טל כהן, מסעדת סילו
המצרכים:
2-4 תפוחי אדמה אפויים שנשארו במקרר
1/2 כרובית אפויה שנשארה במקרר
1 כוס מכל ירק אחר שעבר אפייה
לרוטב -
1 מיכל שמנת מתוקה 38% (אפשר גם פחות)
1 שן שום פרוסה
1 סלסלת פטריות, חתוכות
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1/2 כוס חלב
1/4 כפית מלח
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת על להבה גבוהה ומוסיפים את החלב והשמנת עד רתיחה. מוסיפים שום ופטריות ומבשלים עד צמצום שליש מכמות הנוזלים. מוסיפים תיבול ומתקנים טעמים.
- מוסיפים את הבצל הירוק, מכבים את הלהבה. מעבירים את כל הירקות לבנית אפייה, ומוזגים עליהם את הרוטב. מפזרים מעל פרמזן או מוצרלה (אפשר כל גבינה צהובה שיש בבית), מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך רבע שעה.
חברת מבושלת
המצרכים:
1 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס עדשים חומות
1/2 כוס עדשים ירוקות
4-5 כפות שיבולת שועל
חופן קוואקר (טחון או שבור)
מלח ופלפל
תוספות -
חופן גזר מגורר דק
1 סלק מגורר דק
1 בצל קצוץ
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
חופן שמיר
1 כף פסטו
אופן ההכנה:
- מבשלים בנפרד את העדשים במים עם קורט מלח עד שיתרככו, ומסננים.
- מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערה ומתבלים.
- מניחים למשך כ-20 דקות עד שהקוואקר יספוג את הנוזלים וימצק את התערובת. אם היא עדיין רכה מדי, מוסיפים כף קמח מלא.
- מחממים תנור מראש ל-170 מעלות.
- על גבי נייר אפיה יוצרים לביבות. מרססים מעט שמן לברק ולטעם.
- אופים עד לקבלת גוון זהוב ויפה.
חברת מבושלת
המצרכים:
1 ק"ג שוקיים של עוף
2 כפות פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
מעט מלח
אופן ההכנה:
- שוטפים את השוקיים ומייבשים בניר סופג. מכניסים את השוקיים לשקית ניילון נקייה, מוסיפים את התבלינים.
- סוגרים את השקית ומנערים היטב עד שהתבלינים מצפים את השוקיים.
- מחממים את התנור לטמפרטורה 170-180 מעלות.
- מסדרים את השוקיים בתבנית, מכניסים את התבנית לתנור חם.
- לאחר 20 דקות הופכים את השוקיים כדי שייצלו משני הצדדים.
- אופים עוד 20 דקות נוספות, עד שהעוף צלוי היטב ובעל צבע שחום.
שאול בן אדרת, התרנגול הכחול
המצרכים (ל-4 מנות):
למרק -
1 בצל, קצוץ
2 כפות שמן זית
50 גר' בשר שריר
2-4 עצם מח
3 כוסות מים
מלח
1 כפית סוכר
1 לימון, סחוט למיץ
1 כף רסק עגבניות
2 סלקים בינוניים פרוסים לפרוסות
לבשר -
1 בצל, קצוץ
1 כף שמן
250 גר' בשר טחון
50 גר' שומן כבש טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כפית בהרט
חופן צנוברים
לקובה -
300 גר' סולת
כף שמן
3/4 כוס מים
להגשה -
1 מיץ לימון
1/2 כוס נענע
אופן ההכנה:
- למרק - מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את נתח הבשר, עצם המח ושאר מרכיבי המרק, ומבשלים חצי שעה על להבה בינונית.
- לתערובת הבשר - מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ושומן הכבש ומטגנים כשתי דקות נוספות לסגירה, ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- לקובה - לערבב את כל החומרים עד שהסולת רכה ורטובה (אפשר להוסיף במקום מים 3/4 כוס מנוזל המרק לקובה, וכך הצבע הופך לאדום ומעשיר את הטעם).
- לוקחים כדור סולת קטן משטחים בכף היד. ממלאים בכפית בשר מהדקים וסוגרים.
- מכינים את כדורי הקובות, מכניסים למרק ומבשלים 20 דקות נוספות על להבה נמוכה, מתקנים טעמים עם מלח ופלפל. לפני ההגשה סוחטים מיץ מלימון אחד ומוסיפים 1/2 כוס נענע קצוצה.