לקראת הימים החורפיים שחוזרים אלינו בקרוב, קבלו מתכון למרק כפרי עם ירקות וקטניות, קל להכנה בבית, לא דורש מאמץ והכי חשוב - טעים במיוחד. המרק הכפרי סמיך, גדוש בירקות, בבורגול ובקינואה והוא יכול לשמש כארוחה שלמה המוגשת בצלחת אחת, בול לימי החורף הקרים.
המצרכים (ל-10 מנות):
1/4 כוס שמן
1/2 1 ק''ג בשר בקר צוואר, חתוך לקוביות 1X1 ס"מ
4 בצלים לבנים בינוניים, חותכים לקוביות 1X1 ס"מ
3 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות
1 ענף סלרי, חתוך קוביות 1X1 ס"מ
8-9 שיני שום, קצוצות דק
1/2 קופסה פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 עגבנייה בינונית, חתוכה לקוביות
צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
צרור כוסברה, קצוץ דק
8-9 עלי בזיליקום, קצוצים דק
2 ענפי אורגנו טרי, קצוץ דק
1 כוס עדשים שחורות מבושלות (330 גר')
1/2 כוס בורגול מבושל ( 170 גר')
1/2 כוס קינואה אדומה או לבנה מבושלת (170 גר')
1 כף שטוחה של מלח דק
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כפית שטוחה כמון
4 ליטר מים
אופן ההכנה:
- בסיר רחב על להבה גבוהה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל, גזר וסלרי ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד השחמת הבשר. מוסיפים את השום והפלפלים, ממשיכים באידוי עד ריכוך של כל הירקות.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים באידוי, מוסיפים את העגבניות.
- פותחים את התבלינים עם מעט מהמים בכדי למנוע גושים, מוסיפים את כל המים ומביאים לרתיחה, מכפים את הקצף מעל.
- מוסיפים את העדשים, הקינואה והבורגול, מוסיפים את כל העשבים ומכבים את הלהבה.
המתכון באדיבות דוד אלחדף, שף רשת BBB