כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים :
1
חבילת פסטה טרטליוני (500 גרם)
מבושלת לפי הוראות היצרן
3
זוקיני
חתוך דק
2
בצל ירוק
חתוך לרצועות (החלק הלבן והירוק)
3
כפות
שמן זית
צרור עליי תרד טורקי (או תרד טרי רגיל)
6
שיני שום
קלופות ופרוסות דק
1
כוס
אפונת גינה (אפשר קפואה)
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לפסטו :
1/2
צרור פטרוזיליה
1/2
צרור בזיליקום
1/2-3/4
כוס שמן זית
4
שיני שום קלופות
4
כפות
גרעיני חמנייה קלויים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקישוט :
חופן גרעיני חמנייה קלויים
4
כפות
גבינה צפתית מפוררת
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הפסטו לממרח אחיד, מתבלים במלח ופלפל.
  2. מבשלים את האפונה במי מלח רותחים במשך כ-4 דקות.
  3. מחממים שמן זית במחבת, מזהיבים את הבצל והזוקיני. מוסיפים שום ותרד ומקפיצים יחדיו.
  4. מוסיפים למחבת רוטב פסטו, אפונה ופסטה מבושלת, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומבשלים ביחד דקותיים.
  5. מסירים מעל האש מקשטים בגבינה ובגרעיני חמנייה.
המתכון באדיבות חברת "ברילה"