גלידת לימון על מקל
המצרכים (ל-6 יחידות):
400 מ''ל חלב מרוכז
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 35% שומן
200 מ''ל מיץ לימון
מעט מלח
2 כפיות קליפת לימון
אופן ההכנה:
1. הקציפו בקערה את השמנת המתוקה והחלב המרוכז יחד עם מעט מלח.
2. הוסיפו לתערובת את קליפת הלימון.
3. כאשר כל המרכיבים מעורבבים היטב הוסיפו מיץ לימון, ערבבו שוב והניחו בצד למשך 20 דקות. התערובת תהפוך לסמיכה.
4. כאשר התערובת מוכנה, מיזגו אותה לתבניות הארטיקים והקפיאו אותם למשך 4 או 6 שעות לפחות.
5. שטפו במים את צדי התבניות.
6. שטפו את צדי הארטיקים מתחת לזרם מים חמים, על מנת שתוכלו לחלץ אותם מהתבניות.
סנדוויץ' גלידה סניקרס
המצרכים (ל-6 יחידות):
לסנדוויץ' -
150 גר' חמאת בוטנים
50 גר' סוכר חום
70 גר' נקטר אגבה
25 גר' שמן קוקוס
100 גר' קמח שיבולת שועל
5 גר' סודה לאפייה
1/4 כפית מלח
למילוי -
½ ליטר גלידת וניל
50 גר' בוטנים קלויים, קצוצים ומקולפים
לציפוי -
150 גר' שוקולד מריר 50%
15 גר' שמן קוקוס
אופן ההכנה:
- לבסיסי הסנדוויץ' - ערבבו את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה (אם שמן הקוקוס סמיך מידי, חממו אותו למשך כמה דקות).
- חממו מראש תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. בינתיים, צרו כדורים קטנים מהבצק שנועד לעוגיות שבתחתית.
- הכניסו את הבצק לתבניות מאפינס והדקו אותו לתחתית. בצק העוגיות יהווה כרבע מהתבנית ויתפח בתנור. אם אין ברשותכם תבניות מאפינס, תוכלו להשתמש בתבנית מלבנית ולחתוך את הבצק בהמשך.
- אפו למשך כ-11 דקות והניחו שיתקרר בצד.
- פזרו כף מלאה בגלידה על כל עוגייה ומעליה הניחו מספר בוטנים מקולפים. אחסנו במקרר עד שיהפכו למוצקות.
- המיסו שוקולד ב"אמבט מרים" עם שמן קוקוס. לאחר שהגלידה התקררה מספיק, מלאו כל תבנית בשוקולד.
- קשטו את החלק העליון של כל תבנית בעזרת בוטנים, סוכריות צבעוניות או שכבת שוקולד.
- הניחו במקרר עד שהשוקולד בחלק העליון יהפוך למוצק.
שלגון רום ופירות
המצרכים (ל-10 שלגונים):
500 גר' פטל
200 גר' סוכר
200 מ"ל מים
2 כפות מיץ ליים
40 מ"ל רום
אופן ההכנה:
- מכינים את הסירופ - לפני הכל יש להכין את הסירופ, על מנת שיהיה קר מספיק בעת הכנת הקרטיבים. מכניסים לסיר את הסוכר והמים, מניחים אותו על להבה בינונית, מערבבים את התערובת עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
- הביאו את התערובת לכדי רתיחה ותנו לה להתבשל במשך כמה דקות על אש נמוכה.
- הסירו מהאש ושמרו את הסירופ לאחר כך.
- לאחר מכן, מעכו את הפטל וסננו עם מסננת, כדי לברור את הזרעים.
- ערבבו את הפטל עם מיץ לימון, רום והסירופ הקר שהכנתם בהתחלה.
- ערבבו היטב את כל החומרים, מלאו את תבניות הקרטיבים ושימו אותם במקפיא לפחות למשך 12 שעות.
- כדי לאכול אותם, שטפו את הצדדים של הקרטיבים מתחת למים חמים, כך שתוכלו לחלץ אותם מהתבניות.
המתכונים באדיבות מותג מוצרי החשמל Teka