הצטיידתם בגבינות מסוגים שונים לפני החג ונשארו לכם במקרר לא מעט גבינות שעוד רגע כבר לא יהיו בתוקף? כך תכינו בעשר דקות פשטידת גבינות משגעת - מבלי לקנות כלום במכולת.

פשטידת שאריות

המצרכים:
1 גבינה רזה במרקם שמנת (אפשר גם גבינת שמנת, למי שאין משהו אחר) 1 קוטג' 1 שמנת חמוצה או יוגורט 150 גר' גבינות קשות מה שמוצאים במקרר - צהובה, קשקבל, גאודה, אמנטל, צ'דר ועוד 1/2 כוס קמח 3 ביצים מלח (או חופן גבינת פטה או בולגרית, אם יש) 3 שיני שום, פרוסות 1 בצל, פרוס לפרוסות בצורת חצי ירח, מטוגן עד שקיפות חופן פטריות או גמבה, או ברוקולי - קצוצים ומטוגנים קלות
2 צפייה בגלריה
פשטידת שאריות
פשטידת שאריות
(צילום: תיקי גולן)
לקישוט - 1 בצל פרוס לעיגולים 1/2 גליל לבנה עיזים חופן עלים ירוקים (מה שיש בהישג יד - פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה, זעתר, רוזמרין) 5-6 עגבניות שרי, פרוסות פלפל שחור גרוס
2 צפייה בגלריה
פשטידת שאריות
פשטידת שאריות
פשטידת שאריות
(צילום: תיקי גולן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל הגבינות, מוסיפים את הביצים ויוצרים תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את הקמח, ומטמיעים אותו בתערובת הגבינות, תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים את הבצל והפטריות או הגמבה, ומערבבים.
  5. מסדרים מלמעלה את עיגולי גבינת העיזים ואת טבעות הבצל. מסדרים יפה בין לבין גם את העגבניות.
  6. מתבלים בפלפל שחור ובחופן עלים ירוקים.
  7. מכניסים לתנור למשך 30-40 דקות. הפשטידה מוכנה כשהיא שחומה מעט למעלה. מגישים עם סלט ירוק רענן.