המצרכים (3 מנות):
250 גר' גבינה לבנה
100 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת חמוצה
1/4 כוס (50 גר') סוכר
1 ביצה (בגודל L)
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף גדושה (12 גר') קורנפלור
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי סדר הופעתם במצרכים, עד לקבלת תערובת אחידה.
- משמנים קלות כלים המתאימים למיקרוגל, ויוצקים לתוכם את התערובת עד ל-3/4 מגובהם.
- מכניסים כוס אחת למיקרוגל ומפעילים במשך 3 דקות ועשרים שניות, עד שהעוגה מתייצבת. חוזרים על התהליך עם שתי העוגות האחרות. מצננים לטמפרטורת החדר, ומגישים (אפשר לאכול את העוגה כשהיא חמימה או לאחר שהצטננה לחלוטין במקרר).
המצרכים (3-2 מנות):
1 כף שמן זית או חמאה
2-1 שיני שום, כתושות
250 מ"ל שמנת לבישול או שמנת מתוקה
3 כפות חלב
1/4 כוס מוצרלה, מגוררת
1/4 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
1/4 כוס גבינת בולגרית או פטה, מפוררת
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/2 חבילת פסטה (250 גר'), מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום כחצי דקה על להבה נמוכה (הקפידו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את השמנת ואת החלב, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית במשך דקה.
- מוסיפים את הגבינות, מערבבים ומבשלים עד להמסתן ולהסמכת הרוטב. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את הפסטה לרוטב, מערבבים עד לציפוי אחיד ומגישים מיד.
המצרכים (4-3 מנות):
400 גר' חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן זית
1/4 כפית כורכום, טחון
1/2 כפית כמון, טחון
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור
1/3 כפית תבלין גריל עוף (לא חייבים)
1/2 כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת
1 בצל בינוני, קצוץ דק
4-3 פיתות, חצויות
אופן ההכנה
- שמים את קוביות העוף בקערה, מוסיפים כף שמן ואת התבלינים ומערבבים עד לציפוי אחיד.
- מחממים את יתר השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את העוף המתובל ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 6-5 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ומוכן.
- טועמים, מתקנים תיבול וממלאים את הפיתות. כדאי להגיש עם סלט ירוק קצוץ וזילוף טחינה מעל.
המצרכים:
335 גר' (1 קופסת שימורים, מסוננת) שעועית לבנה מוכנה לאכילה (לא להשתמש בשעועית ברוטב עגבניות)
1/2 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
1/2 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה, קצוצים דק (אפשר להמיר בעלי סלרי קצוצים)
1 עגבנייה בינונית, קצוצה
1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ דק (לא חייבים)
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1/4 כפית מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים בקערה.
- מתבלים, מערבבים היטב, ומגישים.
המצרכים (4-3 מנות):
2 כפות שמן לטיגון הפטריות ועוד 1 כף שמן לטיגון האנטריקוט
2 בצלים בינוניים, קצוצים לגודל בינוני
1 סלסלה (250 גרם) של פטריות שמפיניון טריות, חצויות
1/2 פלפל צ'ילי חריף, קצוץ (לא חייבים)
500 גר' נתח אנטרקוט בעובי כ-1 ס"מ (אפשר להשתמש גם ברצועות סינטה)
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן
1 כף דבש
2 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
1/3 כוס בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות, הצ'ילי ומעט מלח ומטגנים במשך 6 דקות, תוך כדי ערבוב. מעבירים לצלחת.
- מנגבים את המחבת מהנוזלים ומחממים בה את כף השמן הנותרת. מוסיפים את האנטריקוט ומקפיצים אותו על להבה בינונית-גבוהה 60-30 שניות מכל צד.
- מחזירים למחבת את הבצל והפטריות. מוסיפים את רוטב הסויה, הסילאן, הדבש, השום, המלח והפלפל. מקפיצים ומערבבים במשך 3-2 דקות, לפי מידת העשייה הרצויה.
- רגע לפני הסוף מוסיפים את הבצל הירוק, מערבבים ומגישים.
המצרכים:
1 כוס גרגירי תירס (מקופסת שימורים או מוקפאים)
1 ביצה
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס חלב או חלב סויה
1 כף קטשופ
3 כפות גבינה צהובה, מגוררת
1 כף פטרוזיליה או עירית, קצוצה (לא חייבים)
1/2 כפית מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
1 כף שמן
כלים -
מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, בקוטר 24-20 ס"מ
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל המצרכים, למעט השמן, לתערובת אחידה.
- מחממים את השמן במחבת, ויוצקים לתוכה את התערובת.
- מכסים ומבשלים כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהתחתית מזהיבה ומתייצבת.
- הופכים לצד השני, מבשלים עוד כ-5 דקות עד להזהבה, ומגישים.
המצרכים (4-3 מנות):
800 גר' פילה סלמון (בלי העור), פרוס לקוביות בגודל 2X3 ס"מ
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית מלח
קורט פלפל שחור
2 כפות קורנפלור
2 כפות שמן
לרוטב -
1 כף שמן
1/2 1 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
1/2 1 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
2 שיני שום, כתושות
קורט פלפל שחור
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
אופן ההכנה:
- שמים את הסלמון בקערה ומוסיפים את מיץ הלימון, המלח, הפלפל והקורנפלור, ומערבבים עד לציפוי אחיד.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את קוביות הסלמון כדקה מכל צד. מעבירים לצלחת (הסלמון מבושל מבחוץ אך עדיין נא בפנים).
- מכינים את הרוטב - מנגבים את המחבת מהנוזלים ומוסיפים את השמן. מחממים אותו ומוסיפים את יתר מצרכי הרוטב, למעט הבצל הירוק.
- מבשלים כדקה על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הסלמון. מערבבים בעדינות ומכסים. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה כ-5 דקות, עד שהדג מוכן לחלוטין.
- מפזרים מעל את הבצל הירוק, מבשלים כחצי דקה נוספת, ומגישים.
המצרכים:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום, כתושות
1 כוס (100 גר') גבינה צהובה או מוצרלה, מגוררת
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת (לא חייבים)
1 כפית עלי טימין טרי
תוספות לפי מה שאוהבים - עגבניות שרי חצויות, פרוסות זיתים שחורים או ירוקים, פטריות חצויות
1 באגט קצר באורך 30-25 ס"מ, חצוי לאורכו (או בגט ארוך חצוי לשניים לרוחב ואז חצוי לאורך)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערית את שמן הזית והשום ומורחים את התערובת על שני חלקי הבאגט.
- מפזרים מעל את הגבינות, הטימין ואת התוספות שבחרתם. מניחים את חתיכות הבאגט בתבנית ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
המצרכים (3-2 מנות):
2-1 כפות שמן זית ועוד 1 כף לתיבול
1 סלסלה (250 גר') פטריות שמפיניון טריות, חתוכות גס
100 גר' פקאן סיני מסוכר, קצוץ גס או שלם
2-1 כפות עירית, קצוצה או בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק בלבד)
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הפטריות במשך 7-5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים. מסננים את הנוזלים ומעבירים את פטריות לקערה. מצננים.
- לפני ההגשה - מוסיפים את אגוזי הפקאן ואת העירית. מתבלים בכף שמן זית וברוטב סויה, מערבבים ומגישים מיד.
המצרכים (לתבנית בגודל 15X20 ס"מ):
200 גר' (2 חבילות) שוקולד מריר או חלב
200 גר' (2/3 כוס) חלב מרוכז ממותק
1 כפית תמצית וניל
2/3 כוס אגוזי מלך, חתוכים גס
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את השוקולד והחלב הממותק, ומחממים אותם במיקרוגל בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ואת האגוזים ומערבבים עד לפיזור אחיד.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומצננים במקרר במשך שעתיים. מוציאים וחותכים לריבועים בגודל 3X3 ס"מ (לפריסה נוחה טובלים סכין במים רותחים, לפני כל חיתוך).
עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"