אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - מקציפים בקערת מיקסר עם מטרפה את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך 10 דקות. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים חמאה רכה ומעבדים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשמרים היבשים, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את החלב וגרידת הלימון בהדרגה, תוך עיבוד הבצק עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-2 דקות נוספות. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים של 400 גרם בקירוב כל אחד, ומעבירים למקרר למשך כשעה. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ.
- מכינים את מלית האגוזים - בסיר, מבשלים את הסוכר עם דבש ושמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים אגוזים, חמאה ומלח. מבשלים כ-2 דקות על אש נמוכה, ומקררים את המלית עד שתתמצק.
- מכינים את מלית הפרג - מביאים את החלב לרתיחה עדינה. מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהחלב נספג בו. מנמיכים את האש ומוסיפים את הדבש, האגוזים, הצימוקים, גרידת התפוז, תמצית הווניל והחמאה. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד שהמסה הופכת לסמיכה.
- מרכיבים את העוגה - בתבנית מניחים עלה ראשון של בצק, מפזרים עליו את מלית האגוזים ומהדקים היטב. על מלית האגוזים מניחים את העלה השני של הבצק, ומורחים עליו את מלית הפרג. מניחים עלה שלישי ואחרון של בצק, מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים את העוגה במשך שלוש שעות בטמפרטורת החדר.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-50-40 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
טיפים:
- אפשר להבריש בביצה טרופה את הבצק העליון, על מנת לקבל גוון זהוב יותר.
- לקבלת טעם הדרי מודגש, ניתן להוסיף גרידה מלימון אחד למלית הפרג.
- בעת ההגשה מומלץ לפדר את העוגה באבקת סוכר.