אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
230 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
14
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מלית 1:
2
כפות
חמאת בוטנים
3
כפות
משקה שקדים
מלית 2:
1/2 2
כפות
אבקת פודינג וניל
1/2
כוס
שמנת צמחית
מלית 3:
ריבה ביתית או קונפיטורה קנויה (לקונפיטורה מהרשתות נדרש קורנפלור להסמכה: 10 גרם (1 כף קורנפלור) לכל 50 גרם (10 כפיות) ריבה/קונפיטורה דלילה)
בצק:
350
גרם
קמח
1
כפית
אבקת אפיה
100
גרם
אבקת סוכר
48
גרם
קורנפלור
קורט מלח
1
כפית
תמצית וניל
250
מ"ל
שמן חמניות
100
מ"ל
מים קרים
לקישוט:
אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. המליות - מערבבים כל מלית עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לתבנית שקעים כמודגם בסרטון. הרעיון הוא להקפיא כמות מלית של כפית אחת, כך שיהיה נוח למלא את העוגיות. מעבירים את התבנית למקפיא לפחות לשלוש שעות, או עד שניתן לשלוף את המליות מהשקעים.
  2. הבצק - שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסוכר, הקורנפלור והמלח וטוחנים כמה שניות, עד לקבלת תערובת יבשה אחידה.
  3. מוסיפים את תמצית הווניל, השמן והמים וטוחנים עד לקבלת כדור בצק. מוציאים אותו למשטח מקומח קלות ומעבדים לכדור. מעבירים לקערה, מכסים ומצננים חצי שעה במקרר.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מוציאים את הבצק מהמקרר ואת התבנית עם המליות מהמקפיא. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל של כ-20 גרם (כפית גדושה), מעבירים חלק מהם למקרר.
  5. לוקחים כדור אחד ומשטחים אותו על כף היד. מחלצים אחת מהמליות הקפואות, מניחים אותה במרכז עיגול הבצק ועוטפים אותה בעדינות, עד שהיא מוסתרת בתוכו. מכדררים בעדינות לכדור ומניחים על נייר אפיה.
  6. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמליות. את הריבה יהיה קשה לכסות לחלוטין, לכן אפשר להשאיר פתח למעלה. אם רוצים להראות את המלית של כל העוגיות , משאירים גם אותן פתוחות בקצה העליון. אופים 20-15 דקות, עד להשחמה קלה. מוציאים, מצננים ומקשטים באבקת סוכר.