ביניים
המצרכים (3 מנות):
250 גר' גבינה לבנה 100 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת חמוצה 1/4 כוס (50 גר') סוכר 1 ביצה (בגודל L) 1/2 כפית תמצית וניל 1 כף גדושה (12 גר') קורנפלור
10 צפייה בגלריה
עוגת גבינה במיקרוגל
עוגת גבינה במיקרוגל
עוגת גבינה במיקרוגל
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי סדר הופעתם במצרכים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. משמנים קלות כלים המתאימים למיקרוגל, ויוצקים לתוכם את התערובת עד ל-3/4 מגובהם.
  3. מכניסים כוס אחת למיקרוגל ומפעילים במשך 3 דקות ועשרים שניות, עד שהעוגה מתייצבת. חוזרים על התהליך עם שתי העוגות האחרות. מצננים לטמפרטורת החדר, ומגישים (אפשר לאכול את העוגה כשהיא חמימה או לאחר שהצטננה לחלוטין במקרר).
ביניים
המצרכים (3-2 מנות):
1 כף שמן זית או חמאה 2-1 שיני שום, כתושות 250 מ"ל שמנת לבישול או שמנת מתוקה 3 כפות חלב 1/4 כוס מוצרלה, מגוררת 1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת 1/4 כוס גבינת בולגרית או פטה, מפוררת מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 1/2 חבילת פסטה (250 גר'), מבושלת לפי הוראות היצרן
10 צפייה בגלריה
פסטה ברוטב גבינות
פסטה ברוטב גבינות
פסטה ברוטב גבינות
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום כחצי דקה על להבה נמוכה (הקפידו שהשום לא יישרף).
  2. מוסיפים את השמנת ואת החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית במשך דקה.
  3. מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומבשלים עד להמסתן ולהסמכת הרוטב. מתבלים במלח ובפלפל.
  4. מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים עד לציפוי אחיד ומגישים מיד.
ביניים
המצרכים (4-3 מנות):
400 גר' חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות 3 כפות שמן זית 1/4 כפית כורכום, טחון 1/2 כפית כמון, טחון 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה 1 כפית שטוחה מלח קורט פלפל שחור 1/3 כפית תבלין גריל עוף (לא חייבים) 1/2 כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת 1 בצל בינוני, קצוץ דק 4-3 פיתות, חצויות
10 צפייה בגלריה
חזה עוף בפיתה
חזה עוף בפיתה
חזה עוף בפיתה
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה
  1. שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים כף שמן ואת התבלינים ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  2. מחממים את יתר השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את העוף המתובל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 6-5 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ומוכן.
  4. טועמים, מתקנים תיבול וממלאים את הפיתות. כדאי להגיש עם סלט ירוק קצוץ וזילוף טחינה מעל.
ביניים
המצרכים:
335 גר' (1 קופסת שימורים, מסוננת) שעועית לבנה מוכנה לאכילה (לא להשתמש בשעועית ברוטב עגבניות) 1/2 בצל סגול בינוני, קצוץ דק 1/2 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה, קצוצים דק (אפשר להמיר בעלי סלרי קצוצים) 1 עגבנייה בינונית, קצוצה 1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק (לא חייבים) 2 כפות שמן זית 2 כפות מיץ לימון טרי 1/4 כפית מלח פלפל שחור, לפי הטעם
10 צפייה בגלריה
סלט שעועית
סלט שעועית
סלט שעועית
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המצרכים בקערה.
  2. מתבלים, מערבבים היטב, ומגישים.
ביניים
המצרכים (4-3 מנות):
2 כפות שמן לטיגון הפטריות ועוד 1 כף שמן לטיגון האנטריקוט 2 בצלים בינוניים, קצוצים לגודל בינוני 1 סלסלה (250 גרם) של פטריות שמפיניון טריות, חצויות 1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (לא חייבים) 500 גר' נתח אנטרקוט בעובי כ-1 ס"מ (אפשר להשתמש גם ברצועות סינטה) 2 כפות רוטב סויה 1 כף סילאן 1 כף דבש 2 שיני שום, כתושות מלח ופלפל שחור, לפי הטעם 1/3 כוס בצל ירוק, קצוץ
10 צפייה בגלריה
אנטריקוט מוקפץ
אנטריקוט מוקפץ
אנטרקוט מוקפץ
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות, הצ'ילי ומעט מלח ומטגנים במשך 6 דקות, תוך כדי ערבוב. מעבירים לצלחת.
  3. מנגבים את המחבת מהנוזלים ומחממים בה את כף השמן הנותרת. מוסיפים את האנטריקוט ומקפיצים אותו על להבה בינונית-גבוהה 60-30 שניות מכל צד.
  4. מחזירים למחבת את הבצל והפטריות. מוסיפים את רוטב הסויה, הסילאן, הדבש, השום, המלח והפלפל. מקפיצים ומערבבים במשך 3-2 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.
  5. רגע לפני הסוף מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים.
ביניים
המצרכים:
1 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים או מוקפאים) 1 ביצה 1/2 כוס קמח לבן 1/2 כוס חלב או חלב סויה 1 כף קטשופ 3 כפות גבינה צהובה, מגוררת 1 כף פטרוזיליה או עירית, קצוצה (לא חייבים) 1/2 כפית מלח פלפל שחור, לפי הטעם 1 כף שמן
כלים - מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, בקוטר 24-20 ס"מ
10 צפייה בגלריה
פשטידת תירס במחבת
פשטידת תירס במחבת
פשטידת תירס במחבת
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל המצרכים, למעט השמן, לתערובת אחידה.
  2. מחממים את השמן במחבת, ויוצקים לתוכה את התערובת.
  3. מכסים ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ומתייצבת.
  4. הופכים לצד השני, מבשלים עוד כ-5 דקות עד להזהבה, ומגישים.
ביניים
המצרכים (4-3 מנות):
800 גר' פילה סלמון (בלי העור), פרוס לקוביות בגודל 2X3 ס"מ 2 כפות מיץ לימון 1/4 כפית מלח קורט פלפל שחור 2 כפות קורנפלור 2 כפות שמן
לרוטב - 1 כף שמן 1/2 1 כפות דבש 2 כפות רוטב סויה 1/2 1 כפות רוטב צ'ילי מתוק 2 כפות מיץ לימון 2 שיני שום, כתושות קורט פלפל שחור 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
10 צפייה בגלריה
סלמון במחבת
סלמון במחבת
סלמון במחבת
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. שמים את הסלמון בקערה ומוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל והקורנפלור, ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת (הסלמון מבושל מבחוץ אך עדיין נא בפנים).
  3. מכינים את הרוטב - מנגבים את המחבת מהנוזלים ומוסיפים את השמן. מחממים אותו ומוסיפים את יתר מצרכי הרוטב, למעט הבצל הירוק.
  4. מבשלים כדקה על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון. מערבבים בעדינות ומכסים. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות, עד שהדג מוכן לחלוטין.
  5. מפזרים מעל את הבצל הירוק, מבשלים כחצי דקה נוספת, ומגישים.
ביניים
המצרכים:
4 כפות שמן זית 4 שיני שום, כתושות 1 כוס (100 גר') גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לא חייבים) 1 כפית עלי טימין טרי תוספות לפי מה שאוהבים - עגבניות שרי חצויות, פרוסות זיתים שחורים או ירוקים, פטריות חצויות 1 באגט קצר באורך 30-25 ס"מ, חצוי לאורכו (או בגט ארוך חצוי לשניים לרוחב ואז חצוי לאורך)
10 צפייה בגלריה
באגט גבינות
באגט גבינות
באגט גבינות
(אפרת סיצ'י)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערית את שמן הזית והשום ומורחים את התערובת על שני חלקי הבאגט.
  3. מפזרים מעל את הגבינות, הטימין ואת התוספות שבחרתם. מניחים את חתיכות הבאגט בתבנית ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
ביניים
המצרכים (3-2 מנות):
2-1 כפות שמן זית ועוד 1 כף לתיבול 1 סלסלה (250 גר') פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס 100 גר' פקאן סיני מסוכר, קצוץ גס או שלם 2-1 כפות עירית, קצוצה או בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
10 צפייה בגלריה
סלט פטריות עם פקאן סיני
סלט פטריות עם פקאן סיני
סלט פטריות עם פקאן סיני
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הפטריות במשך 7-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים. מסננים את הנוזלים ומעבירים את פטריות לקערה. מצננים.
  2. לפני ההגשה - מוסיפים את אגוזי הפקאן ואת העירית. מתבלים בכף שמן זית וברוטב סויה, מערבבים ומגישים מיד.
ביניים
המצרכים (לתבנית בגודל 15X20 ס"מ):
200 גר' (2 חבילות) שוקולד מריר או חלב 200 גר' (2/3 כוס) חלב מרוכז ממותק 1 כפית תמצית וניל 2/3 כוס אגוזי מלך, חתוכים גס
10 צפייה בגלריה
פאדג' שוקולד ואגוזים
פאדג' שוקולד ואגוזים
פאדג' שוקולד ואגוזים
(אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את השוקולד והחלב הממותק, ומחממים אותם במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל ואת האגוזים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית ומצננים במקרר במשך שעתיים. מוציאים וחותכים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ (לפריסה נוחה טובלים סכין במים רותחים, לפני כל חיתוך).
עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"