ביניים
חיים כהן
המצרכים:
600 גר' פילה דג לבן, נקי מעור ועצמות 1 פרוסת חלה ללא הקרום (רק החלק הלבן), מושרית במים וסחוטה 1 בצל לבן, קצוץ 1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים במים עד שמתרככים 2 שיני שום, כתושות 2 כוסות ירק (כוסברה ופטרוזיליה), קצוץ 1 כף שטוחה מלח 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית כמון 1 כפית פלפל לבן 2 כפות שמן זית
8 צפייה בגלריה
חיים כהן חומוס
חיים כהן חומוס
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. טוחנים במטחנת בשר את כל המצרכים ביחד. חוזרים על הפעולה פעמיים. למי שאין מטחנת בשר יכול לקצוץ היטב הכל ביד, וללוש מעט בידיים.
  2. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. מוציאים מהמקרר, יוצרים קציצות ומטגנים במעט שמן.
ביניים
נופר זוהר
המצרכים:
1 ק"ג בשר טחון 1 בצל בינוני, קצוץ במעבד מזון 1/4 צרור כוסברה, קצוץ במעבד מזון 1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ במעבד מזון 1/4 צרור שמיר, קצוץ במעבד מזון 1 כף מלח 1 כף פלפל שחור 1 כפית ראס אל חנות 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית משייה 4 כפות שמן קנולה למסת הבשר 1/4 כוס מי ברז למסת הבשר
לרוטב - 2 בצלים חתוכים לחצי ירח 6 גבעולים של סלרי אמריקאי עם העלים חתוכים ל-2 ס"מ 3 כוסות אפונת גינה 4 גזרים חתוכים לטבעות 6 כפות שמן קנולה 1 כף סוכר חום 1 כפית פלפל שחור גרוס 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית ראס אל חנות קורט קינמון בסיום הבישול 4 כוסות ציר עוף 1 כף מלח ים אטלנטי
8 צפייה בגלריה
קציצות - נופר זוהר
קציצות - נופר זוהר
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה בשר טחון, בצל קצוץ, עשבים, תבלינים, מים ושמן. לשים הכל עד שהמים והשמן נטמעים.
  2. מכניסים למנוחה של חצי שעה במקרר.
  3. יוצרים קציצות עגולות וקטנות.
  4. שמים בסיר רחב ושטוח שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. ומוסיפים את טבעות הגזר והסלרי מזהיבים גם אותם ומכסים עם מכסה ל-10 דקות על להבה בינונית לריכוך.
  5. מוסיפים 4 כוסות ציר עוף, כורכום, סוכר חום, ראס אל חנות, מלח, פלפל שחור ואפונה.
  6. מכניסים את הקציצות לסיר בצורה מסודרת (לא אחת על השנייה). מכסים ומבשלים כ-25 דקות על להבה בינונית. תוך כדי הבישול יש לנענע את הסיר מצב לצד (לא לערבב בכף).
  7. בסיום הבישול מפזרים למעלה קורט קינמון ומגישים.
ביניים
דניאלה נויפלד
המצרכים:
לקציצות - 1 כוס שעועית אזוקי (לפני השרייה), מושרית לפחות ל-8 שעות, שטופה היטב ומסוננת. לחילופין, אפשר להשתמש ב-2 כוסות שעועית אזוקי מבושלת 1 בצל בינוני 1 גזר בינוני 1/2 כוס בזיליקום 1/2 כוס אגוזי פקאן 1/4 כוס שיבולת שועל 1 כפית אורגנו יבש 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל
לרוטב - 400 גר' עגבניות מרוסקות 1 בצל קטן, קצוץ דק 3 שיני שום, קצוצים דק 1/4 כוס בזיליקום, קצוץ גס + מעט להגשה 1/2 כוס מים 2 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור
8 צפייה בגלריה
אוכל צמחוני
אוכל צמחוני
(צילום: דניאלה נויפלד)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את השעועית אזוקי - מניחים את שעועית האזוקי בסיר עם שפע של מים. חשוב מאוד לזכור לא להוסיף מלח, מה שיעכב את בישול השעועית וישאיר אותה קשה. מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות. מסננים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הקציצות - שעועית אזוקי מבושלת, בצל, גזר, בזיליקום, אגוזי פקאן, שיבולת שועל, אורגנו יבש, מלח ופלפל - וטוחנים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. בעזרת ידיים נקיות יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר של כ-5 ס"מ ומניחים בתבנית על גבי נייר האפייה. אופים 15 דקות.
  5. במחבת רחבה מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ דק ומאדים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שיני שום קצוצות ומטגנים עוד דקה. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, עלי בזיליקום, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנה 10 דקות. אם רוצים שלקציצות יהיה הרבה רוטב, כדאי להוסיף עוד 200 גרם עגבניות מרוסקות וחצי כוס מים.
  6. מוסיפים בזהירות את הקציצות האפויות לרוטב המבושל ומבשלים עוד 5 דקות נוספות בלבד. מפזרים עלי בזיליקום עם ההגשה.
ביניים
גדעון בן עזרא
המצרכים:
2 סלקים טריים בינוניים, קלופים 1 בצל קטן, קלוף 1/2 כוס קינואה מבושלת (במים עם מעט מלח) 1/2 כוס עדשים ירוקות או שחורות, מושרות במים 3 שעות מינימום ומסוננות 1 גבעול סלרי אמריקאי כמון - לפי הטעם מלח, פלפל שחור
8 צפייה בגלריה
 קציצות סלק וקינואה - גדעון בן עזרא
 קציצות סלק וקינואה - גדעון בן עזרא
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את תערובת הקציצות - קוצצים את הבצל במעבד מזון בפולסים (השגיחו שהבצל יהיה קצוץ, אך לא מיימי) ומעבירים לקערה. מוסיפים פנימה את הקינואה ומניחים בצד. טוחנים את שאר הירקות והעדשים עד לקבלת מרקם חלק.
  2. מערבבים את הקינואה עם תערובת הירקות והעדשים עד לקבלת מחית לחה (כזו שכשסוחטים אותה בידיים, מטפטף מיץ סלק סגול ויפה). חשוב לטעום את המסה, ולתבל קצת מעבר לטעם שאתם אוהבים. אני לא אוהב להוסיף קמח לתערובת, אבל אם קשה לכם - אתם מוזמנים להוסיף (רק שימו לב שהקמח הופך את הקציצה למעט יותר כבדה). מעצבים לביבות עם הידיים, ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.
  3. אופים את הקציצות - מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות, מסובבים את התבנית ומחליפים בין המגשים אם יש יותר ממגש אחד. אופים במשך 10 דקות נוספות. הקציצות יוצאות מהתנור רכות ודבוקות לנייר, יש לתת להן להתקרר מעט לפני שמרימים אותן מהתבנית.
ביניים
רותי קינן
המצרכים (לכ-25 כדורים):
1 כוס אורז 500 גר' בשר הודו טחון (מעורב, חזה ובשר אדום) 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק 1 ביצה 1 כף שמן שומשום 1 כף רוטב סויה 2 כפות קורנפלור 1 שן שום כתושה מעט ג'נג'ר כתוש או טחון (לא חובה) מלח, פלפל
8 צפייה בגלריה
קציצות עוף עם  אורז
קציצות עוף עם  אורז
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את האורז, מניחים אותו בקערה ומכסים במים. משאירים בצד.
  2. מכינים סיר אידוי ומכסים את הרשת בנייר אפייה.
  3. מכינים את תערובת הקציצות - מניחים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצל, ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים (למעט האורז), ומערבבים היטב (רצוי בידיים).
  4. בידיים לחות, צרים מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) וטובלים אותם באורז כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
  5. מניחים את הכדורים, עם רווחים ביניהם, על נייר האפייה בסיר אידוי. מסדרים את הקציצות, סוגרים את המכסה ומאדים 30 דקות.
ביניים
חיים כהן
המצרכים:
1/2 ק"ג בשר טחון (שריר או כתף או שייטל) 3 כפות פירורי לחם 1 כף צלפים, קצוצים גס ביצה בצל בינוני, קצוץ דק 2 שיני שום, קצוצות דק מיץ מסונן מחצי לימון 1 כפית גרידת לימון שמן זית 1 כף עלי מיורן או אורגנו או טימין (עדיפות למיורן) מלח, פלפל, קמח
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המרכיבים (מהשמן רק כף אחת), מלבד הקמח, ולשים היטב.
  2. יוצרים קציצות דחוסות.
  3. טובלים את הקציצות בקמח, מניחים על מגש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מטגנים את הקציצות בשמן זית עד להשחמה משני הצדדים ומגישים.
ביניים
רפי כהן
המצרכים:
לקציצות - 500 גרם בשר עגל או בקר טחון 2 בצלים, קצוצים 1 כוס פטרוזיליה 3 כפות שמן זית 1 כף פלפל שחור טחון 1 כף מלח 2 כפות פירורי לחם 2 חלמונים או 1 ביצה 4 שיני שום, קצוצות
לבישול - 6 עלי וגבעולי מנגולד ירוק שטופים, חתוכים גס 1 חציל בלאדי 4 עגבניות בשלות קלופות, קצוצות גס 2 בצלים, קצוצים דק 4 שיני שום, קצוצות 1 כוס מים או מרק עוף צח 1/2 כף נענע יבשה 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כוס שמן זית 1/2 כף פלפל שחור 1/2 כף מלח
8 צפייה בגלריה
קציצות עגל עם מנגולד, חצילים, עגבניות ונענע מיובשת - רפי כהן
קציצות עגל עם מנגולד, חצילים, עגבניות ונענע מיובשת - רפי כהן
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. קולפים את החציל וחותכים לקוביות גדולות. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החציל עד שהן שחומות. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
  2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות בעזרת כף היד ויוצרים קציצות עגולות בגודל של שזיף בעזרת כפות ידיים משומנות מעט. מסדרים את הקציצות על מגש שרופד בנייר אפייה.
  3. מכינים את התבשיל - מחממים את שמן הזית בסיר רחב ועמוק. מוסיפים את השום והפלפל השחור ומיד אחר כך את המנגולד ומאדים כ-3 דקות תוך ערבוב.
  4. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות במכסה סגור.
  5. מוסיפים לסיר את הקציצות ומכסים. מבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית ומכבים. מניחים את הסיר סגור בצד למשך חצי שעה לפני שמגישים.
ביניים
המצרכים:
לקציצות - 800 גר' בשר בקר או עוף, טחון פעמיים (צוואר, ברוסט או צלעות) 3 בצלים לבנים קלופים, קצוצים דק 3 כוסות פטרוזיליה, קצוצה 1/2 כף פלפל שחור גרוס 1/2 כף מלח 6 שיני שום, קצוצות 2 ביצים 1 פרוסה של לחם או חלה ללא הקרום, שרויה במים וסחוטה
לציפוי וטיגון - 1/2 ליטר שמן זית או תירס 1 כוס קמח 2 כפות סולת 2 ביצים טרופות
לרוטב - 6 עגבניות בשלות, קלופות 8 שיני שום, פרוסות לרוחבן 2־3 פלפלים ירוקים חריפים, חצויים לשניים ופרוסים 1/2 כוס שמן זית 1 כף סוכר 1/4 כף מלח 1/2 כף פלפל שחור גרוס 2 כוסות מים
8 צפייה בגלריה
קציצות בקר חריפות ברוטב עגבניות
קציצות בקר חריפות ברוטב עגבניות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל חומרי התערובת של הקציצות לקערת ערבוב. לשים היטב בידיים. מניחים בצד למשך 10 דקות, ונותנים לבשר לספוח טעמים.
  2. יוצרים בעזרת כפות ידיים משומנות קציצות עגולות ושטוחות בגודל של שזיף (במשקל של 50 גרם לקציצה). מחממים את השמן בסיר או במחבת שטוחה.
  3. טובלים את הקציצות בביצה הטרופה, מערבבים את הקמח והסולת ביחד, וטובלים את הקציצות משני הצדדים. מטגנים את הקציצות בשמן משני הצדדים שלהן, עד לקבלת גוון זהוב. מעבירים לנייר סופג.
  4. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות ומוסיפים פנימה. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-10 דקות.
  5. מוסיפים את הקציצות, מכסים את הסיר במכסה, מבשלים כ-30 דקות נוספות, ומגישים.
ביניים
נופר זוהר
המצרכים:
לקציצות - 600 גר' פילה דג טרי, ללא עור ואדרות, שלם או טחון (מומלץ בחום דג בקלה טרי או מוסר ים) 1 בצל לבן קטן, קלוף וקצוץ גס 1 תפוח אדמה קטן, קלוף וקצוץ גס 2-3 שיני שום, קלופות וקצוצות גס 1/4 צרור פטרוזיליה (עלים בלבד) 1/4 צרור כוסברה, קצוצה גס (עם הגבעולים) 1/2 כפית פלפל שחור גרוס 1 כפית שטוחה מלח 1/2 כפית כמון טחון
לרוטב - 3-5 כפות שמן קנולה 2 פלפלים מיובשים חריפים 3-4 מיובשים מתוקים 6-8 שיני שום, קלופות ופרוסות 8 עגבניות בשלות, מרוסקות בבלנדר 6 כפות שמן קנולה 1 כף פפריקה מתוקה בשמן 2 גמבה אדומה שרופה, קלופה וקצוצה דק 1 כפית מלח גס 1 כפית סוכר
8 צפייה בגלריה
דגים - נופר זוהר
דגים - נופר זוהר
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מפזרים מעט מלח גס מעל פילה הדג. משרים 5 דקות, שוטפים היטב במים קרים ומייבשים במגבת נייר.
  2. מעבירים את פילה הדג למעבד מזון (אם צריך חותכים אותו גס לפני).
  3. מוסיפים את כל הירקות (בצל, שום, כוסברה, פטרוזיליה ותפוחי אדמה) ואת התבלינים (מלח, פלפל, כמון), וטוחנים בפולסים עד לקבלת עיסה אחידה.
  4. מעבירים את העיסה לקערה ולשים היטב במשך דקה.
  5. מוסיפים את השמן תוך כדי לישה עד לקבלת מרקם חלק. בשלב זה התערובת צריכה להיות אחידה – תוכלו לעצב אותה לקציצה ביד בקלות. אם התערובת מתפרקת ומרגישה רטובה מדי, אפשר להוסיף מעט פירורי לחם רק לפי הצורך.
  6. אחרי שהתערובת מוכנה מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה כדי שהתערובת תתמצק. בינתיים מכינים את הרוטב.
  7. שמים בסיר רחב ושטוח את השמן ואת הפלפלים היבשים. מטגנים מעל להבה בינונית 4-2 דקות ומערבבים עד שהפלפלים משנים צבע והופכים כהים יותר. מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הגמבה הקצוצה, העגבניות המגורדות וכוס מים ומערבבים היטב. מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומתבלים את הרוטב במלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
  8. מבשלים עד לרתיחה. אחרי שרותח מכניסים את הקציצות פנימה, מבשלים במשך 30-25 דקות עם מכסה על להבה בינונית-נמוכה, ומגישים.
ביניים
רפי כהן
המצרכים:
לקציצות - 500 גר' דג ים 5 פלפלים אדומים יבשים, מושרים במים ומנוקים מזרעים 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מזרעים 4 שיני שום 2 צרורות כוסברה, שטופה היטב ומיובשת 1 כף שמן 1/2 כף פלפל לבן גרוס 1/2 כף מלח 3 בצלים בינוניים, קלופים
לתבשיל - 8 לבבות ארטישוק, נקי וחצוי לשניים 4 כוסות פול ירוק (אפשר קפוא) 4 פלפלים אדומים מתוקים, מנוקים מזרעים וחתוכים לאורך 8 שיני שום, חצויות 1 כוס כוסברה, קצוצה גס 1/2 כף פלפל לבן גרוס 1/2 כוס מיץ לימון מלח 1/2 כוס שמן תירס
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את הדג, רצוי במטחנת בשר, לתוך קערה. ממשיכים לטחון את הפלפלים, הכוסברה והשום, ומסיימים בבצלים כדי ש"יסחבו" את כל השאריות איתם לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות לקערה ומערבבים היטב בעזרת כף היד. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה. בינתיים מכינים את התבשיל.
  2. מכניסים את כל מרכיבי הבישול לסיר רחב ועמוק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה עם מכסה סגור, עד שהפול רך.
  3. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, משמנים קלות את כפות הידיים, ויוצרים מהתערובת קציצות עגולות בגודל של שזיף קטן.
  4. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים כ-20 דקות עם מכסה פתוח עד שמתקבל רוטב עשיר וסמיך. מוסיפים עוד קצת כוסברה קצוצה בהגשה.