פשטידה היא אחד מהמאכלים הכי מהירים וקלים להכנה. דורות שלמים גדלו על אירוח שכלל פשטידות, ואולי בעשורים האחרונים המנה הזאת לא פופולרית בעליל, אבל היא עדיין נוסטלגית ותמיד כיף לקבל סלייס מאחת ממש שווה.
מתכונים טבעוניים נוספים:
הפעם יש לנו מתכון מיוחד - פשיטה שהיא גם טבעונית, גם ללא גלוטן וגם לא מפוצצת בקלוריות כמו כל הפשטידות המוקרמות בשמנת ובתערובת גבינות.
פשטידה טבעונית ללא גלוטן
המצרכים:
2 חבילות טופו משי
2 כפות טחינה גולמית
1 כף חומץ תפוחים
1 כוס קמח שיבולת שועל (ללא גלוטן)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח ורוד
1/2 כפית שום יבש
1 כפית כורכום
תוספות:
1 קופסת שימורים (123 גר') של גרעיני תירס ללא סוכר
1 כוס ברוקולי מבושל
2 כפות קמח שקדים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות במצב טורבו. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים בעזרת מטרפה. מוסיפים את המצרכים הרטובים ואת גרעיני התירס לאחר סינון ומערבבים. בעזרת לקקן משטחים את התערובת בתבנית אפייה. נועצים את פרחי הברוקולי למעלה, ואם צריך אז משטחים שוב את התערובת בעזרת לקקן.
- מפזרים מלמעלה קמח שקדים, ואופים במשך חצי שעה. אם הפשטידה לא יציבה מספיק, משאירים אותה עוד 15-10 דקות לאפייה בתנור.
- מוציאים מהתנור, מקררים מעט ומגישים (הפשטידה מתייצבת אחרי הקירור).
המתכון באדיבות אורגניקזון, יצרני תבניות אפייה אקולוגיות