צפו: כך מכינים בורקיטס קישואים
(יותם)
ביניים
המצרכים:
לבצק -
3 כוסות קמח
3/4 כפות מלח
1/2 כוס שמן תירס
1/4 1 כוסות מים
למילוי -
6 קישואים, מגוררים דק עם הקליפה
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס זיתי קלמטה
1 כף נדיבה עלי טימין מופרדים
200 גר' גבינת ריקוטה עיזים
1/3 כוס צנוברים, קלויים
מלח, פלפל לבן - לפי הטעם
5 צפייה בגלריה
ארז קומרובסקי אופה בורקיטס
ארז קומרובסקי אופה בורקיטס
ארז קומרובסקי אופה בורקיטס
(צילום: תיקי גולן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - בסיר מביאים לרתיחה את השמן עם המים והמלח. מוסיפים לתערובת את הקמח, ולשים בהתחלה בכף עץ (הזהרו, התערובת חמה) ובהמשך מעבירים את המסה למשטח לישה. לשים עד לקבלת בצק חלק וללא גושים.
  2. מכינים את המלית - סוחטים היטב עם הידיים את הקישואים המגורדים, ומעבירים למחבת חמה עם 2 כפות שמן זית ומערבבים מעט. מוסיפים את שיני השום, המלח, הפלפל והטימין ומערבבים בעדינות. מכבים את הלהבה, ומניחים לתערובת להתקרר מעט. כשהתערובת מתקררת, מוסיפים את הריקוטה והזיתים.
  3. ממלאים את הבורקיטס - מרדדים את הבצק וקורצים לעיגולים שווים בגודלם. במרכז כל עיגול מניחים כף מהמילוי, ומורחים את השוליים בביצה. סוגרים לצורת כיסון ומהדקים. מושחים את הבצק בביצה, מפזקים מעל שומשום ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-20 דקות לערך.
ביניים
המצרכים:
1 ק"ג קמח לחם
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1/4 כוס שמן זית
1/2 2- 3 כוסות מים פושרים
למילוי -
500 גר' בשר בקר טחון
3 בצלים גדולים, פרוסים לגודל בינוני
400-300 גר' שומן טלה
1 כפית גדושה זרעוני כמון
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
מלח גס - לפי הטעם
5 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
5 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - לשים את מרכיבי הבצק עד שהוא הופך לגמיש וחלק (אל תפחדו ממרקם רך ודביק, אם הבצק יבש מדי - אפשר להוסיף עוד קצת מים). לאחר הלישה, נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי תוך כדי "הפלתו" שלוש פעמים.
  2. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בגודל אחיד, ונותנים להם לנוח במשך כ-1/2 שעה. מרדדים כל כדור לצורת דיסקט בקוטר שנע בין 15-12 ס"מ.
  3. מכינים את המילוי - קוצצים את השומן לקוביות קטנות, ומטגנים את הבצל במחבת חמה עם שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, את קוביות השומן ואת התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  4. ממלאים את עיגולי הבצק במילוי הבשר, מניחים מעל כל עיגול עיגול בצק נוסף וסוגרים את השוליים בעזרת האצבעות.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 20 דקות בערך, או עד שהמאפים מזהיבים היטב. מגישים לצד סלט עגבניות חריף או מטבוחה.
ביניים
המצרכים:
לבצק -
1/2 ק"ג קמח לחם
1/2 1 כוסות מים
20 גר' שמרים טריים או 3/4 כף שמרים יבשים
1 כף פפריקה מתוקה איכותית
1/3 כוס שמן זית חדש
1/2 1 כפיות מלח
לציפוי -
1 בצל, קצוץ דק
1 כוס עלי זעתר טריים
שמן זית בנדיבות
5 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
5 צפייה בגלריה
(צילום: אביהו שפירא)
אופן ההכנה:
  1. לשים את כל חומרי הבצק, מלבד השמן והמלח, במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמן והמלח, ולשים מספר דקות נוספות עד שהבצק רך מאוד. מתפיחים כשעה.
  2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה, ומפזרים מעל את עלי הזעתר והבצל הקצוצים ויוצקים שמן זית.
  3. חותכים את הבצק בעזרת חותכן לחתיכות קטנות, ומחברים למאפה אחד.
  4. מתפיחים על נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה (240-230 מעלות) במשך כ-15-12 דקות. אוכלים מיד.