שוקולד זה אחד מחומרי הגלם הכי אהובים בעולם - גם על ילדים, אבל בהחלט לא רק. אם גם אתם לא יכולים לעמוד בפני קינוחים ועוגות משוקולד, ואתם רוצים לגוון את קולקציית המתוקים שלכם בבית - זו הכתבה בשבילכם - ארבעה מתכונים שימלאו לכם את כל הבית בניחוחות אפייה מטריפים ובריח של שוקולד. המתכונים עלינו - הקלוריות עליכם.
המצרכים:
לבראוניז -
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
3 ביצים
1 כוס קמח לבן
לציפוי -
200 גר' שוקולד חלב או שוקולד לבן
20 גר' חמאת קקאו
אופן ההכנה:
- ממיסים במיקרו את השוקולדים והחמאה.
- מוסיפים את שני סוגי הסוכר, ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה, ומערבבים עד לאיחוד המסה.
- מוסיפים את הקמח, ומקפלים.
- שופכים את המסה לתבנית עגולה, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות במשך 20 דקות.
- לאחר האפייה מקררים את העוגה במקרר או מקפיאים (למשך שעתיים).
- אחרי שהעוגה קרה ויציבה פורסים אותה לשמונה משולשים. נועצים מקל ארטיק בכל משולש. מחזירים לעוד שעה למקרר או למקפיא.
- מכינים את הציפוי - ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה. מוציאים את הבראוניז מהמקפיא, וטובלים בשוקולד.
- מפזרים מעל קישוטים - מרשמלו, שברי שוקולד, סוכריות צבעוניות או מה שאוהבים, ומגישים.
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כף קקאו
1/2 כוס קמח
חופן מטבעות שוקולד
לרוטב שוקולד -
200 גרם שוקולד מריר או חלב
1/4 מיכל שמנת מתוקה
למילוי הסנדוויץ' -
1 כוס גלידה
1 כוס קצפת
חופן שברי עוגיות
חופן שברי שוקולד מקופלת או שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד.
- טורפים שלוש ביצים, ומוסיפים את הסוכר פנימה. מוסיפים את מסת השוקולד והחמאה לתערובת הביצים והסוכר, ומערבבים הכל יחד.
- מוסיפים את הקמח והקקאו, ומקפלים את המסה בעדינות. מוסיפים את מטבעות השוקולד, ומערבבים שוב יחד.
- שופכים את התערובת לשתי תבניות אינגליש קייק.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופים את העוגות 25-20 דקות.
- אחרי שהעוגה מתקררת פורסים אותה למרובעים (פורסים למספר זוגי של מרובעים).
- מכינים את הסירופ שוקולד - ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת, מערבבים היטב.
- מרכיבים את הסנדוויץ' - שמים במרכז הצלחת ריבוע אחד של בראוניז. שמים מעליו איזו תוספת שרוצים, וסוגרים עם בראוניז נוסף.
- מזלפים מעל הסנדוויץ' שיצרנו סירופ שוקולד, מקשטים שוב במה שאוהבים (בחורף אפשר גם תות שדה טרי), ומגישים.
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
½1 שמנת מתוקה (לגרסה הפרווה אפשר להחליף במים חמים)
½1 כוסות קמח
1 כוס שוקולית
½1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
לגנאש שוקולד -
200 גר' שוקולד חלב
150 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מתחילים בביצים והסוכר, מערבבים לתערובת אחידה.
- נוסיף את השמן ואז את השמנת.
- נוסיף את הקמח, השוקולית, אבקת האפייה וסודה לשתייה. נערבב לתערובת אחידה.
- מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ואופים בין 35-30 דקות.
המצרכים (ל-4 תבניות אינגליש קייק):
לבצק -
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים (או 17 גר' שמרים יבשים)
200 גר' חמאה
300 מ"ל חלב
4 ביצים
130 גר' סוכר
1 כפית מלח
1 כפית מחית וניל (עדיף מחית ולא תמצית)
למילוי -
ממרח נוטלה או קינדר בואנו (אפשר למרוח בפנים איזה ממרח שוקולד שאתם אוהבים. ממרח נוטלה וממרח קינדר בואנו אפשר להשיג בכל חנות אפייה)
חופן אגוזים (או משהו אחר שאוהבים)
להברשה -
1 ביצה טרופה
1/4 כוס מי סוכר (סוכר מומס במים ביחס של 1:1)
אופן ההכנה:
- מנפים את הקמח ומערבבים עם השמרים והסוכר במיקסר עם וו לישה.
- בקערה נפרדת נמיס חמאה ונוסיף בהדרגה את החלב עד לתערובת פושרת.
- מוסיפים את תערובת החמאה והחלב למיקסר. מוסיפים גם את הביצים ואת המחית וניל.
- מערבלים כדקה, ומוסיפים את המלח. ממשיכים לערבל במהירות נמוכה במשך חמש דקות עד לאיחוד המסה ועד שנוצר בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד את קערת המיקסר, ומשאירים את הבצק לתפוח במשך שעתיים-שלוש.
- אחרי ההתפחה מחלקים לארבעה כדורים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעובי של 1/2 ס"מ.
- מורחים את השוקולד על יריעת הבצק, ומפזרים למעלה חופן אגוזים או תוספת אחרת לבחירה.
- מגלגלים כל יריעת בצק לגליל, ומכניסים להקפאה של רבע שעה (כדי שיהיה קל לחתוך).
- לאחר ההקפאה חותכים באמצעות סכין את גליל הבצק לשני חלקים שווים. מגלגלים כל שני גלילים יחד לצורת בורג, ומניחים בתבנית. מתפיחים שוב במשך חצי שעה. מורחים מעל ביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך חצי שעה, או עד שהעוגה משחימה ומוכנה.
- כשהעוגה מוכנה (ועדיין חמה) מברישים מעל מי סוכר, ומגישים.
הקונדיטורית דורין כהן היא יוצרת תוכן ומנחת סדנאות אפייה