ביניים
אסתר דורון צרפתי
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
4 ביצים בגודל L 1 כוס שמן 1/2 1 כוסות סוכר חום בהיר (דמררה) 1 כפית תמצית וניל 1 כף סירופ מייפל או דבש 1/2 כפית קינמון, טחון 2 כוסות קמח 1 שקיק אבקת אפייה 3 גזרים, קלופים ומגוררים בפומפייה
10 צפייה בגלריה
עוגת גזר
עוגת גזר
עוגת גזר
(אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  2. טורפים בקערה את הביצים, השמן, הסוכר, הווניל, המייפל והקינמון לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  3. מחלקים את העיסה בין שתי התבניות ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים יבשים. שומרים הטמפרטורת החדר.
ביניים
אסתר דורון צרפתי
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
4 ביצים גודל L 1 כוס שמן קנולה 1 כוס מיץ סחוט מקלמנטינות טריות 1/2 כוס סוכר חום + 1/2 כוס סוכר לבן 1 כפית תמצית וניל 1 כף סירופ מייפל טבעי 1/3 2 כוסות קמח תופח אבקת סוכר (לקישוט)
10 צפייה בגלריה
עוגת קלמנטינות
עוגת קלמנטינות
עוגת קלמנטינות
(אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
  2. שמים את כל המצרכים, למעט הקמח ואבקת הסוכר בקערת המיקסר עם בלון הקצפה ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה ללא גושים.
  4. מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ואופים במשך 40 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מעלים את הטמפרטורה ל- 180 ואופים 5 דקות נוספות עד להזהבה יפה. מוציאים, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
ביניים
אסתר דורון צרפתי
המצרכים (לתבנית מלבנית 31 ס"מ):
4 ביצים גדולות 1 כוס שמן קנולה 250 מ"ל שמנת 38% 1/4 1 כוסות סוכר 1 כפית תמצית וניל 1/2 2 כוסות קמח תופח 200 גרם ממרח עוגיות לוטוס חופן עוגיות לוטוס מפוררות (לא חייבים)
10 צפייה בגלריה
עוגת לוטוס
עוגת לוטוס
עוגת לוטוס
(אסתר דורון צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
  2. טורפים את הביצים עם השמן, השמנת, הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד להטמעתו בבלילה.
  4. יוצקים 2/3 מהבלילה לתבנית. את ה-1/3 הנותר טורפים עם ממרח הלוטוס עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים גם אותה לתבנית ועושים דוגמת שיש עם קיסם. מפזרים מעל את פירורי העוגיות, אם משתמשים.
  5. אופים בתנור 60-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ללא פירורים. שומרים את העוגה בעודה עטופה היטב, במקרר.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"
ביניים
דבי מצקין
המצרכים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
1 כוס שמנת 38-32% 1 כוס סוכר 2 ביצים 1/4 1 כוסות קמח תופח 1 כף אבקת קקאו 1 כף קפה נמס 1 כפית קינמון טחון 1 כף פתיתי צ'ילי 3/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר 3/4 כוס אגוזי פקאן סיני
10 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד עם צ'ילי
עוגת שוקולד עם צ'ילי
עוגת שוקולד עם צ'ילי
(מצקין ושות')
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות מרפדים את התבנית בנייר אפייה, משמנים ומקמחים אותה.
  2. שמים בקערת המיקסר את השמנת ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד להטעמתו.
  3. מוסיפים ביצה אחת וממשיכים להקציף. כאשר הביצה נטמעת, מוסיפים את הביצה הנוספת.
  4. מוסיפים את הקמח ומנמיכים את המהירות.
  5. מוסיפים את הקקאו, הקפה, הקינמון והצ'ילי ומערבבים עד לאיחוד.
  6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ואת הפקאנים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
דבי מצקין היא מתכונאית, מרצה ומעבירה סדנאות לבישול ואירוח
ביניים
אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
2 ביצים 2 כפות גדושות סוכר 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן 1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים 1 כוס (140 גרם) קמח תופח 1 כפית שטוחה קינמון טחון 1/3 כוס (כ-35 גרם) אגוזים, קצוצים או טחונים
10 צפייה בגלריה
עוגה עם סילאן
עוגה עם סילאן
עוגה עם סילאן
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים את השמן, הסילאן והמים, ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח והקינמון, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה). מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.
  3. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
ביניים
אפרת סיאצ'י
המצרכים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
3 ביצים גדולות 3/4 כוס (150 גרם) סוכר 1 כפית תמצית וניל 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק שתייה קלה) 1/4 כוס (60 מ"ל) מים 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים דק 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה קליפה מגוררת מלימון אחד
לסירופ - 1/4 כוס (60 מ"ל) מים רותחים 1 כף גדושה סוכר
לקישוט - חופן קוקוס טחון
10 צפייה בגלריה
עוגת שקדים ותפוזים
עוגת שקדים ותפוזים
עוגת שקדים ותפוזים
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר ומממשיכים להקציף כשדקות נוספות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל, השמן, מיץ התפוזים והמים ומערבבים.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קמח השקדים, אבקת האפייה וקליפת הלימון. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים רק עד לאיחוד המרכיבים.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מכינים את הסירופ: מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר ויוצקים על העוגה באופן אחיד בעודה חמה. מפזרים קוקוס טחון.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
ביניים
מירי צדוק
המצרכים (לתבנית מלבנית באורך 31 ס"מ):
4 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר + 3 כפות סוכר לחלבונים 1 כוס שמן 1 כפית תמצית וניל 1/4 כוס מיץ תפוזים 1 כוס קמח כוסמין מלא 1 כוס קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה 1/3 כוס אבקת קקאו
לציפוי - 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות 1 כפית שמן
10 צפייה בגלריה
עוגת שיש
עוגת שיש
עוגת שיש
(מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערת המיקסר את החלמונים ו-1/2 כוס סוכר. מקציפים במשך שלוש דקות, עד לקבלת קצף תפוח.
  3. מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן.
  4. מוסיפים את תמצית הווניל ואת מיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם 3 כפות הסוכר עד לקבלת קצף לבן ותפוח.
  6. מנפים לקערה נפרדת את הקמחים ואת אבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  7. מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת קצף החלבונים לתערובת עם המיץ ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה. חלקים את הבלילה לשתיים.
  8. מוסיפים את אבקת הקקאו למחצית אחת של הבלילה ומערבבים עד להטמעתה.
  9. מעבירים את שתי הבלילות לתבנית באופן הבא: מוסיפים כף פעם מתערובת הבהירה ופעם כף מתערובת הלבנה. בסיום מכניסים כף ומערבבים בתנועה סיבובית, ליצירת מראה השיש.
  10. אופים 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  11. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל, מערבבים עם השמן ויוצקים על העוגה. לחלופים אפשר לפדר באבקת סוכר.
מתכונים נוספים של מירי צדוק אפשר למצוא בבלוג שלה "עוגה לשבת"
ביניים
ילנה ויינברג
המצרכים (לתבנית מלבנית באורך 30 ס"מ):
1 תפוח, ללא הליבה 3 גזרים, קלופים 1 קישוא, קטום בקצוות 2 כוסות (250 גרם) קמח מלא 1 כפית קינמון טחון 2 כפיות תערובת חמשת התבלינים או עוד כפית קינמון 1 שקית אבקת אפייה 1/2 כפית מלח 2 ביצים 1 כוס (200 גרם) סוכר חום, עדיף כהה 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס נוזלי או שמן צמחי אחר
10 צפייה בגלריה
עוגת גזר תפוח וקישוא
עוגת גזר תפוח וקישוא
עוגת גזר תפוח וקישוא
(ילנה ויינברג)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  2. מרסקים במעבד מזון למחית את התפוח, הגזרים והקישוא (אם אין מעבד מזון, אפשר לגרד בפומפייה דקה).
  3. מערבבים בקערה את הקמח, הקינמון, תערובת חמשת התבלינים, אבקת האפייה והמלח.
  4. בקערה אחרת, טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמן וטורפים שוב לבלילה אחידה.
  5. מוסיפים את מחית הירקות לתערובת הביצים ומערבבים. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. יוצקים לתבנית.
  6. אופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת הגזר יוצא כמעט יבש.
ביניים
ילנה ויינברג
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
3 ביצים 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר 2 כפיות תמצית וניל קורט מלח 1 כוס (240 מ"ל) טחינה גולמית 1 מכל (150 גרם) יוגורט בטעם אוכמניות, פירות יער או תות 1 כוס (140 גרם) קמח 1 שקית אבקת אפייה 4 כפות נוטלה או ממרח שוקולד
10 צפייה בגלריה
עוגת טחינה ונוטלה
עוגת טחינה ונוטלה
עוגת טחינה ונוטלה
(ילנה ויינברג)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. טורפים את הביצים עם הסוכר, תמצית הווניל והמלח עד שמתקבלת בלילה אחידה ותפוחה מעט. מוסיפים את הטחינה והיוגורט וטורפים היטב.
  3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
  4. מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה. מוסיפים את הנוטלה לבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת עם הנוטלה לתבנית ומערבבים מעט את שתי הבלילות באמצעות סכין, כדי ליצור דוגמת שיש.
  5. אופים במרכז התנור כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
ביניים
ענת צרפתי
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
לעוגה -
2 ביצים גודל L בטמפרטורת החדר 1 כוס (200 גרם) סוכר 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח קורט מלח 2 בננות (250 גרם) גדולות ובשלות, מעוכות - 1 כוס מחית 1/3 כוס (50 גרם) בוטנים מלוחים, קלופים וקצוצים גס
לקרם טופי - 1 כוס (250 מ"ל) קרם קוקוס 20% או 21% שומן 1/4 כוס (50 גרם) סוכר דמררה 2 כפות (40 גרם) סירופ תירס (גולדן) או מולסה חזקה (שמכילה 40 גרם סוכרים ל-100 גרם) 1/2 כוס (70 גרם) בוטנים מלוחים, קלופים ושלמים
10 צפייה בגלריה
עוגת בננה מיוחדת
עוגת בננה מיוחדת
עוגת בננה מיוחדת
(ענת צרפתי)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מכינים את העוגה - מקציפים מעט את הביצים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים 5 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
  3. מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מנפים את הקמח עם המלח בקערית נפרדת.
  5. מערבבים את מחית הבננות עם הבוטנים, ומוסיפים את הקמח והמחית לסירוגין לקערת המיקסר (מתחילים ומסיימים עם הקמח). מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים לתבנית ואופים 40-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים. מצננים לחלוטין.
  7. מכינים את קרם הטופי - שמים בסיר קטן עם דפנות גבוהות את קרם הקוקוס, הסוכר והסירופ ומביאים לרתיחה חזקה תוך כדי ערבוב בכף עץ. אחרי הרתיחה מבשלים את הקרם על אש קטנה ונמוכה כ 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים. יוצקים את הקרם על העוגה הצוננת ומפזרים את הבוטנים. מאפסנים במקרר עד להתמצקותו. אפשר להכין את הקרם מראש ולשמור אותו בכלי אטום במקרר.
  8. ציפוי אופציונאלי במקום קרם הטופי - בקערה מערבבים 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עם 1/2 כפית קינמון, כאשר העוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה, זורים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון.
ענת צרפתי עוסקת בחקר מתכוני מאפים של תרבויות שונות ובהתאמתם לחומרי הגלם בישראל
פורסם לראשונה: 13:44, 24.01.21