צפו: כך תכינו שווארמה דג
(צילום: ניצן דרור, אלכס גמבורג, משי בן עמי)
שווארמה דגים זאת מנה שאני מכין גם במסעדה שלי, וזאת מנה שאהובה גם על הילדים, וגם על ההורים שלהם, בעיקר כי היא מנה קלילה ומהירה - בדיוק מה שאנחנו צריכים בימים אלה.
מנות נוספות לצהריים:
אני פילטתי בעצמי דג שלם, אבל אתם יכולים לבקש ממוכר הדגים שיפלט לכם את הדג. ושימו לב לזה - בגלל שאין שווארמה בלי טחינה, אני מכין טחינה במקום עם מים - עם יוגורט, וכמו שתוכלו לראות בסרטון - הילדים אוהבים את זה.
ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
300-250 גר' פילה מוסר חתוך לקוביות, נקי מעצמות וללא עור 1 בצל בינוני, קלוף ופרוס כ-10 עגבניות שרי צבעוני, חצויות 1/2 כפית תבלין שווארמה
לטחינה-יוגורט - 6 כפות טחינה גולמית 1 כף יוגורט צאן מיץ מחצי לימון מעט מים קרים מעט מלח
להגשה - לחוח/פיתה/לאפה או אפילו טורטייה חופן עלי פטרוזיליה חופן עלי כוסברה חופן עלי נענע מלח מיץ מחצי לימון
1 צפייה בגלריה
שווארמה דג קובי בכר
שווארמה דג קובי בכר
שווארמה דג קובי בכר
(צילום מתוך הסרטון)
הוראות ההכנה:
  1. מכינים את הטחינה-יוגורט - מחברים את היוגורט עם הטחינה הגולמית ומוסיפים לימון. מוסיפים מעט מים קרים, בזהירות, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם סמיך וחלק. מתבלים במלח.
  2. במחבת לוהטת על להבה גבוהה צורבים את הבצל בשמן זית. ברגע שהבצל מקבל גוון מעט זהוב-שחום מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. צורבים הכל יחד כשתי דקות.
  3. מוסיפים את קוביות הדג, מתבלים במלח וצולים עוד שלוש דקות. דקה לפני שמסירים את הדג מהלהבה מתבלים בתבלין שווארמה.
  4. להגשה - פורסים בצלחת רחבה לחוח. שמים מעליו כף מהטחינה שהכנו, מסדרים מעל את השווארמה, ומגישים עם סלט עלים חמצמץ, לימון כבוש, עמבה ופלפל חריף - או עם מה שאוהבים.