צפו: בינו גבסו מכין קבב במחבת
(צלמים ירון ברנר נדב אבס משי בן עמי)
היום אני אכין קבב בבית ואותו אני מכניס לתוך פיתה שעליה אני מורח כל מיני דברים טובים - והדבר הכי חשוב - סלט משאוויה שזה סלט של ירקות צלויים (במחבת, בגריל או בתנור), שאיתו בכלל צריך להתחיל את כל ההכנות.
![כותרת ביניים כותרת ביניים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/01/26/S1psdPT1u/S1psdPT1u_0_0_850_46_0_xx-large.jpg)
המצרכים:
1/2 ק"ג בשר טחון
150 גר' שומן כבש
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1 בצל, קצוץ קטן
1/2 זר פטרוזיליה, קצוצה
מעט הל (לא חובה)
1/2 כפית מרק עוף (לא חובה, אבל אימא שלי הייתה שמה ואני שם גם)
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים את הבשר הטחון יחד עם שומן הכבש הטחון.
- מתבלים, מוסיפים את הבצל ואת הפטרוזיליה, וממשיכים לערבב.
- יוצרים קציצות בעזרת האצבעות.
- מטגנים את הקציצות במחבת, כשלוש דקות מכל צד.
![כותרת ביניים כותרת ביניים](https://ynet-pic1.yit.co.il/cdn-cgi/image/f=auto,w=740,q=75/picserver5/crop_images/2021/01/26/BJeTs00Da1d/BJeTs00Da1d_0_0_850_46_0_xx-large.jpg)
המצרכים:
1 חציל, פרוס לפרוסות
1 פלפל ירוק חריף
2 עגבניות
1 גמבה
1 כפית שום, כתוש
מלח
1 כף שמן
אופן ההכנה:
- מטגנים או קולים בתנור את כל הירקות על חום גבוה מאוד, עד שהם שרופים מעט וקלויים לגמרי.
- קוצצים את כל הירקות על משטח חיתוך ומעבירים אותם לקערה.
- מוסיפים כפית שום כתוש, מתבלים במלח, ומערבבים. שמים מעל כף שמן (אם טיגנתם אז אפשר לשים שמן מהמחבת שבה טיגנתם את הירקות.
- מערבבים הכל, ומגישים.