השף שחתום על כניסתה של מנת העראייס למטבח הישראלי, יהונתן בורוביץ', מנגיש את המנה לבשלנים הביתיים ומלמד איך להכין עראייס בטוסטר בייתי פשוט וזול. עראייס היא מנה מהמטבח הערבי השאמי - חצאי פיתה ממולאים בבשר טחון מתובל כהלכה.
המצרכים (ל-8 מנות):
1 ק"ג בקר טחון מעורבב עם שומן טלה (לבקש מהקצב שייטחן לכם את הבשר עם 20% שומן)
3 בצלים לבנים, קצוצים
צרור פטרוזיליה, קצוץ
2 כפיות מלח דק
2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
8 פיתות חצויות
אופן ההכנה:
- מחממים את הטוסטר לפני שמתחילים בהכנות.
- מכניסים לקערה את כל המצרכים יחד, חוץ מהפיתות, ומערבבים היטב (מומלץ ללוש בידיים).
- חוצים את הפיתות לחצי. ממלאים כל פיתה בתערובת הבשר.
- מכניסים את חצאי הפיתה לטוסטר הלוהט למשך למשך 7-8 דקות, ומגישים.
* מומלץ להגיש לצד טחינה וסלט עגבניות טרי
יונתן בורוביץ' הוא השף של מסעדת הבשר M25