שווארמה דגים זאת מנה שאני מכין גם במסעדה שלי, וזאת מנה שאהובה גם על הילדים, וגם על ההורים שלהם, בעיקר כי היא מנה קלילה ומהירה - בדיוק מה שאנחנו צריכים בימים אלה.
מנות נוספות לצהריים:
אני פילטתי בעצמי דג שלם, אבל אתם יכולים לבקש ממוכר הדגים שיפלט לכם את הדג. ושימו לב לזה - בגלל שאין שווארמה בלי טחינה, אני מכין טחינה במקום עם מים - עם יוגורט, וכמו שתוכלו לראות בסרטון - הילדים אוהבים את זה.
המצרכים (ל-4 מנות):
300-250 גר' פילה מוסר חתוך לקוביות, נקי מעצמות וללא עור
1 בצל בינוני, קלוף ופרוס
כ-10 עגבניות שרי צבעוני, חצויות
1/2 כפית תבלין שווארמה
לטחינה-יוגורט -
6 כפות טחינה גולמית
1 כף יוגורט צאן
מיץ מחצי לימון
מעט מים קרים
מעט מלח
להגשה -
לחוח/פיתה/לאפה או אפילו טורטייה
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
מלח
מיץ מחצי לימון
הוראות ההכנה:
- מכינים את הטחינה-יוגורט - מחברים את היוגורט עם הטחינה הגולמית ומוסיפים לימון. מוסיפים מעט מים קרים, בזהירות, תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל מרקם סמיך וחלק. מתבלים במלח.
- במחבת לוהטת על להבה גבוהה צורבים את הבצל בשמן זית. ברגע שהבצל מקבל גוון מעט זהוב-שחום מוסיפים את עגבניות השרי החצויות. צורבים הכל יחד כשתי דקות.
- מוסיפים את קוביות הדג, מתבלים במלח וצולים עוד שלוש דקות. דקה לפני שמסירים את הדג מהלהבה מתבלים בתבלין שווארמה.
- להגשה - פורסים בצלחת רחבה לחוח. שמים מעליו כף מהטחינה שהכנו, מסדרים מעל את השווארמה, ומגישים עם סלט עלים חמצמץ, לימון כבוש, עמבה ופלפל חריף - או עם מה שאוהבים.