ישראלים אוהבים מאוד עוף על כל אופני הבישול שיש לו - בתבנית בתנור, במרק עם ירקות או מוקפץ במחבת עם אורז ליד. אבל יותר מכל זה הנתח של החזה הוא הנתח הפופולרי מכולם - הוא נטול עצמות (מלבד אחת מרכזית), הוא רך, הוא בשרני, הוא נטול שומן ואפשר להתקין ממנו הרבה מאוד מנות שונות בטעמן ובאופיין. אספנו בשבילכם עשרה מתכונים של שפים עם החלק האהוב של העוף.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
קציצות עוף בקמח תירס
רפי כהן
המצרכים:
500 גר' עוף טחון טרי
3 בצלים בינוניים, קצוצים דק
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
3 שיני שום, קצוצות
1 פלפל ירוק, נקי מגרעינים וקצוץ
4 כפות פרורי לחם
1 ביצה
מלח
פלפל לבן גרוס או שחור
2 כפות שמן זית
לטיגון -
שמן תירס או חמניות
4 חלבוני ביצה
1 כוס קמח תירס
2 כפות קמח חיטה
לבישול -
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום, חצויות
מלח ופלפל
2 ענפי טימין
אופן ההכנה:
- מכינים את הקציצות - מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערת ערבוב ובעזרת כפות הידיים. מכסים ומצננים במקרר למשך 30 דקות. יוצרים בעזרת כפות ידיים משומנות קציצות מהודקות ושטוחות.
- טורפים את חלבון הביצה היטב. מערבבים את קמח התירס עם קמח החיטה. טובלים כל קציצה בחלבון ביצה בשכבה דקה ואז בתערובת הקמח מכל הצדדים.
- מחממים במחבת רחבה שמן תירס בגובה 1/2 ס"מ ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
- יוצקים לסיר רחב כוס מים אחת, שמן זית, שום, טימין, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מנמיכים להבה ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומניחים לחצי שעה לפני שמגישים.
חזה עוף בכורכום וג'ינג'ר
ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 שורש כורכום טרי מגורד או 1/2 כף כורכום טחון
1 ק"ג חזה עוף טרי ומחולק
2-3 כפות ג'ינג'ר, מגורד
1/2 1 כפות גרידת ליים ולימון
2 כפות סוכר קנים
1/3 כוס יין לבן יבש
1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק
3 כפות חמאה רכה - רצוי סמנה (חמאה מזוקקת)
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ערבוב עמוקה. מוסיפים את חזות העוף, מערבבים היטב ומכסים. מעבירים ל-3 שעות לפחות לשרייה.
- מלהיטים מחבת ברזל ומשמנים קלות. מטגנים את חזה העוף מכל צדדיו במשך 3 דקות מכל צד לפחות. מי שאוהב את החזה מבושל מאד, יכול לחצות או לפרוס את החזות בחיתוך פרפר או כפילטים לאורך (בדומה לשניצל).
סלט חזה עוף
חיים כהן
המצרכים (ל-4 סועדים):
4 אונות של חזה עוף (2 חזות עוף שלמים), בגודל בינוני-גדול
1/2 ק"ג ברוקולית
1/2 ק"ג שעועית ירוקה
1 שן שום, כתושה
1 בצל ירוק, קצוץ
1 בצל סגול בגודל בינוני, פרוס לחצי ירח
1 כוס עגבניות שרי תמר, חצויות לשניים
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ לטבעות (לפי הטעם)
1 כוס עשבי תבלין (נענע, פטרוזיליה, כוסברה ומעט ריחן), מופרדים לעלים בודדים
למרינדה -
1/2 כוס שמן זית
1 לימון סחוט למיץ
3 כפות עלי אורגנו קצוצים
מעט מלח
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל חומרי המשרה. מכניסים אותם לשקית ניילון יחד עם חזות העוף, סוגרים את השקית ומנערים היטב, עד שהמרינדה עוטפת את כל חזה העוף. מכניסים למקרר לשעתיים.
- מחממים שמן במחבת. מוציאים את החזות מהמקרר, וצולים אותם על הצד של העור, על להבה בינונית, עד לקבלת צבע זהוב יפה של העור, כשתיים-שלוש דקות. מוציאים את החזה מהמחבת ומעבירים לתנור לכעשר דקות בטמפרטורה של 200 מעלות. מוציאים ומניחים בצד למנוחה.
- חולטים את הברוקולי ואת השעועית. אני אוהב ירקות חלוטים רכים, אבל כל אחד יכול לחלוט אותם לפי טעמו.
- מוציאים את הירקות מהמחבת, מעבירים אותם לקערה, מתבלים במיץ לימון, שום ומלח. מוסיפים את חופן העלים הירוקים ואת העגבניות, ומערבבים.
- פורסים את חזה העוף לאורך או לרוחב.
- מעבירים את חזה העוף לקערת הסלט, מערבבים, מתבלים, מחלקים למנות ומגישים.
חזה עוף בלימונים כבושים
ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 ק"ג חזה עוף טרי ומחולק
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1/2 כף זרעוני כוסברה, כתושים
5-6 לימונים כבושים, קצוצים דק ללא גרעינים
4-5 כפות שמן זית
3 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
מלח ים גס (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ערבוב עמוקה. מוסיפים את חזות העוף, מערבבים היטב ומכסים. מעבירים ל-3 שעות לפחות לשרייה.
- מלהיטים מחבת ברזל ומשמנים קלות. מטגנים את חזה העוף מכל צדדיו במשך 3 דקות מכל צד לפחות. מי שאוהב את החזה מבושל מאד, יכול לחצות או לפרוס את החזות בחיתוך פרפר או כפילטים לאורך (בדומה לשניצל).
חזה עוף ממולא בסלט לחם איטלקי
אבי ביטון
המצרכים (ל-2 מנות):
1 חזה עוף חצוי לשניים (פרפר)
2 פרוסות חלה
3 עגבניות, קצוצות
צרור עלי בזיליקום
4 שיני שום, קצוצות
2 ענפי מרווה, מיובשים
6 כפות שמן זית
1/4 כוס מים
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה שתי עגבניות קצוצות עם קוביות של לחם. מוסיפים בזיליקום, חצי מכמות שמן הזית, ומתבלים במלח ופלפל ושתי שיני שום.
- יוצרים כיס בכל חזה עוף, וממלאים בסלט. סוגרים בעזרת קיסמים, ומתבלים את חזה העוף במלח ופלפל.
- יוצקים למחבת את יתרת שמן הזית, וצולים את חזה העוף כ-3 דקות מכל צד. מוסיפים את העגבניות, המרווה והשום, ומטגנים דקה.
- מוסיפים את המים, ומכסים במכסה. מבשלים 6 דקות נוספות.
- מוציאים את הקיסמים ופורסים לטבעות. מגישים עם הרוטב שנשאר במחבת.
קציצות עוף עם כורכום ולימון
רפי כהן
המצרכים:
לקציצות -
500 גר' חזה עוף, טחונים טחינה אחת
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1 כף פלפל לבן, גרוס
1 כף מלח (לפי הטעם)
2 כפות שמן
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
לתבשיל -
4 לימונים
8 שיני שום, חצויות לשתיים
2 פלפלים ירוקים חריפים
1/2 כף כורכום
1 כוס מים או מרק עוף צח
1 כפית סוכר
1/2 כף פלפל לבן, גרוס
1/2 כוס שמן תירס
לטיגון -
קמח
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מניחים את מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד. יוצרים קציצות גדולות בעזרת כפות ידיים משומנות ומשטחים אותן מעט. מניחים על גבי מגש שרופד בנייר פרגמנט.
- מחממים 2 כוסות שמן תירס במחבת רחבה. טובלים כל קציצה בקמח ומנערים מהעודפים, מטגנים כדקה מכל צד עד להזהבה – חשוב לא להשחים אותן. מעבירים את הקציצות לצלחת שרופדה בנייר סופג.
- שוטפים היטב את הלימונים ופורסים אותם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. חותכים את הפלפלים החריפים לטבעות בעובי 2 ס"מ. מניחים את פרוסות הלימון בסיר שטוח ורחב ומפזרים את השום והפלפל החריף בין הפרוסות. מוסיפים את שאר מרכיבי התבשיל ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הקציצות בשכבה אחת מעל פרוסות הלימון, מביאים שנית לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים בלהבה נמוכה כ-20 דקות. מכבים את האש ומניחים לסיר ולטעמים להתגבש חצי שעה לפחות לפני שמגישים.
סלט חזה עוף בחמאת בוטנים
רפי כהן
המצרכים:
1 חזה עוף שלם, חצוי ומנוקה
פלפל לבן גרוס
מלח גס
לסלט -
2 בצלים סגולים, קלופים, חצויים ופרוסים דק לרוחב
2 בצלים ירוקים, פרוסים דק באלכסון
5 יחידות כרוב ניצנים טרי (לא קפוא), חצוי לאורך ופרוס
1 כף ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך ל"גפרורים"
2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לאורך, ללא זרעים ופרוסים לרצועות דקות (לא חובה)
1 כוס שעועית ירוקה רחבה, חתוכה דק באלכסון
5 צנוניות קטנות, פרוסות דק לאורך
2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים ל"גפרורים"
לרוטב -
3 כפות גדושות חמאת בוטנים
1/2 כף שום קצוץ
1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
3 כפות דבש
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
1 כפית צ'ילי יבש גרוס (לא חובה)
להגשה -
חופן בוטנים קלויים, שבורים גס
אופן ההכנה:
- הרוטב - טורפים היטב את כל המרכיבים עד קבלת תערובת אחידה.
- הסלט - מניחים את כל הירקות החתוכים בקערת ערבוב.
- חזה העוף - ממלאים מים בחלקו התחתון של סיר אידוי ומביאים לרתיחה. מרפדים את חלקו העליון של הסיר בנייר פרגמנט מחורר. ממליחים ומפלפלים את חזה העוף ומניחים על נייר הפרגמנט. מניחים את חלקו העליון של הסיר על החלק התחתון, מכסים ומאדים במשך 10 דקות.
- מוציאים בזהירות את חזה העוף מהסיר ומעבירים לקרש חיתוך. חותכים את החזה לרוחב לפרוסות אלכסוניות בעובי של סנטימטר וחצי.
- יוצקים 3 כפות רוטב לקערה עם הירקות ומערבבים היטב.
- הגשה - מסדרים שכבה של ירקות על צלחת הגשה אישית, מעל מניחים פרוסה של חזה עוף. מוסיפים מעל שכבה נוספת של סלט ומסיימים בחזה עוף.
- מפזרים מעט בוטנים גרוסים ומגישים מיד.
חזה עוף בחרדל וסויה
רותי קינן
המצרכים (ל-4 מנות):
4 חצאי חזות עוף שלמים
4 בצלים ירוקים
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף
2 כפות שקדים פרוסים
לרוטב -
1 כף חרדל גרגירים
1/2 1 כפות חומץ בן יין
1/2 1 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- לחזה עוף - מנקים את חזות העוף, שוטפים ומייבשים.
- בסיר בינוני מרתיחים 2 ליטרים מים. מוסיפים 3 מהבצלים ואת שורש הזנגביל ומביאים שוב לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים מכניסים לסיר את החזות הנקיים, מכסים במכסה ומכבים את הלהבה.
- משאירים את החזות בסיר המכוסה כ-40 דקות, מוציאים מהמים ומצננים במקרר.
- לרוטב - טורפים את כל החומרים בקערה קטנה או מנערים בצנצנת עם מכסה אטום. קוצצים דק את הבצל הירוק שנותר.
- פורסים את החזות לפרוסות ומסדרים אותן כשהן חופפות זו לזו. יוצקים את הרוטב על הפרוסות וזורים את הבצל הירוק והשקדים הפרוסים.
חזה עוף בסומאק ועלי זעתר
ארז קומרובסקי
המצרכים:
1 ק"ג חזה עוף טרי ומחולק
3 כפות עלי זעתר צעיר טרי
1/3 כוס שמן זית
1 כף פלפל שחור גרוס טרי (או לפי הטעם)
מלח ים גס
3 כפות סומאק איכותי
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ערבוב עמוקה. מוסיפים את חזות העוף, מערבבים היטב ומכסים. מעבירים ל-3 שעות לפחות לשרייה.
- מלהיטים מחבת ברזל ומשמנים קלות. מטגנים את חזה העוף מכל צדדיו במשך 3 דקות מכל צד לפחות. מי שאוהב את החזה מבושל מאד, יכול לחצות או לפרוס את החזות בחיתוך פרפר או כפילטים לאורך (בדומה לשניצל).
חזה עוף ברוטב לימון כבוש
ברק אהרוני ואוולין אונזן
המצרכים:
4 חזות עוף שלמים
3-4 כפות לימון כבוש
1 כף עלי טימין
1 כף עלי אורגנו
1/2 כף עלי רוזמרין
1 כפית צ'ילי, קצוץ
3/4 כוס ציר עוף
16 זיתי קלמטה שלמים מגולענים
4 לבבות ארטישוקים, טריים קלופים
מלח, פלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
- מורחים את חזה העוף בשמן זית, מפלפלים וממליחים ומפזרים את עשבי התיבול, מחצית הצ'ילי ולימון כבוש. צורבים אותם על מחבת לוהטת כ-3 דקות על כל צד. מוציאים מהמחבת, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 160 מעלות לבישול נוסף של 5 דקות בכל צד.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב - מוסיפים למחבת החמה 3 כפות שמן זית, את לבבות הארטישוקים הפרוסים, הזיתים ושאר הלימון הכבוש והצ'ילי ומטגנים כ-3-4 דקות. מנמיכים את האש, ויוצקים למחבת החמה את הציר, מערבבים היטב ומבשלים יחד כ-2-3 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם קלות.
- מוציאים את חזה העוף מהתנור, בודקים בעזרת סכין שמבושל דיו. במידה ולא - מחזירים לעוד כמה דקות לתנור. מזגגים את חזות העוף ברוטב לדקה בכל צד, ומגישים.
פורסם לראשונה: 15:20, 23.06.21