אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. אם משתמשים בתבנית קוגלהוף משמנים אותה בשכבה דקה ואחידה של חמאה, מפזרים בה קמח ומנערים, כדי להיפטר מעודפים.
- מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון.
- בקערה נוספת טורפים את הסוכר, הביצים, השמן, הטחינה, מיץ הלימון ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים רק עד לאיחוד. מוסיפים את קוביות התפוחים ואת החלבה ומערבבים רק עד להטמעתם בבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז עוגת התפוחים יוצא עם מעט פירורים לחים – כ-50 דקות בתבנית קוגלהוף או כ-25 דקות בתבנית אינגליש קייק.
עוד מתכונים של דור משה בבלוג "פאי בריבוע"