אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
65 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית קוגלהוף
או 2 תבניות אינגליש קייק
385
גרם
קמח
3/4 2 כוסות
1
שקית
אבקת אפייה
10 גרם
1/4
כפית
מלח
1
כפית
קינמון
300
גרם
סוכר
1.5 כוס
4
ביצים
בגודל L
180
מ"ל
שמן קנולה
3/4 כוס
120
מ"ל
טחינה גולמית
1/2 כוס
60
מ"ל
מיץ לימון
לימון אחד סחוט למיץ
1
כפית
תמצית וניל
4
תפוחים מזן גרני סמית
קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
150
גרם
חלבה
מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף משמנים אותה בשכבה דקה ואחידה של חמאה, מפזרים בה קמח ומנערים, כדי להיפטר מעודפים.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
  3. בקערה נוספת טורפים את הסוכר, הביצים, השמן, הטחינה, מיץ הלימון ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. מוסיפים את קוביות התפוחים ואת החלבה ומערבבים רק עד להטמעתם בבלילה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת התפוחים יוצא עם מעט פירורים לחים – כ-50 דקות בתבנית קוגלהוף או כ-25 דקות בתבנית אינגליש קייק.
עוד מתכונים של דור משה בבלוג "פאי בריבוע"