פאדג' שוקולד
סאני דרעי
המצרכים:
300 גר' שוקולד
250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
200 גר' סוכר
4 ביצים
85 גר'׳ קמח
קורט מלח
לגנאש שוקולד -
150 גר' שוקולד מריר
120 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד.
- מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
- כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את המלח ומערבבים. מוסיפים בבת אחת את כל השוקולד הנמס לתוך החמאה תוך כדי ערבוב. עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה בכדי לפחות גושים.
- מקציפים במהירות בינונית עד לפתיחת הגושים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומקציפים במהירות גבוהה את המסה עוד כדקה בערך עד לקבלת קצף תפוח במראה של מוס.
- את המסה מעבירים לתבנית גדולה בקוטר 26 עם נייר אפיה בתחתית ושוליים משומנות, ואופים כ20-25 דקות, עד אשר העוגה יציבה, אך לא מידי (העוגה צריכה להיות רכה).
- מכינים את הגנאש - מרתיחים את השמנת ושופכים אותה מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
- שופכים את רוטב השוקולד על העוגה האפויה, מצננים מעט ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).
עוגת טחינה בחמש דקות
סאני דרעי
המצרכים:
3 ביצים
240 גר' סוכר ( 1/4 1 כוסות)
מעט תמצית וניל
180 מ"ל שמן (3/4 כוס)
240 מ"ל מיץ תפוזים (1 כוס)
280 גר' קמח (2 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה (10 גר')
180 גר' טחינה גולמית (3/4 כוס)
1/2 שקית שומשום
חופן שערות חלבה וטחינה גולמית לקישוט
אופן ההכנה:
- מחמים תנור ל-170 מעלות. בקערה ביתית שמים יחד את הביצים, סוכר ווניל וטורפים 2-3 דקות עד שהביצים מעלות טיפה קצף (אפשר גם במיקסר לא חייב). מוסיפים בזרם דק את השמן והמיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה וטורפים בעדינות עד למסה חלקה ולבסוף את אותה הפעולה עם הטחינה הגולמית.
- משמנים את התבנית היטב ומפזרים שומשום בכדי שידבק לתבנית. מוסיפים את המסה ואופים בין 45-55 דק' עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
עוגת תפוז ושקדים
רוני ונציה
המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה):
175 גר' חמאה רכה
250 גר' (1/4 1 כוסות) סוכר
קליפה מגוררת מ־3 תפוזים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
280 גר' (כ-2 ו-3/4 כוסות) אבקת שקדים
5 ביצים בטמפרטורת החדר
100 גר' (3/4 כוס) קמח מנופה
קורט מלח
לסירופ -
מיץ מ-2 תפוזים קטנים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל־160 מעלות. שמים את החמאה, כוס מהסוכר (200 גרם) וגרירות התפוז והלימון בקערת מערבל, ומקציפים במהירות בינונית בעזרת וו הגיטרה כמה דקות, רק עד לקבלת תערובת קרמית קלילה (שימו לב, אין להקציף לתערובת תפוחה ואוורירית).
- מוסיפים כמחצית מכמות אבקת השקדים, ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו במהירות בינונית, ומערבלים היטב לאחר כל ביצה. מוסיפים את אבקת השקדים שנותרה, הקמח והמלח, ומערבלים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט נקי. מצננים בתבנית על רשת.
- מכינים את הסירופ - בזמן שהעוגה נאפית, שמים את 1/4 כוס הסוכר (50 גרם) שנותר עם מיץ התפוזים והלימון בסיר קטן, ומביאים לאט לסף רתיחה. מרתיחים 5 דקות על להבה נמוכה (לריכוז טעמים) ומסירים מהאש.
- מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים מעט מהסירופ החם מעל העוגה החמה. מחכים שהסירופ ייספג קצת, ומברישים עוד סירופ באותה צורה פעמיים נוספות. ממשיכים לצנן צינון מלא על רשת.
עוגה בחושה עם תפוחים וג'ינג'ר
אורן בקר
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק + 3 קאפקייקס):
135 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר ( ¾ כוס)
3 ביצים בגודל לארג'
1 כפית אבקת אפייה
190 גר' קמח (1/3 1 כוס)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרדת לימון
3 תפוחי גרנד סמית
1 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. קולפים שני תפוחים, חותכים לקוביות קטנות ותפוח נוסף קולפים וחותכים לרצועות דקות לקישוט מעל לעוגה.
- מערבבים ומקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה יחד עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת מסה אוורירית.
- מוסיפים את תמצית הוניל וגרידת הלימון. מוסיפים את הקמח המנופה, יחד עם אבקת האפייה ומערבלים כ-5 דקות עד לקבלת מסה אוורירית וחלקה.
- מסדרים בתבנית אינגליש קייק ששומנה וקומחה שכבה מהמסה הבחושה, ומסדרים מעל קוביות תפוחים ובוזקים מעל סוכר, קינמון ומעט אבקת ג'ינג'ר. חוזרים על הפעולה פעמיים. מסדרים פלחי תפוחים מעל, בוזקים מעט סוכר וקינמון טחון. אופים בתנור בערך 35-40 דקות עד שהעוגה מוכנה.
עוגת בננה
תיקי גולן
המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
1 כוס סוכר חום
1 כוס קמח
1 סוכר וניל
2-3 טיפות תמצית וניל
70 גר' חמאה מומסת
2 ביצים
3 בננות בשלות, מעוכות במזלג (כמו פירה)
1/2 כוס שמנת מתוקה
לציפוי -
3 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל ותמצית הוניל.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את הביצים שלמות, בזו אחר זו, ומערבבים.
- מוסיפים את הבננות המעוכות לקערה, מוסיפם את השמנת ומערבבים.
- משמנים בחמאה תבנית אינגליש קייק, ומעבירים את כל המסה של העוגה לתוך התבנית.
- מפזרים מעל בצורה אחידה 3 כפות סוכר חום (בזמן האפייה הסוכר יהפוך לציפוי הקריספי של העוגה), ומכניסים לתנור למשך 35-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם שנעצתם במרכזה יוצא יבש. העוגה צריכה להיות רכה מבפנים ובעלת מעטה מעט קריספי מבחוץ.
פורסם לראשונה: 09:51, 05.11.21