ממתקי באונטי קוקוס ושוקולד
ממתק קוקוס ושוקולד קלאסי ללא לקטוז וללא גלוטן, שאפשר לזלול במהלך כל ימי הפסח.
המצרכים (לכ-40 יחידות):
לציפוי -
300 גר' שוקולד מריר, שבור לחתיכות
1 כף חמאת קוקוס
למילוי -
½ כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס
¾ כוס (90 גר') אבקת סוכר
200 גר' קוקוס טחון
5 כפות גדושות חמאת קוקוס, רכה מאוד
תבנית בגודל 20*30 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרוגל או בקלחת קטנה את השוקולד עם חמאת הקוקוס.
2. מורחים בתבנית חצי מהשוקולד המומס, ומצננים מעט רק עד שנקרש.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי לעיסה אחידה, ומשטחים על פני השוקולד שבתבנית. יוצקים מעל את השוקולד הנותר, כך שיכסה בשכבה אחידה ויפה את מלית הקוקוס.
4. שומרים במקרר כשעה עד שהתערובת מתייצבת. חותכים לממתקים ומגישים. שומרים בקירור עד להגשה מהמקרר; או בחורף, בטמפרטורת החדר.
עוגת תמרים ושוקולד
בשילוב בין שוקולד לתמרים, נתקלתי לראשונה בספר אפייה נשכח. עד מהרה, השילוב בין השניים התגלה כזיווג משמיים. השוקולד צ'יפס המריר, משלים את החיבור לכדי חגיגה.
ועוד משהו: העוגה נטולת לקטוז
המצרכים (תבנית בקוטר 24 ס"מ, משומנת):
200 גר' תמרים,, מגולענים וקצוצים
1 כוס (240 מ"ל), מים רותחים
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוחים
1 כפית סודה לשתייה
2/3 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
3 ביצים
1/4 כוס (50 גר') סוכר
1/2 כוס סוכר חום דחוס כהה
2 כוסות (280 גר') קמח
3 כפות אבקת קקאו, מנופה
1 כוס (200 גר') שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את התמרים הקצוצים עם המים הרותחים, מיץ התפוחים וחצי כפית מהסודה לשתייה. מערבבים היטב ומשהים כ-10 דקות.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוסיפים לתערובת התמרים את השמן ומערבבים.
3. בקערת מיקסר עם וו בלון שמים את הביצים ושני סוגי הסוכר, ומקציפים כ-3 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקקאו וחצי כפית הסודה לשתייה הנותרת.
5. מקפלים בעדינות את תערובת התמרים לתערובת הביצים, ומוסיפים את תערובת הקמח. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ועטוף פירורים לחים.
גיוון:
אפשר לצפות בציפוי שוקולד או לקשט באבקת סוכר.
עוגת טחינה, פקאן ושקדים
כאן הטחינה מקבלת ממד וטעם אגוזי ביותר. אין בעוגה מוצרי חלב ויש בה עושר מרכיבים, ההופך אותה לעוגת בריאות, כמעט.
המצרכים:
2 כוסות (280 גר') קמח
1 כוס (100 גר') אגוזי מלך
1/2 1 כוסות (150 גר') שקדים
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס (200 גר') סוכר חום בהיר דמררה
2 חלמונים
2 ביצים
¾ כוס (180 מ"ל) סירופ מייפל טבעי
¾ כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
¾ כוס (180 מ"ל) טחינה גולמית
1 כוס (240 מ"ל) מים קרים
לקישוט -
2 כפות שקדים, קצוצים
2 כפות פקאנים, קצוצים
4 כפות סוכר דמררה
2 תבניות בקוטר 20-18 ס"מ, משומנות
או
2 תבניות אינגליש קייק באורך 28 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון טוחנים יחד את הקמח, הפקאן והשקדים. מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החלמונים, הביצים, המייפל, השמן, הטחינה והמים ומערבלים יחד.
3. מוסיפים את תערובת הקמח, ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. חשוב לא לערבב יותר מדי.
4. מעבירים לתבניות. מערבבים בקערית את חומרי הקישוט, ומפזרים באופן אחיד על פני העוגות.
5. אופים כ-45 דקות או עד שקיסם הננעץ בלב העוגה יוצא יבש ומכוסה פירורים לחים.
המתכונים מתוך "דיסקו מתוקים", ספרה החדש של העיתונאית והשפית מאיה דרין, בהוצאת "כתר", 192 עמ' בכריכה קשה