הצטיידתם בגבינות מסוגים שונים לפני החג ונשארו לכם במקרר לא מעט גבינות שעוד רגע כבר לא יהיו בתוקף? כך תכינו בעשר דקות פשטידת גבינות משגעת - מבלי לקנות כלום במכולת.
פשטידת שאריות
המצרכים:
1 גבינה רזה במרקם שמנת (אפשר גם גבינת שמנת, למי שאין משהו אחר)
1 קוטג'
1 שמנת חמוצה או יוגורט
150 גר' גבינות קשות מה שמוצאים במקרר - צהובה, קשקבל, גאודה, אמנטל, צ'דר ועוד
1/2 כוס קמח
3 ביצים
מלח (או חופן גבינת פטה או בולגרית, אם יש)
3 שיני שום, פרוסות
1 בצל, פרוס לפרוסות בצורת חצי ירח, מטוגן עד שקיפות
חופן פטריות או גמבה, או ברוקולי - קצוצים ומטוגנים קלות
לקישוט -
1 בצל פרוס לעיגולים
1/2 גליל לבנה עיזים
חופן עלים ירוקים (מה שיש בהישג יד - פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה, זעתר, רוזמרין)
5-6 עגבניות שרי, פרוסות
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את כל הגבינות, מוסיפים את הביצים ויוצרים תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, ומטמיעים אותו בתערובת הגבינות, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הבצל והפטריות או הגמבה, ומערבבים.
- מסדרים מלמעלה את עיגולי גבינת העיזים ואת טבעות הבצל. מסדרים יפה בין לבין גם את העגבניות.
- מתבלים בפלפל שחור ובחופן עלים ירוקים.
- מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות. הפשטידה מוכנה כשהיא שחומה מעט למעלה. מגישים עם סלט ירוק רענן.