הכל קצת שמן זית, ומגישים.
ביניים
מצרכים (ל-4 סועדים):
500 גר' בשר טחון עם מעט שומן טלה 1 בצל לבן גדול קלוף 1 צרור פטרוזיליה ½ 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור טחון 1 כפית כמון קלוי וטחון 1 כפית עמבה
לטיגון - 2 כפות שמן זית 2 כפות שמן קנולה
להגשה - 2 חצילים בלאדי קטנים חופן עלי פטרוזיליה עם מעט לימון 4 כפות טחינה 4 כפות עמבה
3 צפייה בגלריה
קבב, השומר 4
קבב, השומר 4
(צילום: יאיר שגיא)
אופן ההכנה:
  1. שורפים על הכיריים או בתנור את החצילים עד שהם מתרככים לחלוטין. מניחים בצד ל-10 דקות, וקולפים. משאירים בצד עד להגשה.
  2. קוצצים את הבצל והפטרוזיליה ושמים גם אותם בקערת ערבוב. מתבלים. לשים היטב את התערובת כחמש דקות, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. יוצרים קציצות בגודל של שזיף. מחממים מחבת, מוסיפים שמן ומטגנים את הקציצות כשתי דקות מכל צד, ומגישים לצד החציל הקלוי, טחינה ועמבה.
נאור כהן הוא השף והבעלים של מסעדת השומר 4 בתל אביב